Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Balaton Bike Balatonfüreden - 2012. június 13-17. + Videó + Programok

Címkék - 2012.-június-13-17., Balaton, Balaton-Bike, Balatonfüred, bicikli, sport, verseny
Balaton Bike Balatonfüreden - 2012. június 13-17. + Videó + Programok
Öt napig ismét a bringásoké Balatonfüred és Tihany
Balaton Bike Balatonfüreden - Negyedszer rendezik meg idén Balatonfüreden a Balaton Bike Fest-et, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők.

Gyere Balatonfüredre!

Ha bringázol és keresed a nyár legütősebb kerékpáros rendezvényét akkor a Balaton parton és a Balaton Bike Festen a helyed! A pénz nem gond mert a rendezvény a látogatóknak ingyenes, a nevezési díj baráti, az unalom pedig hidd el, kizárva.

Magyarországon mára igazi pezsgő bringás és extrém sport élet van, így egy ilyen ízig vérig bringafesztivál léte nem is kérdés. Profiknak és amatőröknek egyaránt itt a helye hiszen mindenki megtalálja a magának való versenyszámot. Ha pedig csak nem két keréken érkezünk akkor sem fog az unalom szele sem meglegyinteni, mert igen-igen jó esélyünk lesz a versenyeken nézelődni, a mutatványokat megcsodálni és ne kerteljünk, iszonyatosan jókat bulizni is!
Hirdetés1


Negyedszer rendezik meg a Balaton Bike Festet

Péntektől vasárnapig tart a balatonfüredi Bringaparkban a Balaton Bike Fest, ahol a sportolók öt versenyszámra és két túrára nevezhetnek be a helyszínen. A rendezvény hivatalos honlapja szerint a jelentkezéseket a Monster Energy Dirt versenyre, a Gösser triálra, a Bianchi országúti versenyre, a Fa Man Extreme XCE-re, a G-Híd tereptriatlonra, a Skoda csillagtúrákra, valamint a BikeLine Travel kerülőtúrára lehet leadni.

A balatonfüredi helyszínen folyamatosan épül az ország legnagyobb és legkomplexebb kerékpáros pályája, közel másfél hektáros területen. A 14 ezer négyzetméteres Bringaparkban sok ezer köbméter föld megmozgatásával több különböző szintű pályát alakítottak ki - közölték a szervezők.

A tisztítás, tereprendezés, fakivágás után tavaly júniusban felépült az 1200 négyzetméteres dirt pálya buckás ugratókkal, ahol nyolc méter magas dombokról ugratnak le a biciklisek.

Elkészült a 2000 négyzetméteres triál pálya is, melynek nyomvonalán mesterséges akadályokat, sziklákat, farönköket építettek ki. Az akadályok kiépítéséhez és a pályák kialakításához a többi között összesen 40 tonna betoncsövet, 124 tonna sziklát, 20 köbméternyi farönköt, valamint 30 óriási gumit használtak fel.

Idén másodszor ad otthont Balatonfüred Bringaparkja az FMB World Tour, azaz a freeride Világkupa 9. állomásának. A tavalyi sikeres verseny után idén már ezüst minősítést kapott a rendezvény.

2011 a fejlesztések éve volt a háttérben is, megváltozott a Balaton Bike Fest tulajdonosi köre. Megalakult a BB Fest Kft., amely átvette és új alapokra helyezte a rendezvény szervezését. A korábbi szervezők legjobbjai csatlakoztak az új tulajdonosokhoz, a Navigátor Sportmédia Kft. és az Eventrial Kft. csapatához, és Gács Péter ügyvezetésével 2011 őszén elindult a 2012-es Balaton Bike Fest előkészítése.

2012-ben minden eddig kipróbált és nagy érdeklődést övező versenyszám megrendezésre kerül, úgymint a Downhill, a Dirt, a Triál, a Cross-country, a Maraton, az Országúti, a Tereptriatlon, a Kajak duatlon, a szakágak prominens hazai szervezői által. A látogatók szórakozását a versenyeken kívül túrák, Bike Expo és más szabadidős, zenei programok is biztosítják, hogy teljes legyen a fesztivál hangulat.


A versenyek széles repertoárjában a kerékpározás bátorságot, vakmerőséget, ügyességet igénylő extrém, és kitartást, teljesítményt igénylő szakágai egyaránt megtalálhatók ...

A Monster Energy Dirt az FMB World Tour (a dirt versenyek nemzetközi versenysorozata) 2012-es szezonjának 9. állomása: ezüst fokozatú versenyévé avanzsált, így biztosak lehetünk benne, hogy az idei pálya nagyobb kihívást jelent majd a nemzetközi mezőnynek. A pálya építői profi versenyzők és építők, akik minden tudásukat beleadva színvonalas versenyterepet alakítanak ki. Nem kétséges, hogy a hazai és külföldi amatőr és profi versenyzők egyaránt elégedettek lesznek.

