Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

A legjobb balatoni strandok 2011-ben - Balatonfüredi strand is kékzászlós lett

Címkék - 2011, Balatonfüred, balatoni-strandok, Kék-Hullám-Zászló, kékzászlós, legjobb, starnd
A legjobb balatoni strandok 2011-ben - Balatonfüredi strand is kékzászlós lett
Ilyen egy elismerő oklevél - Kék Hullám Zászló 2010-ben amit a balatonfenyvesi Központi Szabadstrand kapott
Kékhullám Zászló a kiváló strandoknak és kikötőknek - Ma délután (2011. június 17) adták át a legjobb balatoni strandok minősítésére szolgáló Kék Hullám Zászlókat. Az elismerésben idén 29 balatoni strand részesült.
A Kék Hullám Zászlókat azok a balatoni, Fertő tói, Velencei-tavi strandok és kikötők nyerhetik el, amelyek a legtisztább fürdővízzel és partszakasszal rendelkeznek, megfelelő infrastrukturális és higiéniai feltételeket biztosítanak, valamint kiemelten figyelnek a biztonságra és a gyermekekre is.

Az elismerést minden év júniusában, azaz a strandszezon kezdetén szokta átadni a Balatoni Szövetég és a vízügyeket felügyelő minisztérium. Idén nyáron a Vidékfejlesztési Minisztérium lett volna illetékes a díjátadásban, a Pénzcentrum.hu információi szerint azonban a minisztérium és a szakmai szervezet együttműködése idén sem jött össze, ezért a Balatoni Szövetség kormányzati támogatás nélkül díjazott.

Vannak, akik szándékosan kimaradtak - A tavalyi szakemberekkel és kritériumok szerint zsűrizték a nevező strandokat az idén is - tudta meg a Pénzcentrum.hu Lázár Jánostól, a Balatoni Szövetség titkárától.

Balatonalmádi strandok (itt három strandról van szó) nem jelentkeztek az idén, mivel a településen jelentős károkat okozott a jég a partvédőműveknél, aminek a helyreállítása még folyamatban van vagyis a zsűrizéskor még nem tudták befejezni a rekonstrukciót illetve felújítást.

A minősítők a keszthelyi, füredi és alsóörsi strandoknál tapasztaltak jelentősebb fejlesztést. Keszthelyen például felújították a kabinokat, modernizálták az információs részleget. Balatonfüreden a gyermekek szórakoztatására játszóteret létesítettek. Alsóörsön a 3 év alattiaknak homokozót alakítottak ki, a nagyobbaknak új játszótér, "gyermekpagony" létesült, manuális játékokkal és trambulinnal.

A titkár szerint minden strandon tapasztaltak kisebb (a lehetőségekhez képest) fejlesztést, virágosítást, füvesítést.
Hirdetés1
Hirdetés
Balatonfüredi Esterházy strand
Balatonfüredi Esterházy strand
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2011.06.18. 01:38
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza