Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

A balatoni borászokat egy új egyesülés tartja össze, a Balatoni Kör

Címkék - Badacsony, Balaton, bor, Csopak, Olaszrizling, szőlő, termesztés
A balatoni borászokat egy új egyesülés tartja össze, a Balatoni Kör
Balatoni Kör néven alakítanak a Balaton menti borvidékeket összefogó szervezetet a régió vezető pincészetei.
Az Olaszrizling október programsorozat keretében megrendezett Nagy olaszrizling kóstolón kiállító borászok kétharmada érkezett a balatoni régióból, ez is bizonyítja, hogy Magyarország legelterjedtebb szőlőfajtájának termesztésében a Balaton mennyire meghatározó - mondta el a szombati budapesti kóstolón megtett közös bejelentés után Kardos Gábor, a Badacsonyi Kör ügyvivője.

Emlékeztetett: a régió jelenleg öt különálló borvidékre van osztva, ami megnehezíti az egységes fellépést. Egyes borvidékeken belül már létrejöttek közös szerveződések, mint a Badacsonyi Kör, a VSOP vagy a Csopaki Kódex, de közös szervezet eddig nem létezett.
Hirdetés1

A Balatoni Kör szervezésében részt vevő borászok közölték, céljaik között szerepel többi között az első olyan nemzetközi olaszrizlingverseny létrehozása, amelyre csak ennek a fajtának a borait lehetne nevezni, és egy új, közös logó megterveztetése az olaszrizlingből készült borok számára.

Kardos Gábor elmondása szerint még nem született döntés arról, hogy a somlói borvidék termelőit bevegyék-e az összefogásba. (MTI)
Hirdetés
Kardos Gábor a Badacsonyi Kör ügyvivője Kardos Gábor a Badacsonyi Kör ügyvivője
„VSOP Balaton-felvidék” név alatt fűzi szorosabbra a kapcsolatait a Villa Tolnay, a Sabar borház, az Orbán pincészet és a Pálffy Pince. Az összefogás alapja a közös szakmai megközelítés és filozófia, amelynek középpontjában a terroir fontosságának hangsúlyozása áll.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2013.10.21. 15:01
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza