Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

2021-ben befutó lehet Magyarország - Balatonfüreden a FINA úszó világbajnokság ...

Címkék - Abu-Dhabi, Azerbajdzsán, Balatonfüred, Budapest, Cornel-Marculescuval, Csurka-Gergely, FINA, Gyárfás-Tamás, Kvangdzsu, MÚSZ
2021-ben befutó lehet Magyarország - Balatonfüreden a FINA úszó világbajnokság ...
Magyarországnak három vetélytársa lesz abban a sportdiplomáciai küzdelemben, amely a 2021-es vizes világbajnokság rendezési jogának megszerzéséért folyik. Miközben Kína és Japán visszalépett, Dél-Korea (Kvangdzsu) és Magyarország (Budapest és Balatonfüred) mellett az Egyesült Arab Emirátusok (Abu-Dhabi)
A riválisokat azon a hét eleji megbeszélésen fedték fel, amelyet Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke és Csurka Gergely sajtófőnök tartott Lausanne-ban, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) székhelyén Cornel Marculescuval, a FINA ügyvezető igazgatójával a nyolc év múlva esedékes vb-re benyújtott magyar pályázatról.

A találkozón kiderült: a FINA által megszabott határidőre négy hivatalos kandidálás érkezett. Miközben Kína és Japán visszalépett, Dél-Korea (Kvangdzsu) és Magyarország (Budapest és Balatonfüred) mellett az Egyesült Arab Emirátusok (Abu-Dhabi), valamint - némiképp váratlanul, az utolsó pillanatban - Azerbajdzsán (Baku) is jelentkezett.
Hirdetés1

"A FINA kérésének megfelelően Magyarország - a többi pályázóval egyetemben - kész vállalni: a 2019-es vb-re is vonatkozik a kandidálása, de természetesen ezt még egyeztetjük valamennyi hazai döntéshozóval" - mondta Gyárfás Tamás a magyar szövetség tájékoztatása szerint.

A MÚSZ elnöke úgy fogalmazott: öröm, hogy a két óriás, Kína és Japán már nem vetélytárs. Viszont Bakuval mindenképp számolni kell, hiszen az azerbajdzsániak nagyon aktívakká váltak: 2015-ben az első Európai Játékok házigazdái lesznek, és mind nagyobb erőket mozgatnak meg, hogy benne legyenek a világ sportjának vérkeringésében - tette hozzá.

"Ettől függetlenül a FINA pozitívan tekint a magyar pályázatra. Megítélésünk szerint 2019-re Koreára esik majd a választás, nekünk pedig változatlanul 2021-re kell összpontosítanunk, a két évvel korábbi vb megrendezésére vonatkozó vállalás csak szükségszerű taktikai lépés" - nyilatkozott Gyárfás Tamás. (mti)
Hirdetés
Závodi-Demjén: Ússz, amig élsz; 2021-es VB-dal
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke
Orbán Viktor átadta a 2021-es úszó vb-pályázatot a FINA igazgatójának Orbán Viktor átadta a 2021-es úszó vb-pályázatot a FINA igazgatójának
Orbán Viktor miniszterelnök Simicskó István sportot felügyelő államtitkár és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke társaságában, a Parlamentben átadta Cornel Marculescunak, a Nemzetközi Úszó Szövetség ügyvezető igazgatójának a 2021. évi úszó-, vízilabda-, műugró-, műúszó és nyíltvízi világbajnokág díszes kivitelű pályázati dokumentumát. A rendkívül pozitív légkörű megbeszélésen a FINA-vezető nagyra értékelte a magyarok kandidálását, valamint azt, hogy a kormányzat ennyire elkötelezett az esemény iránt. A döntést július 19-én, a barcelonai világbajnokság nyitónapján a FINA 22 tagú végrehajtó bizottsága titkos szavazással hozza meg, amelynek tagja a magyar szövetség elnöke is. A megbeszélés végén Cornel Marculescu a FINA elismerését kifejező emlékplakettet adott át Orbán Viktornak.
WINNER labda WINNER labda
Orbán Viktor miniszterelnök - Simicskó István sportot felügyelő államtitkár és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke társaságában - a Parlamentben átadta Cornel Marculescunak, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) ügyvezető igazgatójának a 2021. évi úszó-, vízilabda-, műugró-, műúszó és nyíltvízi világbajnokság díszes kivitelű pályázati dokumentumát. A pályázati dokumentáció mellé egy különleges Winner labdát kapott ajándékba a FINA ügyvezetője Orbán Viktortól: A képen látható „nosztalgia vízilabdát” a KÉZMŰ készítette, amelyen a ma élő összes magyar vízilabda olimpiai bajnok, illetve világbajnok aláírása szerepel. A Miniszterelnöki Sajtóiroda és a MÚSZ szerdai közös sajtóközleménye szerint a "rendkívül pozitív légkörű megbeszélésen" a FINA-vezető nagyra értékelte a magyarok kandidálását, valamint azt, hogy a kormányzat ennyire elkötelezett az esemény iránt. A találkozó végén Marculescu a FINA elismerését kifejező emlékplakettet adott át a miniszterelnöknek...
A szervezők által történelminek minősített kettős bejelentés azon a szerdai sajtótájékoztatón hangzott el, amelyet a hazai úszó-, vízilabda-, műugró- és műúszó-szövetségek vezetői tartottak.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2013.04.25. 09:45
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
erdély
Válasz erre - 2013-04-30 10:09:48 | #1939

Subject: Fwd: Kérlek, ne csak írd alá, hanem küldd is tovább!

SÜRGŐS! és FONTOS!!!!!

Ha még nem írtátok alá akkor most tegyétek meg és küldjétek
tovább!


Gondolom, mind elkötelezettek vagyunk a székelyföldi autonómia
iránt. Ha mindenki aláírná és címlistájára elküldené, vagy
facebookon megosztaná és szorgalmazná az aláírásra az
ismerőseit, akkor most nem 33 ezer, hanem százezer aláírás
lenne. Nagyon kérlek - kérem, tegyünk még egy erőfeszítést, mert
megtorpantunk erősen, s az aláírásokat hét végéig gyűjtjük.
Osszuk mind meg az alábbi linket. Köszönettel a közös ügy
érdekében.


http://www.autonomia.ro/68-beadvany-romania-kormanyahoz-a-szekely-szabadsag-napjan.html


Oldal tetejére
Vissza