Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

187. Anna-bál július 28-án Balatonfüreden - A díszvendég Abbázia lesz, Füred testvérvárosa

Címkék - 187.-Anna-bál, Abbázia, Abbázia, Balatonfüred, díszvendég, Füred-testvérvárosa, füredi-Anna-bál, július-28, Opatija
187. Anna-bál július 28-án Balatonfüreden - A díszvendég Abbázia lesz, Füred testvérvárosa
184. balatonfüredi Anna-bál (2009) - A balatonfüredi Hinger Nikolett, a második udvarhölgy lett ...
Anna-bál 2012. Balatonfüred - Július 28-án rendezik meg a 187. Anna-bált, amelynek idei díszvendége Abbázia lesz, Balatonfüred kulturális partnere. Idén több napos rendezvénysorozat keretében kerül sor az Anna-bál legszebbjének megválasztására. Balatonfüred városa 2012. július 27 -július 29. között is szeretettel várja a látogatókat és érdeklődőket színes programokkal.

Anna-bál 2012. július 28-án Balatonfüreden

A bál szépét július 28-án este választják. A Duna Televízión is figyelemmel kísérhetik a nézők az eseményeket, 23:00-kor a zsűri által kiválasztott 15 hölgy bemutatkozására kerül sor, akik közül 23:55-kor kihirdetik a győztest.

A 2011-es Anna-bál szépe Frei Nikolett is a rendezvény vendége lesz, aki lovashuszár kísérettel kocsikázik majd a Gyógy-térről.
Hirdetés1

Előző cikkünk, a 2012 Július 28-án rendezendő füredi Anna-bálról ...

Kulturális együttműködési megállapodást írtunk alá horvátországi testvérvárosunkkal. Opatija lesz nálunk az idei Anna-bál díszvendége, Balatonfüred kulturális kínálata pedig több száz gyermeket megmozgató kórusfesztivállal bővül ... "Az Anna-bál idei díszvendége a horvátországi Opatija (Abbázia) - Balatonfüred 2012"


2012. - A báli belépők ára nem változott ...

... ugyanannyiért kínálják őket, mint a korábbi években, vagyis a legolcsóbb 40 ezer, a legdrágább 60 ezer forintba kerül. Nagy az érdeklődés a bál iránt, minden jegy elkelt, de mivel vannak lemondások, regisztrálják a jelentkezéseket - jelentette be Bóka István, Balatonfüred polgármestere az esemény szerdai sajtótájékoztatóján az Anna Grand Hotelben.

A szokásokhoz híven idén is meghívtak valamennyi 18 éves balatonfüredi lányt, közülük tizenhárman fogadták el a meghívást; ők ingyen jöhetnek be. Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa szerint az operaház számára is fontos, hogy részese legyen a tradicionális rendezvénynek. Mint mondta, a július 27-i füredi operagálát "kordonok nélkül" rendezik meg, mindenkit várnak.

A dalokat az operaház jövő évi repertoárjából válogatták; Ókovács Szilveszter vidám, elegáns, de könnyen fogyasztható estét ígért az operakedvelőknek. A gálához a Gyógy téren állítanak fel színpadot; a rendezvény ingyenes lesz. Szeretnénk mi is hagyomány részévé válni - jegyezte meg Ókovács Szilveszter.

Köller Tamás, a Herendi Manufaktúra Zrt. marketing csoportvezetője arról beszélt, hogy az Anna-bál szépének Viktória-mintás vázát, udvarhölgyeinek Rothschild- és Apponyi-mintásat ajándékoznak, utóbbival készültek az asztalra feltett szervizek is. A nők nyakába kerülő szívecskék mindegyike egyedi, minden évben más színben készülnek és sorszámozottak. Az idei báli menüben a tradicionális ételek szerepelnek, amelyeket kissé modernné tettek új magyar gasztronómiai irányvonalakkal; szeretnének "nem maradandót" alkotni - mondta Tóth Ferenc, a bálnak otthont adó Anna Grand Hotel séfje. A hideg előétel nyárias, könnyed: marinált fogas és lazactatár, citromos borjúpástétom, citromos paradicsomzselé friss salátával, korianderes vinnaigrette - részletezte Tóth József kreatív séf, mesterszakács.

A leves hagyományos gyöngytyúk eszencia, melyet kerti javakkal és szarvasgombás maceszgombóccal tálalnak; főételként csirkemell és mangalicaszűz képviseli a tradíciót, a csirkemell supreme-hez vajas kanapéra megálmodott libamáj, vargánya és sült őszibarack dukál. A hungarikumnak számító mangalicaszüzet zöldfűszeres krusztában készítik, salottás lilaburgonyát adnak mellé, gránátalma jus-el. A desszert tripla csokoládétorta, pisztáciás mascarpone, amelyet házilag kandírozott virágszirmokkal gazdagítanak, valamint tárkányos-málnás picante.


Anna örök, akárcsak az Anna-bál ... Tudj meg többet - Anna-báli hagyományok, érdekességek
Hirdetés
A 184. Anna-bál az Anna Grand Hotel termeiben 2009-ben A 184. Anna-bál az Anna Grand Hotel termeiben 2009-ben
A balatonfüredi Hinger Nikolett, a második udvarhölgy (bal), a budapesti Farkas Viktória bálkirálynő (közép) és a szintén budapesti Balogh Anna első udvarhölgy mosolyog a balatonfüredi Anna Grand Hotelben megrendezett Anna-bálon. (Forrás: MTI)
Frei Nikolett 21 éves kiskőrösi főiskolás lett, a 186. balatonfüredi Anna-bál szépségkirálynője Frei Nikolett 21 éves kiskőrösi főiskolás lett, a 186. balatonfüredi Anna-bál szépségkirálynője
Frei Nikolett 21 éves kiskőrösi főiskolás, a 186. balatonfüredi Anna-bál szépségkirálynője (k) első udvarhölgye, Csida Fanni 18 éves balatonfüredi gimnazista (j) és második udvarhölgye, Szabó Zsófia 22 éves budapesti színésznő társaságába mosolyog az eredményhirdetés után az Anna Grand Hotelben 2011. július 23-án. (MTI Fotó: Mohai Balázs)
186. balatonfüredi Anna-bál, 2011. július 23-án 186. balatonfüredi Anna-bál, 2011. július 23-án
Bóka István (Fidesz-KDNP), Balatonfüred polgármestere, országgyűlési képviselő értékelése szerint "nagyon rendben volt a bál, Kecskemét városa - az Anna-bál idei díszvendége - fantasztikusan kitett magáért, igen magas színvonalú kulturális programokkal mutatkozott be". "Sikeres bálon vagyunk túl, s ezúttal is nagyon szép hölgyek lettek a díjazottak, de az Anna-bálnak nincsenek vesztesei, hiszen valamennyi hölgy gyönyörű volt; fiatal és vidám" - fogalmazott a polgármester.
186. Anna-bál - Az Anna-bál nyitótánca az Anna Grand Hotel kertjében Balatonfüreden 186. Anna-bál - Az Anna-bál nyitótánca az Anna Grand Hotel kertjében Balatonfüreden
A 186. Anna-bált szombaton este Dr. Hende Csaba, honvédelmi miniszter, a bál fővédnöke nyitotta meg. Köszöntőt mondott Dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere (Fotó: MTI - Mohai Balázs )
186. alkalommal rendezték meg a balatonfüredi Anna-bált. A királynő egy 21 éves kiskőrösi lány lett, az udvarhölgyek között van Szabó Zsófi színésznő ... 186. alkalommal rendezték meg a balatonfüredi Anna-bált. A királynő egy 21 éves kiskőrösi lány lett, az udvarhölgyek között van Szabó Zsófi színésznő ...
A nagy múltú füredi mulatságon ezúttal is telt ház volt, mintegy 500-an szórakoztak az Anna Grand Hotel termeiben és kertjében. A vendégseregben most is számos közéleti személyiséget és művészt lehetett látni.
Opatija lesz az idei Anna-bál díszvendége Opatija lesz az idei Anna-bál díszvendége
Július 28-án rendezik meg a 187. Anna-bált, amelynek idei díszvendége Abbázia lesz, Balatonfüred kulturális partnere ...
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2012.07.11. 23:48
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Abbázia
Válasz erre - 2012-07-18 12:11:25 | #1680

Végre valaki Abbáziának írja, nem Opatijának. Ez a magyar neve a városnak: Abbázia.

Oldal tetejére
Vissza