Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Balatonfüreden szobor a magyar Bud Spencernek - Velünk marad Bujtor István...

Címkék - balatonfüred, Bóka-István, Bujtor-István, Farkas-Ádám, móló, Munkácsy-díj, Veszprém
Balatonfüreden szobor a magyar Bud Spencernek - Velünk marad Bujtor István...
Bujtor István
Szobrot emel Bujtor Istvánnak Balatonfüred, a munkával Farkas Ádám Munkácsy-díjas szobrászt bízták meg. A művész már be is mutatta a leendő köztéri alkotás makettjét: egy vitorláson a Bujtor Istvánt ábrázoló alak a kormányos - mondta el Bóka István polgármester...

Bujtor István - Farkas Ádám Munkácsy-díjas szobrász

A művész már be is mutatta a leendő köztéri alkotás makettjét: egy vitorláson a Bujtor Istvánt ábrázoló alak a kormányos - mondta el Bóka István...


Bujtor István hihetetlen mértékben népszerűsítette a Balatont filmjeivel, amelyek ma is élvezhetők, és melyeket ma is sokan néznek; bárcsak most is lenne olyan filmes, aki ekkora szeretet érez a Balaton iránt, és ennyit tesz érte - indokolta a döntést a polgármester.
Hirdetés1

A szobor elkészítéséhez a balatonfüredi önkormányzat 5, támogatók 7,5 millió forintot biztosítanak - tette hozzá.Bujtor István több filmet is forgatott a Balaton-felvidéken, legfőképpen Balatonfüreden és Tihanyban, amelyekben Ötvös Csöpiként játssza a főszerepet Kern Andrással, vagyis Kardos dokival.

A sorozat legutolsó darabját, A szerencse fiát 2007-ben vették fel ugyancsak Tihany és Balatonfüred környékén, és 2008-ban mutatták be. Bujtor István 2007-től a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója volt, 2009-ben bekövetkezett haláláig. A szobrot a tervek szerint május 5-én avatják fel a balatonfüredi móló előtt, a Vitorlás téren. (MTI)
Hirdetés
Színészportré: Bujtor István
Bujtor István (szül: Frenreisz István, Budapest, 1942. május 5. -- Budapest, 2009. szeptember 25.) magyar színművész, filmrendező és forgatókönyvíró. Édesanyja a neves budapesti vendéglős, Gundel Károly egyik lánya volt, akinek első házasságából született féltestvére, Latinovits Zoltán. Édesapja id. Frenreisz István orvos volt, testvére Frenreisz Károly, az ismert rockzenész. Keleti Márton filmrendező tanácsára első filmszerepe idején apai nagyapai dédanyja után a Bujtor nevet vette fel.
Bujtor István, magyar színész Bujtor István, magyar színész
Bujtor István és Kern András Bujtor István és Kern András
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2013.03.06. 15:05
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Koller Csilla
Válasz erre - 2013-03-10 09:35:34 | #1929

igazi szinész férfi és EMBER nagyon hiányzik Isten nyugosztalja

Oldal tetejére
Vissza