A Gösser Triál és duál-triál Magyar Kupafutamának helyszíne is a Bringapark, ahová fix pályát építettek tavaly. Ne gondolja azonban senki, hogy idén is ugyanaz vár a versenyzőkre: új akadályok, új szekciók, ezáltal új kihívások, új látványelemek gondoskodnak a versenyzőknek a kihívásról, a nézőknek pedig a szórakozásról.

Harmadszorra kerül megrendezésre a G-Híd tereptriatlon az X2S rendezésében: kihívás a versenyzőknek, kaland és különleges élmény mindenki számára: 1400 m úszás a Balatonban, 25 km terepkerékpározás (MTB) és 9 km terepfutás vár az elszántakra, legyenek akár profik, akár amatőrök.

Gazdára talál a Balaton Királya és a Bakony Királya cím is, és sztárvendégek érkezése is várható.

A FA MenExtreme XCE (Cross-Country Eliminator), az UCI szabályzatában is 2011-ben szerepelt először, és a tavalyi Bike Festen debütált Magyarországon, jelezve, hogy a rendezőség nyitott az újra. Egy rendkívül látványos versenyszámról beszélünk, ahol a kb. 600 méteres teljesen belátható pályát sok technikás kanyar teszi különösen izgalmassá. Fiatal versenyszám révén a verseny nyílt, bárki benevezhet, az induláshoz nem szükséges licensz.

A Bianchi - Balaton Bike Fest Kupa nyílt országúti kerékpárversenyére amatőr és profi kerékpárosokat egyaránt várunk. Látványos rajtot követően 65 és 125 km-en küzdhetnek a versenyzők egymással és az idővel.

A szervezőség gondolt azokra is, akik szeretnek ugyan kerékpározni, de eszük ágában sincs versenyezni: Ők a Skoda csillagtúrák és a BikeLine Balaton kerülő túrák keretében 10-20 fős csoportokban, tapasztalt túravezetők segítségével két keréken látogathatják meg a Balaton felvidék gyönyörű tájait.

A Balaton Bike Fest tortájára idén felkerült egy nem kerékpáros, de mégis különleges program: A tereptriatlon szervezői 8 órás éjszakai terepfutó versenyt rendeznek, Magyarországon elsőként. Kivételes kalandot ígér a késő esti óráktól reggel hatig tartó futam, ahol a vállalkozó szelleműek fejlámpával indulhatnak neki az éjszakai terepnek. Akik féltik a bokájukat, jöjjenek nézőként, szurkoljanak a bátor résztvevőknek.

Kiegészítő programként mini expo létesül az A-Híd Bringaparkban, ahol kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosítanak a látogatóknak.

A gyerekeket ugrálóvár is várja. A látogatóknak a rendezvény ingyenes, a versenyek nevezőitől nevezési díjat kérünk. A Balaton Bike Fest nem csak a versenyzőknek, de a látogatóknak is izgalmas időtöltést ígér. Gyertek el családotokkal, barátotokkal június 15-17. között Balatonfüredre az A-Híd Bringaparkba! (Balaton Bike Fest 2012)


Balaton Bike 2012. Balatonfüreden ...
Hirdetés
Balaton Bike Fest stand - Balatonfüred 2012.
Negyedszer rendezik meg a Balaton Bike Festet péntektől vasárnapig, 2012. június 13-17. között.
A Balaton Bike Fest, a térség legnagyobb kerékpáros fesztiválja A Balaton Bike Fest, a térség legnagyobb kerékpáros fesztiválja
Balaton Bike Fest 2012. június 13-17. Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre 2012. június 13-17. között Balatonfüreden és Tihanyban a Balaton Bike Fest, amely a térség legnagyobb kerékpáros fesztiválja.
Balaton Bike Fest 2012 - Balatonfüred Balaton Bike Fest 2012 - Balatonfüred
A bringások idén negyedik alkalommal vehetnek részt a látványos versenyszámokban bővelkedő, hazánkban, és egész közép-kelet- Európában egyedülálló rendezvényen, a Balaton Bike Festen. A helyszín idén is Balatonfüred, azon belül immáron másodszor, a 2011-ben, Balatonfüred határában, a savanyúvíz-forrásnál megépült Bringapark, mely sokat szépült a tavalyi verseny óta. A versenyek széles repertoárjában a kerékpározás bátorságot, vakmerőséget, ügyességet igénylő extrém, és kitartást, teljesítményt igénylő szakágai egyaránt megtalálhatók ...
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2012.06.14. 22:27
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza