Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

A turisztikai szezon kezdetére átadják a balatonfüredi új látogatóközpontot

Címkék - átadják, balatonfüredi, Füred, látogatóközpont, ökoturisztika, turisztikai-szezon, új
A turisztikai szezon kezdetére átadják a balatonfüredi új látogatóközpontot
A Balaton élővilágát bemutató turisztikai központ
Balatonfüred - A turisztikai szezon kezdetére átadják a balatonfüredi új látogatóközpontot, amit a Tagore sétányon építenek, tájékoztatta az önkormányzat kedden az MTI-t.
A Balaton élővilágát bemutató ökoturisztikai látogatóközpont tájba illő, teraszos épület lesz, amelyben egyebek mellett több látványos akvárium és foglalkoztató terem várja majd az érdeklődőket - közölte az önkormányzat.

Az 514 millió forintos beruházáshoz 450 millió forintot nyert az önkormányzat az Új Széchenyi Terv keretében, s a pénzből a Széchenyi sétány és az Aranyhíd sétány egy-egy szakaszát is felújítják.

A fejlesztés gyermekbarát és kerékpár barát elemeket is tartalmaz.

A Tagore sétány északi oldalára épülő látogatóközpont a Balaton jellegzetes pavilon építészetét idézi, melynek a nyugati részén igényes pihenőpark létesül. A terveknél szempont volt a tájba illő építkezés, illetve a balatoni panoráma védelme. Az új épületben édesvízi akváriumokban mutatják be a Balaton élővilágát, de lesz kültéri medence, valamint előadó-, foglalkoztató és bemutatóterem is - közölte az önkormányzat.

A látogatókat egységesen kialakított akváriumok fogadják majd, amelyekben valamennyi, a tóban élő hal megtalálható lesz, kisebb akváriumokban pedig kagylókat, ritka rákokat láthatnak az érdeklődők. A látogatóközpont a terv szerint a szezonon kívül is tartalmas programot nyújt majd a turisták számára.
Hirdetés1

Jó ütemben halad a Balaton élővilágát, a tó halait bemutató ökoturisztikai látogatóközpont építése a Tagore sétányon ...
Hirdetés
A Balatonfüreden épülő a látogatóközpont helyszíne a Tagore sétányon A Balatonfüreden épülő a látogatóközpont helyszíne a Tagore sétányon
Elkezdték a Balaton élővilágát, a balatoni halakat bemutató ökoturisztikai látogatóközpont építését a Tagore sétányon. A tájba illő, teraszos épületben egyebek mellett több, látványos akvárium és foglalkoztató terem várja majd az érdeklődőket. Átadás az év tavaszán várható.
A beruházáshoz 450 millió forint uniós támogatást kapott a város A beruházáshoz 450 millió forint uniós támogatást kapott a város
A földmunkálatokat elvégezték, elbontották a rossz állapotban lévő egykori WC épületét, rendezték a területet, és összesen csak három fát kellett kivágni. A tervek szerint december végére már szerkezetkész lesz a kétszintes épület, tavaszra pedig teljesen elkészülnek a beruházással ...
Az ökoturisztikai látogatóközpont ... Az ökoturisztikai látogatóközpont ...
A Tagore sétányon épül a Balaton élővilágát és a tóban élő halakat bemutató ökoturisztikai látogatóközpont, de nyugalom, a tájba illő lesz a koncepció. A teraszos épületben egyebek mellett több, látványos akvárium és foglalkoztató terem vár majd titeket és a gyerekeket.
A balatonfüredi látogatóközpont ... A balatonfüredi látogatóközpont ...
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2014.01.24. 13:47
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
peet
Válasz erre - 2014-01-29 15:13:51 | #2027

Valami közelebbi dátumot is írhattak volna, most nézegetem az akciós ajánlatokat és ha 45 nappal előre tudom az időpontot, akkor 20%-kal kevesebbe kerülne. Pont jó lenne ez a füredi csomagajánlat is: http://bit.ly/vakacio20szazalek

Bobi
Válasz erre - 2014-01-27 12:52:34 | #2026

Lehet, hogy a toy-toy wc-s nem fideszközeli, ezért nem rendelték meg a wc-ket.
Szerintem is felháborító, hogy minden talpalatnyi területet sűrűn beépítenek, a vizet már csak a Tamás-hegyről lehet majd látni. (Ha nem kerítenek le még többet az oda vezető ösvényekből.) És mivel kezdenek minden beruházást? Eszement fairtás, ha kell, ha nem, akár orvul is. Ebben következetesek. A Baricskai szőlőknek is annyi. A Horváth M. utca tetején újabb építkezést kezdtek, gondolom a bomba üzlet: luxus apartmanok. Elgondolkodtató: mégiscsak ilyen sok a gazdag ember, hogy ennyi vitorláskikötő és luxus ez-az kell? Csak én élek rosszabbul...?

lakos Andras
Válasz erre - 2014-01-25 23:52:29 | #2025

Ez kell furednek, vagy csak igy lopjak el az unios penzeket? Ide sůlyedt fured is. Sajat cegevel lopjk ki a vezetok a penzeket.

Pálvölgyi István
Válasz erre - 2014-01-25 10:25:16 | #2024

Hát ez nagyon kellett,miközben látom az embereket a szobrok,
az átemelő gépház mögött a dolgukat végezni,Wc zárva,az
nem fér a költségvetésbe.Remélem még további bódékat is
építenek,Lehetne pár kikötő,parti szálloda,És pár kép,hogy
azon megnézhetnék milyen a balatoni táj,sőt a hajógyári öblöt be is lehetne temetni.A vízről ugy néz ki Füred mint egy vas-
sündisznó.GRATULÁLOK!!!

Oldal tetejére
Vissza