Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Balatonfüredi kézilabda: A Horvát Sandrk Füredről Veszprémbe szerződik

Címkék - Balatonfüred, Balatonfüredi-kézilabda, Füredről-Veszprémbe-szerződik, Horvát-Sandrk, sport
Balatonfüredi kézilabda: A Horvát Sandrk Füredről Veszprémbe szerződik
A Horvát Sandrk Füredről Veszprémbe szerződik
Sajtóhírek szerint megegyezett az MKB Veszprém a Balatonfüreddel a horvát Josip Sandrk átigazolásáról. A 24 éves balátlövő a Balaton-partiak legeredményesebb játékosa, várható volt, hogy előbb-utóbb a megyei riválishoz szerződik.

A naplo-online információi szerint az átlövő távozását a fürediek nem cáfolták, a veszprémiek viszont nem nyilatkoztak az átigazolásról.

A két évvel ezelőtt Balatonfüredre szerződő Sandrk mindig is azt vallotta, számára csak ugródeszka a sárga-fekete klub, idővel jobb csapatba akar igazolni.


A zágrábi nyüzsgés után nehezen szokta meg a Balaton-part őszi, téli nyugalmát, a csendet. Nem is titkolja, most igen monotonnak tartja az életét. Visszatekintő ...
Hirdetés1

A Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda-együttese a tavalyi horvát bajnokság góllövőlistájának második helyezettjével, Josip Sandrk-kal erősítette meg a nyáron a keretét. Az eredményeit látva, a hórihorgas, 209 centiméter magas balátlövőtől igen sokat vártak (várnak továbbra is) a füredi klub vezetői és a közönség, azonban egyelőre meglehetősen hektikus teljesítményt mutatott a légiós.

- Egyáltalán nem vagyok megelégedve az őszi produkciómmal. Úgy érzem, nem tudtam felvenni igazán a ritmust. Mindig akadt egy-egy jó periódus, egy-két meccs, amikor ment a játék, aztán következett egy-két rossz találkozó, ahol semmi sem sikerült, és kezdhettem mindent elölről. Szeretném, ha a számunkra vasárnap kezdődő tavaszi szezonban már sokkal kiegyensúlyozottabban kézilabdáznék - kezdte a horvát fiú.

Aztán az is bizonyos akadályt jelentett számára, hogy rögvest az idény elején, a Szeged ellen orrcsonttörést szenvedett. Sokan ma is úgy vélekednek, Josip azóta nem találja a formáját, mert félti magát a hasonló balesetektől.

- Az orrtörésem szerencsére már a múlté. Egyáltalán nincs az eszemben a meccsek előtt, alatt. Tudat alatt lehet, hogy dolgozik bennem az élmény, de én úgy érzem, nincs bennem félsz. A környezetváltást sokkal jobban megsínylettem, mint ezt az orrtörést.

A 22 éves Josip Zágrábban élt szüleivel, ott kezdett el 10 esztendősen kézilabdázni. Tizenhat éves volt, amikor úgy döntött, abbahagyja a sportolást, és két évig labdát sem vett a kezébe. Edzője azonban tehetségét ismerve nem hagyta annyiban a dolgot, és hosszas kérlelés után rávette, ismét álljon csatasorba. Azóta öt év telt el, s a horvát bajnokság egyik leggólerősebb játékosává nőtte ki magát, majd Balatonfüredre igazolt.

- Őszintén szólva mi, horvátok nem sokat tudunk Magyarországról. Azokról a népekről sokkal inkább tájékozottak vagyunk, akikkel hasonló nyelvet beszélünk, és így megértjük egymást. Ugyan a történelemkönyvekből megtanultuk, hogy akadt olyan időszak, amikor az országunk egy része a magyarokhoz tartozott, azonban sokkal több információt az átlagember nem tud. Sportolóként persze a vízilabdában és a kézilabdában elért sikereiket követtem, de ez megint más - mondta.

A zágrábi nyüzsgés után az itteni téli időszakra jellemző csendet, nyugalmat szokta meg a legnehezebben. Úgy fogalmazott, nagyon monoton az élete, hiszen az edzésekhez igazodnak mindennapjai, ám mivel egyedül él, sokszor nagyon nehezen viseli, hogy nincs kihez szólnia. Josip a nyáron két-éves szerződést írt alá a Balatonfüreddel. Fél évet letöltött belőle, és most úgy nyilatkozott, nem úgy képzeli, hogy a BKSE-nél fejezi majd be a pályafutását. Tanulni jött ide, mert szerinte a magyar bajnokság erősebb, mint a horvát. Az álma, hogy egyszer Európa legerősebb bajnokságában, a Bundesligában szerepeljen.

- Nálunk az egyetlen jó csapat a CO Zágráb, a többiektől fényévnyi távolságra áll. Itt hasonló a helyzet a Veszprémmel, azonban az MKB mögött igen sűrű a mezőny. Ezek a középcsapatok pedig jóval komolyabb játékerőt képviselnek, mint a horvátok. (Forrás: BKSE)


A 22 éves Josip Zágrábban élt szüleivel, ott kezdett el 10 esztendősen kézilabdázni
Hirdetés
Sandrk nem úgy képzelte, hogy a BKSE-nél fejezi majd be a pályafutását, így is történt ... Sandrk nem úgy képzelte, hogy a BKSE-nél fejezi majd be a pályafutását, így is történt ...
A zágrábi nyüzsgés után az itteni téli időszakra jellemző csendet, nyugalmat szokta meg a legnehezebben. Úgy fogalmazott, nagyon monoton az élete, hiszen az edzésekhez igazodnak mindennapjai, ám mivel egyedül él, sokszor nagyon nehezen viseli, hogy nincs kihez szólnia. Josip a nyáron két-éves szerződést írt alá a Balatonfüreddel. Fél évet letöltött belőle, és most úgy nyilatkozott, nem úgy képzeli, hogy a BKSE-nél fejezi majd be a pályafutását. Tanulni jött ide, mert szerinte a magyar bajnokság erősebb, mint a horvát. Az álma, hogy egyszer Európa legerősebb bajnokságában, a Bundesligában szerepeljen. (Fotó-Szerző: B. Virág Rita)
Tavaly Füreden vérre menő párharc alakult ki - Balatonfüredi KSE-Pick Szeged férfi kézilabda-rangadó ... Tavaly Füreden vérre menő párharc alakult ki - Balatonfüredi KSE-Pick Szeged férfi kézilabda-rangadó ...
Josip Sandrk kétszer is vérző orral hagyta el a pályát, de így is megállíthatatlan volt - Tavaly egyébként fantasztikus csatát vívott egymással a két csapat. Különösen Josip Sandrkot kell kiemelni, akit kétszer is vérző orral támogattak le a pályáról. A derék horvát így is öt gólig jutott.(Fotó: Penovác Károly)
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2012.01.30. 11:40
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza