Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

A 187. Anna-bál szépe a füredi Bőr Viktória, udvarhölgyei Antal Dóra és Albert Zsuzsanna

Címkék - 187.-Anna-bál, Albert-Zsuzsanna, Antal-Dóra, Balatonfüred, Bőr-Viktória, Bujor-István, Kiss-Ernő-díj
A 187. Anna-bál szépe a füredi Bőr Viktória, udvarhölgyei Antal Dóra és Albert Zsuzsanna
Bőr Viktória lett a 187. Anna-bál szépe Balatonfüreden
Bőr Viktória, balatonfüredi első bálozó lett a szombaton tartott 187. Anna-bál szépe. Az első udvarhölgy a budapesti Antal Dóra, a második a veszprémi Albert Zsuzsanna lett. A Kiss Ernő díjat posztumusz Bujor István színművész kapta.

Bőr Viktória a 187. Anna-bál szépe

Bőr Viktória a Herendi Porcelán Manufaktúra Zrt. Viktória-mintás vázáját kapta ajándékba. Ivo Dujmic, a bál díszvendégeként szereplő Opatija polgármestere egyhetes vendégségbe hívta meg a bálkirálynőt, aki ezen idő alatt részt vehet az Opatijában Béccsel közösen megrendezendő bálon.

A fiatal szépség udvarhölgyei: Antal Dóra és Albert Zsuzsa.


Füredi Anna-bál 2012. július 28.

A hagyományokhoz híven az idei Anna-bál is a tavalyi bál szépe sétakocsikázásával kezdődött. A helyszínre érkezőket igazi színes báli forgatag és kíváncsi nézelődők sokasága várta. A bevonulók között feltűnt Andy Vajna, oldalán Palácsik Tímeával, valamint megérkezett Oroszlán Szonja is.

Az Anna-báli bevonulásra idén is rengetegen voltak kíváncsiak, szinte el sem lehetett férni a Gyógy téren és a környező utcákban, egyesek az ablakokból kikönyökölve lesték a bevonulókat. Füred reformkori városrésze teljesen megtelt. Sokan a báli vacsora megkezdésekor feladták a báli nézelődést és átadták magukat a parti örömöknek. Igazi kavalkád volt, ugyanúgy zajlott az élet lent a parton is, mint fent a reformkori városrészben.
Hirdetés1

A bált hivatalosan dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere nyitotta meg, ezt megelőzően kerülhetett sor a Kiss Ernő díj átadására. Idén - posztumusz - Bujtor István színművész érdemelte ki a díjat, melyet özvegye vehetett át a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatójától, Simon Attilától. A bál nyitótáncát, a palotást a Magyar Állami Operaház balettművészei adták elő. A műsorban Kováts Péter vezetésével a Mendelssohn Kamarazenekar működött közre.

A meghívón szereplő dress code szmokingot írt elő az uraknak, nagyestélyit a hölgyeknek. Az előírás hosszú évek óta nem változik, az Anna-báli aktuális viseletek azonban jóval változatosabbak ennél. Legtöbbször pozitív értelemben, de azért akad ellenpélda.

Ami az urakat illeti, a korábbi években előfordult, hogy valaki magán felejtette az öltönyt, mostanra azonban a társaság mintha kezdené túlöltözni az Anna-bált, idén ugyanis több frakkot, vagy spanyol övvel viselt szmokingot láttunk. Érdekességként jegyeznénk meg, hogy a fehér szmoking a nyári viselet, ám látszik, hogy báljainkat szinte kivétel nélkül a téli időszakban tartjuk. Szerintünk az urak többsége mit sem sejt arról, hogy nem kellene vastag, fekete zakóban szaunázni a júliusi napsütésben a bevonulásra várva.

Ami a szebbik nem viseletét illeti, bátram mondhatjuk, ahány hölgy, annyiféle ruha alkotja a báli forgatag virágcsokrát. A legújabb trendek miatt két alaptáborra szakadt már egy ideje a báli közönség: ugyanis a jó nevű stylistok némelyike egyenesen szörnyülködik az abroncsos szoknyák láttán, viszont a hölgyek nagyjából fele szerint a báli ruha márpedig abroncsos, és kész. Már csak a reform kori hagyományok miatt is.

A színeket férfi kollégáim le se tudják követni, hisz jóval szélesebb skálán mozognak, mint a windows alapbeállítása. Az első bálozók is kezdik levetni a klasszikus menyasszonyi ruhát, apró színes virágokkal, gyöngyökkel, hímzésekkel dobják fel a szűziességet tükröző viseletet. Élénk árnyalatokat idősebbek és fiatalabbak is szívesen magukra öltenek, idén is tartja magát a türkiz, a tavalyi lilaőrület viszont inkább a rikítóbb rózsák irányába tolódott.

Sílus szempontjából az 1920-as éveket idézőtől egészen a jövő évi divatot megelőlegezőt is találtunk. Nem nagyon köszönnek vissza a ruhakölcsönzők sztenderd darabjai, amelyik hölgy csak erre az alkalomra bérelte ruháját is odafigyelt, hogy az mindenképpen híres angol (vagy francia, vagy olasz... ) tervező munkája legyen.


A bál vasárnap kísérőrendezvényekkel folytatódik ...

Délelőtt 9.30-tól ismét a városi fúvószenekar ad műsort, 10.00-tól az idei bál díszvendége, Opatija Klapa Volosko nevű női kórusa énekel. Ezt követi az idei Anna-bál szépe és udvarhölgyeinek bemutatkozása, akik lovashuszár kísérettel sétakocsikáznak a városban. A rendezvénysorozatot Hutás Erzsébet zongoraművész délután öt órakor kezdődő koncertje zárja az arácsi népházban.


187. Anna-bál - Nem volt még ennyi vendég ...
Hirdetés
Bőr Viktória a 187. Anna-bál szépe Bőr Viktória a 187. Anna-bál szépe
A győztes az ötös sorszámú Bőr Viktória, az Anna-bál szépe. Az első udvarhölgy a budapesti Antal Dóra, a második a veszprémi Albert Zsuzsanna lett. Az első hölgy Rotschild-, a második Apponyi-mintás vázát kapott.
Az első bálozók bevonulása Az első bálozók bevonulása
A porcelán szívecske felkötése A porcelán szívecske felkötése
Felsorakoztak a szépségek Felsorakoztak a szépségek
Palácsik Tímea középen, aki Andy Vajna oldalán érkezett a bálra Palácsik Tímea középen, aki Andy Vajna oldalán érkezett a bálra
Kiss Ernő-díjas posztumusz Bujtor István Kiss Ernő-díjas posztumusz Bujtor István
Az idei Kiss Ernő-díjat posztumusz Bujtor István színművész kapta. A huszárkapitányt ábrázoló szobrot a színművész özvegye, Bujtor Judit vehette át.
Tárnoki Richárd Balatonfüred jegyzője, Pálfy Sándor volt polgármester a bálozok között. Tárnoki Richárd Balatonfüred jegyzője, Pálfy Sándor volt polgármester a bálozok között.
Andy Vajna is részt vett 187. Anna-bálon - A bevonulók között feltűnt Andy Vajna, oldalán Palácsik Tímeával. Andy Vajna is részt vett 187. Anna-bálon - A bevonulók között feltűnt Andy Vajna, oldalán Palácsik Tímeával.
Andrew G. Vajna filmproducer, a nemzeti filmszakma megújításáért felelős kormánybiztos érkezik Palácsik Tímea társaságában a 187. Anna-bálra a balatonfüredi Anna Grand Hotel kertjében 2012. július 28-án. (MTI Fotó)
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2012.07.29. 10:16
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Gábor
Válasz erre - 2012-07-29 18:56:33 | #1684

Gratulálok a füredi kis hölgynek a helyezésért, hál istennek helyi első bálozó vitte el a pálmát! Nagyon szép, csinos, valójában megérdemelte az első díjat.

Oldal tetejére
Vissza