Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Amerika Kapitány: Az első bosszúálló - (Captain America: The First Avenger) + Videó

Címkék - Amerika-Kapitány, Az-első-bosszúálló, Balatonfüred, Captain-America:-The-First-Avenger, film, Füred, mozi
Amerika Kapitány: Az első bosszúálló - (Captain America: The First Avenger) + Videó
Amerika Kapitány: Az első bosszúálló - (Captain America: The First Avenger)
Amerika Kapitány: Az első bosszúálló - Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm a balatonfüredi Balaton mozi műsorán. Steve Rogers önkéntesként jelentkezik egy kísérleti programba, amelytől átváltozik az Amerika Kapitányként ismert szuper-katonává. Egyesíti erejét Bucky Barnesszal és Peggy Carterrel, hogy szembeszálljanak a gonosz HIDRA nevű szervezettel, melyet az ördöngös Vörös Koponya vezet.
Eredeti cím: Captain America: The First Avenger
Rendező: Joe Johnston
Főszereplők: Chris Evans, Hugo Weaving, Dominic Cooper
Korhatár besorolás: Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott. (12)
Forgatókönyvíró: Christopher Markus, Stephen McFeely
Operatőr: Shelly Johnson
Producer: Kevin Feige
Vágó: Robert Dalva, Jeffrey Ford, Michael McCusker

Szereplő(k): Chris Evans (Steve Rogers), Hugo Weaving (Johann Schmidt), Dominic Cooper, (Howard Stark), Tommy Lee Jones (Chester Phillips), Stanley Tucci (Abraham Erskine), Hayley Atwell, (Peggy Carter), Natalie Dormer (Private Lorraine), Sebastian Stan (James Bucky Barnes), Richard Armitage (Heinz Kruger)

Szinkronhang: Zámbori Soma (Steve Rogers), Rosta Sándor (Johann Schmidt), Simon Kornél, (Howard Stark), Rajhona Ádám (Chester Phillips)


Röviden a filmről

A Marvel 1997-ben gondolkodott el egy (új) filmváltozaton, akkor Larry Wilson és Leslie Bohem írták a forgatókönyvet. 2000-ben aztán az Artisan Entertainmenttel közösen próbálták összehozni a produkciót, ám a Marvel jogi vitába keveredett Joe Simonnal. 2003 szeptemberében ért véget az ügy. Ezt követően döntött úgy a képregénystúdió, hogy maguk finanszírozzák az alkotást. Az eredeti elképzelés az volt, hogy a cselekmény első fele a második világháborúban, a második fele pedig napjainkban játszódna. 2006-ban Avi Arad producer azt remélte, hogy 2008-ban a mozikba lehet a film. Az írósztrájk miatt a projekt egy időre fiókba került, de a Marvelnek sikerült külön megállapodnia a WGA-val, így újra nekiláthattak a szkriptnek. A Vasember sikere után 2011 május 6-ra tűzték ki a bemutató dátumát. A rendezést Joe Johnstonra bízták, aki azonnal újraíratta a forgatókönyvet.

Bizony, volt olyan is, amikor az egész világ szerette Amerikát - mondjuk Japánt és Németországot leszámítva, mert azok éppen rühellték -, és ennek a boldog, felhőtlen, de attól még vérgőzös időnek az emlékét eleveníti fel eme mozgóképes kaland.

Amerika Kapitány volt a Marvel első szuperhőse, és már akkor pofán csapta Adolf Hitlert, amikor a két ország még hadban sem állt, majd igazi népszerűségét a hatvanas években nyerte el, nyilván a hidegháború barátságos légkörének köszönhetően. A fentiekből is látszik, hogy Amerika Kapitány nem a képregényvilág legmodernebb karaktere, és nyilván a Marvelnél is tudták, hogy a figura kicsit avitt, így a Bosszúállók szériában Hulk, Vasember és Thor után ő kapta meg utoljára a saját mozifilmet, ahol aztán nagyon figyeltek arra, hogy tényleg modernizálják a történetet. Vegyük például a főszereplőt, polgári nevén Steve Rogerst. Egy 46 kilós kis fickóról van szó, aki nem sokkal nagyobb, mint a kutyám, Sanyi, és aki olyan satnya, hogy a hadsereg még papírnehezéknek sem veszi fel, pedig szegény városról városra utazva keresi fel a toborzóirodákat.

Végül pont elszántságára figyelnek fel, és részese lehet egy szupertitkos kísérletnek, mely során egy szérum segítségével szuperkatonát varázsolnak belőle, és egy nemzeti színűre pingált kukafedővel, akarom mondani pajzzsal kiegészítve lesz belőle Amerika Kapitány. A Kapitány egy, a szövetségeseket– köztük egy brit bombázót – is felvonultató csapat élén indul a gonosz, vagyis a nácik titkos tudományos részlege, a HYDRA ellen, amelynek förtelmes főnöke Johann Schmidt, alias Vörös Koponya (Hugo Weaving).

A gond csak az, hogy annak idején Herr Schmidt is megkapta azt a testátalakító szérumot, amit Mr. Rogers, de mondjuk ez így korrekt, mert hol az izgalom, ha minden nyerő lap a szuperhősnél van? A bevallottan az Indiana Jones-filmekre hajazó Amerika Kapitány legviccesebb eleme az átalakítás előtti, parányi termetű főhős, akit, hála a modern technikának szintén Chris Evans alakít, és szerencsére a humor nem fogy el a momentumnál, mert mint mondottuk, a Marvelnél tudták, hogy ehhez a hőshöz kell egy kis plusz.

Persze a jó öreg Stan Lee ebben a filmben is feltűnik pár röpke másodpercre - nyilván már el sem lehet zavarni a forgatásokról - végül is ő a Marvel-képregények apukája
Hirdetés1


Amerika Kapitány: Az első bosszúálló, a balatonfüredi Balaton mozi műsorán.
Hirdetés
Amerika Kapitány: Az első bosszúálló - Szinkronos előzetes
Steve Rogers önkéntesként jelentkezik egy kísérleti programba, amelytől átváltozik az Amerika Kapitányként ismert szuper-katonává. Egyesíti erejét Bucky Barnesszal és Peggy Carterrel, hogy szembeszálljanak a gonosz HIDRA nevű szervezettel, melyet az ördöngös Vörös Koponya vezet.
Amerika Kapitány: Az első bosszúálló - Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm a balatonfüredi Balaton mozi műsorán. Amerika Kapitány: Az első bosszúálló - Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm a balatonfüredi Balaton mozi műsorán.
Captain America: The First Avenger - Bizony, volt olyan is, amikor az egész világ szerette Amerikát - mondjuk Japánt és Németországot leszámítva, mert azok éppen rühellték -, és ennek a boldog, felhőtlen, de attól még vérgőzös időnek az emlékét eleveníti fel eme mozgóképes kaland.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2011.08.10. 09:35
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza