Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Borhetek Balatonfüreden - Szombaton nyitja meg kapuit a füredi borhetek programsorozat

Címkék - Balaton, Balatonfüred, balatonfüredi-borhetek, bor, Borhét, borhetek, programsorozat, Tagore-sétány
Borhetek Balatonfüreden - Szombaton nyitja meg kapuit a füredi borhetek programsorozat
Négy héten át borhetek Balatonfüreden
Irány Balatonfüred: kezdődnek a borhetek - Balatonfüredi borélmények. Szombaton nyitja meg kapuit a nagy hagyományokkal rendelkező balatonfüredi borhetek programsorozata, amely augusztus 25-ig várja a látogatókat a széles borkínálat mellett kulturális-szórakoztató eseményekkel és kézműves vásárral.

Négy héten át borhetek Balatonfüreden

A csodálatos szépségű Tagore-sétányon a szőlősgazdák a borvidék legjobb borait kínálják, páratlan szépségű panorámában gyönyörködhet az ide látogató.


Népi- és iparművészeti kirakodó vásár, s minden este látványos műsorok szórakoztatják a közönséget.
Hirdetés1

Az első borhetet Balatonfüreden 1932-ben rendezték, és bár néhány év kimaradt, lényegében azóta rendszeresen megrendezi Balatonfüred önkormányzata - közölte Krámli Franciska, a balatonfüredi polgármesteri hivatal művelődési osztályának munkatársa.,

Idén huszonnégy borász mellett három helyi pecsenyés és négy pálinkaház települ ki a Tagore sétányra. A kézműves vásáron az előző évhez hasonlóan a helyi kézműveseken kívül részt vesz debreceni mézeskalácsos és a Városok-Falvak Szövetségének tagjai, kosár- és szalmafonó, gyöngyfűző, ékszerkészítő, hímző.

A Kisfaludy-színpadon négy héten át kulturális-szórakoztató programokkal várják a közönséget: lesz rock, népzene, néptánc, sztepp-, pop, modern tánc és utcabál több alkalommal is. Fellépnek a környékbeli kulturális-művészeti csoportok is. A borhetekre külön rendeletet alkotott az önkormányzat, így éjfélig nyitva lehetnek a borosok a Tagore sétányon.

Az előkészítésben és lebonyolításban részt vesz a Településfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság elnöke, a Balatonfüred-Balatonszőlős Hegyközség képviselője és a részt vevő borászok közös képviselője is.


Részletes programok, borászok listája

Balatonfüredi Borhetek - Íme a borászok listája és a részletes program - Ide kattintva tekinthető meg!

A boros pavilonok minden nap reggel tíztől éjfélig lesznek nyitva. Szinte kizárólag csak palackozott borok kaphatók, amelyekből azonban a hagyományoknak megfelelően decinként is lehet majd vásárolni. Nincs egységár, egy deci bor fajtájától, évjáratától és kínálójától függően 250 forinttól akár 600 forintba is kerülhet. A három decis poharak idén 500 forinttért vásárolhatók meg, de minden boros pavilonban visszaválthatók. Augusztus 3-án, úgynevezett nulladik napot tartanak, ekkor a megnyitó előtt egy nappal már valamennyi borász kinyit.

A Borheteken idén is valamennyi pincészetnél többször ellenőrzik majd a fesztiválon kapható borok minőségét. A borászok átlagban 6-10 féle bort kínálnak pavilonjaikban, a korábbi évek tapasztalatai alapján a fesztivál alatt pincészetenként kétezer liter bor fogy el.

A borászok mellett 3 pecsenyesütő és 4 pálinkaház, cukrászda, főtt és pattogatott kukoricás illetve sajt bódé várja majd a látogatókat. A Városok és Falvak Szövetsége révén lesz kézműves vásár, a Debrecenből érkező mézeskalácsos pedig a finomságok mellett kézműves foglalkozásokat is tart majd a gyerekeknek. Lehet nézelődni a sétányra kitelepülő kiskereskedők asztalainál, a cukorkáktól a ruhákon át a játékokig, sokféle terméket kínálnak. A Kisfaludy Színpadon minden este programokkal várják az érdeklődőket.


A Balatonfüred-Csopaki borvidék méltó ünnepe ...
Hirdetés
A Balatonvin Borlovagrend felvonulása 2009
A film 2009 augusztus 8 -án készült Balatonfüreden, a Borlovagrend felvonulásán. A Balatonvin Borlovagrendet 1984 -ben a Balatonfüred-Csopak Tája Szövetkezet alapította több mint 30 szőlőtermelővel, bort kedvelővel, kereskedővel. Kun Miklós történész a kalapácsról.
Balatonfüredi Borhetek Balatonfüredi Borhetek
A Balaton- felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred-Csopaki borvidék méltó ünnepe a nagy múltra visszatekintő, minden év augusztusában megrendezendő Balatonfüredi Borhetek. A borosgazdák a Tagore sétányon felállított, hangulatos borsátraikban három hétig várják a vendégeket. A Kisfaludy színpadon tartott ünnepélyes megnyitót követően újabb borlovagrend avatást tartanak, valamint műsort ad Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara. A rendezvénysorozat minden este gazdag kulturális és folklór programot kínál a Kisfaludy színpadon. A Borhetek teljes időtartama alatt népművészeti kirakodó vásár várja az érdeklődőket a Tagore sétányon ...
Balatonfüredi Borhetek Balatonfüredi Borhetek
Huszonnégy borász, kiskereskedők, pecsenyesütők és pálinkaházasok várják az idén is három héten át, augusztus 4-26. között zajló Borhetek látogatóit. Mintegy harminc fajtából származó, közel kétszázötven féle bor lesz kóstolható a fesztiválon ...
Balatonfüredi Borhetek 2012. Látványos szórakoztató programok Balatonfüredi Borhetek 2012. Látványos szórakoztató programok
A híres hindu költő, Rabindranath Tagore nevét viselő, platán fákkal övezett sétányon a boros gazdák faházakból kínálják a térség jobbnál jobb borait. A palackozva és kimérve egyaránt kapható borok mellett finom falatok is várják az ide látogatókat, akik a balatoni térség legismertebb nedűit, az olaszrizlinget, a rizlingszilvánit, a traminit, a zweigeltet és a kihagyhatatlan muskotályt ízlelhetik meg. Jó borok, egyedi hangulatú Tagore sétány és balatoni panoráma - a Borheteknek vitathatatlan nimbusza van.
Balatonfüredi Borhetek 2012 - Tagore sétány és emlékfapark 8230 Balatonfüred, Tagore sétány Balatonfüredi Borhetek 2012 - Tagore sétány és emlékfapark 8230 Balatonfüred, Tagore sétány
Gasztro, balatonfüredi borhetek, borhetek 2012, borhét 2012, balatoni programok, Balatonfüred programok, balatoni programok, Balaton 2012, gasztronómia, gasztronómiai programok, családi programok, zene, tánc, bor, borok, gyerekprogramok, vásár, kézműves vásár, színpadi produkciók, népzene, néptánc, modern tánc, borvidékek, borvásár, borászatok, magyar borok, balatoni borok, étel, ital ...
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2012.08.02. 22:00
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza