Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Az Európai Falumegújítási Díj pályázat zsűrije Tihanyban járt a hónap elején

Címkék - Balatonfüred, díjpályázat, Európa, falumegújítás, fejlesztés, járt, jött, május, nyár, Tihany, új, zsűr
Az Európai Falumegújítási Díj pályázat zsűrije Tihanyban járt a hónap elején
Európai Falumegújítási Díj pályázat zsűrije
Mint arról már beszámoltunk, a Balaton-parti település második helyen végzett a Magyarországi Falumegújítási Díj pályázaton, ezzel bekerült az európai versenybe is.
Május 13-án érkezett meg a bírálóbizottság Tihanyba. A három fős delegáció fogadásán az önkormányzat képviselői mellett részt vettek azok a tihanyi szervezetek, cégek, intézmények, akik részt vettek az előző évek fejlesztési folyamatában. Az európai versenybe 29 település került be, és mint azt Ivana Cimermanova, a bizottság szlovák tagja kifejtette, a versenynek van egy győztese, és 28 nyertese, hiszem minden település, aki részt vesz a megmérettetésen, már bizonyította, hogy megfelelő fejlesztéseket hajtottak végre az elmúlt években.
Hirdetés1

A zsűri célja az volt, hogy a szűkre szabott idő- pontosan öt óra állt Tihany rendelkezésére a bemutatkozásra- alatt megismerjék az elmúlt évek fejlesztési folyamatait, és azok hatásait a település életére.

A megjelenteknek Tósoki Imre polgármester tartott előadást. Kiemelte, hogy egy tudatos településfejlesztési koncepció végeredménye az, hogy Tihany jelen lehet az európai versenyen. Beszélt arról is, hogy a településen a fejlesztéseknek nincsen más útja, csak a turizmus, hiszen az itt élők több, mint 90 %-a az idegenforgalomból él. Kiemelte azt is, hogy a drasztikus vendégéjszaka szám csökkenés a megvalósult beruházásoknak köszönhetően megállt, és az előző évben már mintegy 20-25 %-os növekedés volt tapasztalható.

A közel egy órás bemutatkozás után a zsűri megismerkedett a helyi termékekkel, majd megtekintette a fejlesztések legfontosabb helyszíneit: többek között a Mádl Ferenc teret, a Borsos Miklós teret, a Bencés Apátság új fogadóépületét, a Porta Pacist, a Pisky-sétányt, a IV. Károly Kálváriát. De látogatást tettek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park által létrehozott Levendula Ház Látogatóközpontban is.
Ezt követően a polgármester a következő évek fejlesztési céljairól tájékoztatta a bírálóbizottságot, akik ez után kérdéseket tehettek fel a megjelenteknek.

A pályázat eredményhirdetése várhatóan szeptember közepén lesz Svájcban.
Hirdetés
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2014.05.16. 10:51
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza