Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

A Balatonfüredi Városi Múzeum - A reformkor szellemében

Címkék - Balatonfüred, Füred, múzeum, reformkor-szellemében, Városi-Múzeum
A Balatonfüredi Városi Múzeum - A reformkor szellemében
A Balatonfüredi Városi Múzeum - A reformkor szellemében
A reformkor szellemében. A Városi Múzeum - a néhai fürdőigazgató villája - négy nagyobb téma: a közlekedés, a gyógyfürdő, az Anna-bál és a színház köré csoportosítva mutatja be Balatonfüred reformkori történetét.
A múzeum épületében kap helyet a Helytörténeti Gyűjtemény gazdag könyvtárával, valamint a Látogatóközpont, ahonnét tematikus sétaútvonalak indulnak. A szervezett kirándulások végigvezetik a látogatókat a reformkori városrészen és felelevenítik Balatonfüred polgáraihoz és épületeihez kapcsolódó érdekes történeteket.

A tematikus, vezetett séták során megtekinthetik a reformkori városrész nevezetes épületeit, a Füredi Panteont, az Állami Szívkórházat s a Kossuth forrást. A Tagore sétányon megállunk többek között Deák Ferenc és Széchenyi István szobránál, a Nobel-díjasok ligetén végigsétálva, s az Indiai ligeten átkelve pihenhetünk a Rózsakertben, a kikötői élet mozaikjai után pedig a séta a Tagore szobornál és fánál fejeződik be.

A szakvezetővel történő séta a Városi Múzeum épületében található Látogatóközpontból indul. Bővebb információt a „Reformkori séta” menüpont alatt talál. Bővebb információt a „Reformkori séta” menüpont alatt talál.

Kutatószolgálat nyitva tartása: szerda, csütörtök, péntek: 10:00-18:00 - Dr. Ács Anna szakmai igazgató - Tóth Györgyi helytörténeti könyvtáros - Tóth-Bencze Tamás helytörténeti könyvtáros.

Nyitva tartás: 2011. május 1-től 2011. szeptember 30-ig - Hétfő: zárva - Keddtől vasárnapig 10-18 óráig
Hirdetés1
Hirdetés
Balatonfüred a legdinamikusabban fejlődő Balaton parti város
Aki járt mostanában erre, láthatja, hogy itt valami történik. A kikötő és környéke, a Tagore sétány, a szanatórium környezete, a városi múzeum, Jókai villa, és műemlékei nagy része, a strandok teljesen megújultak.
Városi Múzeum - Balatonfüred, Blaha u. 3.
Városi Múzeum - Balatonfüred, Blaha u. 3.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2011.06.19. 16:34
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza