Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

A Balatoni Hajózási Zrt. két gyorshajóval bővítette flottáját

Címkék - Balaton, Balatonfüred, Csopak, gyors, hajó, Hunor, Magor, Siófok, Tihany, új, vízitaxi
A Balatoni Hajózási Zrt. két gyorshajóval bővítette flottáját
Két gyorshajóval bővült a Balatoni Hajózási Zrt. flottája, a két új jármű az utószezonban már közlekedik Siófok, Tihany és Balatonfüred között - hangzott el sajtótájékoztatón szerdán Siófokon.
Az összesen 100 millió forintért beszerzett gyorshajókat 40 százalékos uniós támogatással és 60 százalékos önerő biztosításával szerezte be a tóparti önkormányzatok tulajdonában lévő társaság.

A járművek Zadarban készültek tengeri luxushajók balatoni igények szerinti belső átalakításával.


Halmos Gábor vezérigazgató, az új vízi járműveket kipróbáló újságíróknak elmondta, a gyorshajók maximális sebessége óránként 39 kilométer. A két hajó a Hunor és a Magor nevet kapta.
Hirdetés1

A 25 személyes, 7 tonnás, mozgássérült utasok számára is alkalmassá tett gyorshajók az őszi menetrend szerint csak szombaton, óránként közlekednek a három balatoni település között. Jövő nyártól a főszezonban minden nap menetrend szerint járnak majd, elő- és utószezonban pedig a hét nagyobb részében vízitaxiként, illetve bérelhető hajóként fognak üzemelni.

A vezérigazgató az MTI-nek elmondta, kedvezőek voltak a tapasztalataik a pár éve kísérleti jelleggel, Fonyód és Badacsony között beindított Calypso nevű gyorshajóval kapcsolatban, ezért döntöttek az újfajta szolgáltatás beindításáról.

A hajók motorjai - tekintettel a Balaton kiemelt vízvédelmére - a legmodernebb technológiával készültek, szennyezőanyag-kibocsátásuk a legszigorúbb uniós elvárásoknak is megfelelnek, a vízzel érintkező részeik pedig környezet barátak - ismertette a cégvezető. (MTI)
Hirdetés
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2013.09.13. 10:48
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Kiss András
Válasz erre - 2013-09-20 08:08:49 | #2008

Vegre lesz nehany modernebb hajo is a balatonon. Eleg lerobbant hajoparkal rendelkezunk. Szinte mar szegyen is az a sok oreg, antik szetmazolt hajo.

Oldal tetejére
Vissza