Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Bravúr a javából: a Füred magabiztosan győzött

Címkék - Balaton, BKC, Füred, kézi, labda, NB1, sport
Bravúr a javából: a Füred magabiztosan győzött
Nagyszerű teljesítménnyel, remek hozzáállással biztosan gyűjtötte be a két pontot a férfi kézilabda NB I vasárnapi játéknapján a Balatonfüred a Tatabányával szemben.
A hazaiaknál továbbra sem tudta vállalni a játékot a vállsérüléssel bajlódó Faluvégi. Gyászszünettel kezdődött a találkozó, a vasárnap elhunyt női szövetségi kapitányra, Karl Erik Böhnre emlékezett a füredi publikum és a játékosok.

Gyors gólváltással indult a meccs, majd a Füred húzott el először három góllal (8. perc: 6:3). Ezt a különbséget a 15. percig tartotta a BKSE.

Szerencsére Debre Viktor időkérése után sem tudtak a vendégek közelebb férkőzni, sőt a 20. percben Szöllősi hatodik találatával már 14:9-re vezettek a balatoniak. Gólváltások után Nagy második góljával már hattal vezettek a fürediek és ezt az előnyt megőrizték a szünetig, köszönhetően Székely hétméteres "ölésének".
Hirdetés1

Füredi kiállítással és Krivokapics góljaival kezdődött a második felvonás, majd Grigoriev percei következtek. A kemény tatabányai védekezés láthatóan nem ízlett a BKSE-nek, s a 40. percben kihagyott hazai hetes után négyet vágott a Tatabánya (22:21).

Jól jött Sótonyi mester időkérése, mert hét perc után újra füredi gól született, sőt Pásztor a lehető legjobbkor duplázott, mert megint négy lett közte.(25:21) Aztán Grigoriev is jókor volt eredményes, mert így megnyugtató lett a különbség a hajrára (56. perc: 28:23). Az utolsó percekben pedig a Tatabánya már nem tudott közelebb férkőzni, így a Füred a reméltnél könnyebben nyert.

Ez végre igazi csapatmunka volt

Sótonyi László: - Igazi csapatmunka volt. Végre egy erős alakulat ellen is sikerült győznünk. Örülök, hogy a második félidőben sikeresen túléltük a holtpontunkat.

Debre Viktor: - Őszintén szólva, ennél jobbra számítottam, de a Füred kihasználta gyengeségeinket. El kell ismernem, megérdemelten győzött a mai napon.

A "Bányászok" elleni meccseket - szokás - szerint az ifik indították. Ellenfelük az idei bajnoki cím aspiránsa és ezt igazolta a mai játékuk is. A mieinket azért illeti dicséret, hogy nem feltartott kézzel játszottak és a második játékrészben faragni tudtak a hátrányukon.

BKSE - Tatabánya 23:29 (10:19)

lj. góldobóink: Csépányi 7, Keresztes 4.

Junioroknál fordított volt a felállás. Rajt cél győzelmet arattak a fiúk. A vendégek 12:10-ig tartották magukat, onnan csak a gólkülönbség volt a kérdés.

BKSE - Tatabánya 41:24 (22:12)

jók: Vasvári 6, Németh 5, Pordán és Győri 4-4, Kurán (k)
Hirdetés
2013-14 szezon 2013-14 szezon
Forrás: hirek
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2014.02.03. 14:27
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza