Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

A 190. Anna Bál szépségei

Címkék - Anna, bál, Balaton, Füred, kultúra, program, rendezvény, szép, verseny
A 190. Anna Bál szépségei
A 190. Anna Bál Szépe: Boór Bettina balatonfüredi első bálozó
Boór Bettina elsőbálozó balatonfüredi lányt választották a 190. Anna-bál szépének szombaton késő éjjel Balatonfüreden. Első udvarhölgye a szintén balatonfüredi Barna Dorina, második udvarhölgye a komáromi Szép Csenge lett.
Az Anna Grand Hotel termeiben és kertjében szombat este rendezett 190. Anna-bálon a közönség szavazhatott az általuk legszebbnek ítélt hölgyekre. A tizenöt legtöbb szavazatot kapó nő közül az öttagú zsűri: V. Kulcsár Ildikó újságíró, Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, Gömbös Lóránd, a Tracon Electric ügyvezető igazgatója, Schiffer Miklós divatszakértő és Zoób Kati divattervező választotta ki a bál királynőjét és udvarhölgyeit, akik idén mind első bálozók lettek.

Az Anna-bál szépe, a balatonfüredi Boór Bettina egy Viktória-mintás, első udvarhölgye, a szintén balatonfüredi Barna Dorina egy Rothschild-mintás, második udvarhölgye, a komáromi Szép Csenge pedig egy Apponyi-mintás Herendi vázát kapott ajándékba.
Hirdetés1

A 190. Anna-bál szépe és udvarhölgyei vasárnap délelőtt háromnegyed 11-kor mutatkoznak be a balatonfüredi Kisfaludy-színpadon, majd lovashuszár-kísérettel sétakocsikázásra indulnak a városban.

Egy kis Anna-bál történelem

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával.

Helyi első bálozó lány lett a szombaton rendezett 190. balatonfüredi bál legszebbjei: Boór Bettina és udvarhölgyei vasárnap délelőtt mutatkoztak be a Kisfaludy színpadon, majd sétakocsikázásra indultak a városban.

Balatonfüredi lányként régi vágya volt, hogy egyszer részt vehessen az Anna-bálon - számolt be róla az MTI kérdésére a bál szépe. Boór Bettina évről évre figyelemmel kísérte az Anna-bált, és idén, 18 éves korában nyílt lehetősége arra, hogy részt vegyen a rendezvényen, ahova párjával érkezett. Nem számított rá, hogy őt választják meg a bál szépének, s örök élmény marad számára az este - tette hozzá. A 190. Anna-bál királynője jövőre végez a balatonfüredi Lóczy Lajos gimnáziumban, tanulmányait Budapesten, közigazgatási pályán szeretné folytatni.

A bál első udvarhölgyének választott, szintén balatonfüredi Barna Dorinának szülei ígérték meg, hogy 16 éves korában elhozzák magukkal az Anna-bálra, álma idén vált valóra. A veszprémi Lovassy László gimnázium matematika tagozatán tanuló fiatal hölgy angolul és spanyolul is beszél, szabadidejében szívesen zongorázik és sok időt fordít nyelvtanulásra. Érettségi után közgazdasági területen képzeli el a jövőjét, a matematikával szeretne továbbra is foglalkozni - mondta.

A második udvarhölgy, Szép Csenge Balatonfüred egy új kulturális testvérvárosából, Komáromból érkezett. Kislány kora óta követte a bál eseményeit édesanyjával, és középiskolájában, a Jókai Mór Gimnáziumban hallott a részvételi lehetőségről. Annyi szép lány volt a bálozók közt - mesélte -, hogy nem is számított ilyen eredményre. A bál második udvarhölgye idén ballagott el a középiskolából, tanulmányait Budapesten média-kommunikációs területen folytatja.
Hirdetés
Körbejárta Balatonfüredet az Anna-bál szépe és udvarhölgyei Körbejárta Balatonfüredet az Anna-bál szépe és udvarhölgyei
A 190. Anna-bál szépségkirálynője, a balatonfüredi Boór Bettina (k), első udvarhölgye, a balatonfüredi Barna Dorina (b) és második udvarhölgye, a komáromi Szép Csenge kísérőikkel Balatonfüreden 2015. július 26-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2015.07.28. 09:58
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza