Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Balatonfüred: A 186. Anna-bál szépe Frei Nikolett lett + Videó és képek a rendezvényről

Címkék - Anna-bál, Balatonfüred, Csida-Fanni, Dr.-Pongrácz-Dóra, Frei-Nikolett, Füred, Szabó-Zsófia, udvarhölgyek
Balatonfüred: A 186. Anna-bál szépe Frei Nikolett lett + Videó és képek a rendezvényről
A 2011 év balatonfüredi Anna-bál királynője Frei Nikolett lett
A 186. Anna-bál szépe Frei Nikolett. Az első udvarhölgynek Csida Fannit, a második udvarhölgynek Szabó Zsófiát választották. Dr. Pongrácz Dóra két különdíjat kapott.
A Kiss Ernő- díjat Litkey Farkas tízszeres Kékszalag győztes vitorlázó vehette át. - Füredinek érzem magam, bár nem itt születtem, de itt nőttem fel és édesapám itt nyugszik a temetőben - mondta.

Kiválasztották a tizenöt legszebb hölgyet. Közben két füredi első bálozóval beszélgettünk. Hoffmann Hanna harmadikos Lóczys gimnazista, ifjúsági diákolimpiát nyert síelőként. Mint mondta, a legkisebb méretű ruhát viseli, mégis a derekán be kellett venni.

Turányi Patrícia a füredi kertészeti iskolában végzett, különös módon került a bálba. - Egy anonimitást kérő füredi család fizette ki a belépőmet, nem tudom ma sem, kik ők. Az iskola igazgatója hivatott érettségi után és közölte: megyek az Anna-bálba - válaszolta kérdésünkre a 19 éves Patrícia.

A parton közben zajlik az élet, a többség feladta a báli nézelődést és átadta magát a parti örömöknek. Nagy a kavalkád, mintha az egész város levonult volna a Balatonhoz. Főtt kukorica, szökőkút, dobozos sör a sláger. A kintornás körül kisebb csoportosulás, egy középkorú hölgy megjegyezi, kár hogy nincs minden hónapban "egy ilyen mozgós bál", a kezét fogó férfi elhúzza a száját.

A hagyományos bevonulást több százan figyelték, néhányan a környező ablakokból kikönyökölve nézelődtek, akadt aki kutyáját feje fölé emelve bámulta a menetet, voltak akik azon veszekedtek, ki mikor érkezett és hova állhat a bálozók megfigyelésére ideálisnak tartott lépcsőzeten. A reformkori városrész teljesen megtelt. A Kisfaludy Színpadon szól a zene, nem lehetett megúszni a "két kicsi legót", biztos, ami biztos alapon már a koncert elején eljátszotta a zenekar.

A férfiak a szokásos csokornyakkendős öltözetben, a hölgyek viszont a tavalyihoz képest változatosabb ruhákban, a hagyományos fehér és visszafogott darabok mellett akad aki pirosban vagy éppen feketében van. Sok a szép lány, egyelőre egymást mustrálják.

Elhangzottak a köszöntők, dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, és Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere mellett Bóka István köszöntötte a résztvevőket. - Ez az ország legősibb bálja. A reformkorban a progresszív értelmiség ezen a bálon tartotta a találkozóit, bízom benne, hogy ma sincs ez másként - vélekedett a város polgármestere.
Hirdetés1


A polgármester engedélyezte a bál meg nyitását - Kocsis Korina és Dr. Bóka István polgármester

Szabó Zsófia, a Jóban Rosszban színésznője vezetett eleinte toronymagasan, majd átvette tőle az első helyet Frei Nikolett, akinek sikerült is megtartania a pozícióját a szavazatok lezárásáig. Az első udvarhölgy Csida Fanni lett, és Szabó Gyula lánya csak a harmadik helyen végzett. Végül, de nem utolsósorban különdíjakkal halmozták el a 32 éves dr. Pongrácz Dórát, aki várandósan mérettette meg magát.
Hirdetés
Balatonfüredi Anna-bál 2001.
A 2011-es, 186. balatonfüredi Anna-bál királynője Frei Nikolett lett.
A balatonfüredi 186. Anna-bál A balatonfüredi 186. Anna-bál
Képek az estéről Képek az estéről
Rengetegen voltak kíváncsiak a 186. Anna-bál szépségeire, a rendezvényre. Csak úgy tolongtak a lépcsőkön az emberek, hogy minél jobb pozícióból láthassák a felvonulást, a táncolókat, a rendezvény mozzanatait.
186. Anna-bál Balatonfüreden 186. Anna-bál Balatonfüreden
Szombaton rendezték meg a 186. Anna-bált Balatonfüreden, és természetesen idén is megválasztották a hagyományőrző rendezvény szépét. Az első körben a háromtagú zsűri 15 esélyesre szűkítette a kört, a végső döntést pedig a közönségre bízták, ők SMS-ben szavazhattak kedvenceikre.
Balatonfüredi Anna-bál 2011. Balatonfüredi Anna-bál 2011.
A 186. Anna-bál Balatonfüreden, és természetesen idén is megválasztották a hagyományőrző rendezvény szépét, az Anna-bál királynőjét. Szebbnél szebb hölgyek versenyeztek a megtisztelő címért.
A fődíj, a csodálatos aranyalma A fődíj, a csodálatos aranyalma
A bálkirálynő értékes herendi vázát kapott, átvehette az aranyalmát, és a Duna Televízió egyhetes egyiptomi úttal jutalmazta. Ezenkívül 150 ezer forint értékű ékszerutalványt is nyert, valamint egy báli ruhát és gyöngy nyakláncot.
A herendi vázák A herendi vázák
A bálkirálynő csodálatos, értékes herendi vázát kapott.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2011.07.24. 12:19
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza