Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

BKSE - MKB 25:39 - Papírforma végeredmény

Címkék - Balatonfüred, BKC, kézilabda, meccs, MKB, sport, Veszprém
BKSE - MKB 25:39 - Papírforma végeredmény
Zdolik bátran tüzelt
Ahogy azt várni lehetett, a bajnoki címvédő MKB-MVM Veszprém megnyerte a megyei rangadót a Balatonfüredi KSE ellen a férfi kézilabda NB I keddi játéknapján.
A vendégek közül Jamali a csuklóját fájlalta és nem vállalta a játékot, míg a hazaiaknál Faluvégi Rudolf hiányzott vállsérülése okán.

Az első védést Székely mutatta be, majd Pásztor volt először eredményes. Az 5. percben 3:1-re vezettek a fürediek, de volt 4:2 is, aztán a 7. percben 5:3 állt az eredményjelzőn. Székely Ilic hétméteresét is hárította, de ez volt hosszú ideig az utolsó balatoni momentum.

A vendégek a harmadik büntetőjükkel egalizáltak (5:5), majd meg sem álltak tizenkét találatig (15. perc: 5:12). A jó kezdés után érthetetlenül összeomlott a BKSE, rengeteg technikai hibát vétett, így a vendégek könnyű gólok sorát dobhatták.

Nyolc perces gólcsend után született meg az újabb füredi gól, ráadásul ezután két hétméterest is kihagyott a balatoni társaság, s a Veszprém a 26. percben már nyolc góllal vezetett (8:16). A Sótonyi legénység Zdolik és Grogirev góljaival tudott kozmetikázni valamennyit az eredményen.
Hirdetés1

A második felvonást is füredi találat vezette be, Bóka elcsípett egy labdát és meg sem állt vele Alilovic kapujáig. Hullámzó játék alakult ki, hol az egyik, hol a másik fél dobott sorozatban gólokat. Mire végre tíz alá küzdötték fel magukat a hazaiak, utána mindig megremegett a kezük, így az MKB könnyű gólokkal újra növelni tudta a különbséget (42. perc: 16:27).

Miközben Zdolik és Grigoriev szép átlövéseinek tapsolhatott a publikum, addig a társaik sorra hibázták el a helyzeteiket, s így aztán minden különösebb erőlködés nélkül kézilabdázhatott a vendég alakulat. Jellemző volt, hogy emberhátrányban is a veszprémiek dobtak könnyű ziccereket.

Összességében úgy tűnt, hogy a Balatonfüredből nagyon sokat kivett a Tatabánya elleni siker, főleg fejben. A bajnok pedig élt a lehetőséggel és kíméletlenül kihasználta a balatoni hibákat.

Sótonyi László: Két napon belül sok volt nekünk ez a két mérkőzés. Nem voltunk elég frissek. Reális eredmény született.

Carlos Ortega: Az első félidőben jó védekezésünknek köszönhetően megnyugtató előnyt szereztünk. A másodikban már nehéz volt koncentrálnunk, és a folytatásban sajnos túl sok gólt kaptunk.

Balatonfüredi KSE: Székely - Nagy D. 1, Grigoriev 5, Szöllősi 3, Kovács 1, ZDOLIK 7 (1), Pásztor 2. Csere: Komendánt (kapus), Kis, Juhász, Tombor 1, Bánhidi, Gerdán, Kemény 1, Németh B. 2, Bóka 2. Edző: Sótonyi László.

MKB MVM Veszprém KC: ALILOVIC - Gulyás 3, Sulic 3, Nagy L. 3, ILIC 4 (1), Terzic 1, Chema 4. Csere: Ugalde 4, Ruesga 1, Vilovski 3, Mocsai T. 1, Iváncsik T. 5 (3), IVÁNCSIK G. 6. Edző: Carlos Ortega.
Hirdetés
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2014.02.06. 17:19
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza