Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Bunkóság a Hatlépcsősben - A füredi Hatlépcsős Borozó híres velős pirítósa

Címkék - Balatonfüred, bunkóság, füredi-Hatlépcsős-Borozó, Hatlépcsős, híres, velős-pirítós
Bunkóság a Hatlépcsősben - A füredi Hatlépcsős Borozó híres velős pirítósa
A világhírű balatonfüredi velős pirítós
Van akiiknek ízlik a Muskátli Borozó velőse, van akiknek nem, van aki jól érzi magát, van akinek nem tetszik a kiszolgálás, nem tetszik a hely. Egy biztos, országosan ismert helyről van szó, ha a balatonfüredi Hatlépcsős Borozóról beszélünk. Itt sajnos egy negatív kritika érte a helyet, de a mi oldalunkon köztudottan megjelennek a negatív kritikák is, éppen úgy mint a pozitívak!
Zsolték a Hatlépcsős Borozó híres velős pirítósát akarták megkóstolni, azzal azonban nem számoltak, hogy az ínyencség mellé bunkó pincér is jár.

Engedjék meg, hogy a hétvégi "kellemes" tapasztalatomat megosszam Önökkel. Tiszteletünket tettük a balatonfüredi 6-lépcsős nevezetű étteremben, borozóban. Gondolom, aki a velős pirítós nevű ételt meghallja, annak egyből a 6-os jut az eszébe Balatonfüreden. Szombaton felkerekedtünk és az irányt oda vettük egy jó velős pirítósra. Megérkeztünk. Tömve volt, tele emberrel. De a beharangozott velős pirítósra köztudottan megéri várni!

Az előző csapatnak akinek a helyére leültünk még szemeztünk a maradékaikkal, mivel "majdnem" le lett takarítva az asztal utánuk? Türelmesen várunk, aztán egy szimpatikusabb asztalhoz átültünk, jelezve azt a pincérnőnek a kellemetlenség elkerülése végett. A pincércsaj aztán érkezett, persze a fejébe volt, hogy átültünk. Ex asztalunknál állva, a szájról olvashattuk: "Hol a gec*be vannak ezek, a fasz*m tele van ..."

Szájunk tátva maradt, konkrétan szóhoz sem jutottunk, intettünk, hogy hahó itt vagyunk, szeretnénk rendelni. Odajött, majd lesöpörte az asztalt, de szinte nekünk volt kellemetlen, hogy szóltunk, rendeltünk. Jah, és hozzá tette ez a rendkívül szimpatikus felszolgáló, hogy gondoljunk már bele, hogy mekkora szopás ez neki. Hát belegondoltunk. Megkérdeztük, hogy van-e itallap! A válasz, van. Lehet hogy én tettem fel rosszul a kérdést, de erre szerintem az jött volna, hogy kapok egy étlapot, de neeeem !! Aztán próbáltam rávezetni a dologra, hogy kb. mennyi a bor, erre egy újabb kielégítő választ kaptam: ne aggódj nem drága. Ez volt az a pillanat amikor úgy éreztem, felesleges próbálkozni.

Megkaptuk a velőst, ami felér egy orgiával, 10 pont. De a kiszolgálás kritikáin aluli volt. Lassan el kellene gondolkozni, illetve átértékelni a bevételi forrást, hogy áprilistól szeptemberig terjed az az időszak amikor a bevétel 80%-át teremtik elő, de ha ilyen bicskanyitogató stílusban adják elő, akkor ne csodálkozzanak rajta, hogy a velős nem fogja csábítani az embereket, és olyan helyet fognak választani ahol ember számba nézik őket.

Üdvözlettel: Zsolt
Hirdetés1


A balatonfüredi Hatlépcsős Borozó - Muskátli Borozó
Hirdetés
A füredi Hatlépcsős Borozó A füredi Hatlépcsős Borozó
Van akiiknek ízlik a Muskátli Borozó velőse, van akiknek nem, van aki jól érzi magát, van akinek nem tetszik a kiszolgálás, nem tetszik a hely. Egy biztos, a többségnek tetszik, imádja a velőst, szereti a helyet, a jó borokat, az ízletes magyaros ételeket.
A híres füredi velős pirítós - Köztudottan világhírű finomság! A híres füredi velős pirítós - Köztudottan világhírű finomság!
A velős finom, ízletes és itt valóban egyedi, különleges! A velős finom, ízletes és itt valóban egyedi, különleges!
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2011.09.01. 09:13
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
toboz
Válasz erre - 2013-09-05 10:57:36 | #2001

Itt is van egy hasonló vélemény:
http://szolgaltatnak-mifelunk.blog.hu/2013/08/19/6_lepcso_a_multba_avagy_velos_velemeny_egy_balatoni_legendarol

blanketta
Válasz erre - 2013-07-15 09:45:54 | #1993

Sziasztok, én a hatlépcvsősbe nemigen járok, de Füreden van egy kis borozó a régi mozi mögött, egy olyan hely ami ottmaradt még a régi idők emlékéből, (nevét sajnos nem tudom) ott igazán jó a velős és nem drága és forró és isteni, na meg a bor:)No és kedveek a kiszolgálólányok :)

Mindegy Anevem
Válasz erre - 2013-07-09 11:11:22 | #1992

Már évek óta leszoktam a hatlépcsősbe járásról, mikor folyamatosan , az akkor ott dolgozó idősebb, göndörhajú pultos néni folyamatosan lecsippentett a visszajáróból. Meguntam. Ár/érték arányban kicsit torzult a vendéglátó egység összképe. Személy szerint meg a velős ehetetlen számomra. Néha annyira csípősre csinálják. Egy igazi pénzlehúzó hely lett, semmi más.

radica947
Válasz erre - 2013-07-05 16:22:58 | #1991

Bakos Viktória, Miskolcon nem kapni helyesírási szótárt?

Vass Zita
Válasz erre - 2012-09-19 21:45:59 | #1709

Balatonon nyaraltunk,a déli részen és motoros túrára indultunk kedvesemmel. Éhesek voltunk és egy rokon ajánlotta a helyett ahol velős pirítóst lehet kapni és isteni finom. Augusztus 8.-n jártunk ott, nagyon sokan voltak de mi türelmesen vártunk a helyünkre. Senki nem jött oda, hogy van szabad hely vagy nincs vadásztunk egyet. 20perc mire oda jött a felszolgáló, és már a mellettünk lévő asztaltól hallottuk kedves szavát: \Miért nem mondta az rendelés elején, hogy Erős Pistát kér a leveshez? Sokan vannak nem érek rá rohangálni\ Reméltem, hogy minket nem ő fog kiszolgálni. Az üdítőt szerencsére egy másik hölgy hozta ki és kedves volt. Gondoltam csak rossz napja van a másik hölgynek aztán nem úszhattuk meg mi sem kedvességét. Ettünk de a felszolgálókhoz szólni sem mertünk. Evés után kértük a számlát 30perc ezalatt meggondoltuk magunkat, fogyasztani szerettünk volna még, ráadásul magyar kézilabdásaink játszottak és a hangulat szuper volt.Mi vendégek együtt izgultunk, szurkoltunk magyar fiainkért. Kedvesem be ment szólni, hogy rendelünk még, \már kiütöttem\- hangzott a válasz
\Jó majd a végén - egyben kifizetjük.Nem azt most kell.\
Rendben az asztalunknál fizettünk, rendeltünk még, de 40 perc eltelte után lemondtunk arról , hogy megkapjuk amit szerettünk volna. Ilyenek minek dolgoznak és rontják a hely színvonalát. Nyáron van a sok vendég , és ráadásul ahogy fel vannak öltözve a hölgyek, átlátszó nadrág, még a bugyit is látni lehet, ez nem túl étvágy gerjesztő. Nyertek a fiúk mi pedig éhesen, szomjasan, csalódottan távoztunk a helyszínről.
A velős pirítós nagyon finom volt, de ezt a kritikán aluli, minősíthetetlen kiszolgálást nem tudta feledtetni egy hónap elmúltával sem.
A vendéglátósok a vendégekért vannak és nem fordítva.

Remélem változtatni fognak mert sok vendéget fognak elveszíteni az biztos.Ha ilyen a felszolgáló akkor milyen a tulajdonos, aki ezt megengedi.A fejétől bűzlik a hal tartja a mondás.

Üdvözlettel: Zitus

Nyaraló
Válasz erre - 2012-08-15 06:33:11 | #1692

Augusztus elején jártam a kis csládommal a Hatlépcsősben megtapasztalni a promo videót. Sajnos az éttermi rész nem jött be:
1. A párom salátát rendelt sült csirkecsíkokkal. A hús sós és nagyon száraz volt, mert túlsütötték. A salátába a paprika torzsáját is beletették és a dresszing is nagyon kevés volt.1200 Ft-ért kissé többet vártunk volna.
2. Az általam fogyasztott velős pirítós is hagyott kívánnivalót maga után. A velő ízét nem lehetett érezni a sok örölt bors miatt - igaz ez azért van, hogy több bor fogyjon... Maga a velő a kenyéren igencsak vékony volt és kiérződött rajta a majoranna íze. Lehetséges, hogy a kenőkés májas volt, de ez nem védi meg a konyhásokat.
3. A kiszolgálás lassú volt, pedig a két felszolgálóra csak 4-5 asztalnyi vendég jutott. A szomszéd asztalhoz előbb jött ki a velőspirítós, pedig kb. 5 perccel később rendelte meg, mint én és az ővén sokkal több velő volt, mint az enyémen. Ennyit jelent egy arany nyaklánc a nyakon?
4. A mögöttünk ülő asztalnál egy apuka a két gyermekével velőst rendelt, de májas kapott. Még szerencse, hogy megértő volt és megette.

Számunkra a tanulópénz megvolt a Balatonnál (Siófokon is pocsék ebédet kaptunk jó drágán).

Ha legközelebb minőségi velős pirítóst akarok enni, akkor elmegyünk Eplénybe az út menti kis faházas étterembe. Ott van minőség és mennyiség jobban megfizethető áron.

Egy Füredi - Előzmény: #1544
Válasz erre - 2012-05-30 11:55:43 | #1545

Nem értem ebben a mai pénztelen helyzetben legalább miért nem kedvesek a felszolgálók, ha már az adagokból vissza kellet venni, legalább kedvesen szolgáljon ki. Erre igazán odafigyelhetne a Kedves Főnök Asszony!

Bakos Viktória
Válasz erre - 2012-05-29 17:49:33 | #1544

Szia Főnök Asszony! Minden évben meglátogattom 3 hét allat a barátaimmal az éttermedet,az imádott velős piritóst gyakran fogyasszuk.De leirom neked drága,hogy vékony lett a kenyér,hiányzik róla a 1 karika paradicsom,és a csipős zöld paprika.És az is igaz a felszolgálóid ha nem vagy ott eléggé lehuzák éttermed milliőjét.Én mint hasonló volt vállalkozó változtatnák rajtuk.Egyébbként minden kiváló!Ugy dolgoznak mintha nem fizettnéd meg őket,peddig nagyon is.Ezeket a hibákat jó indulattal irom neked. Üdvözlettel Sok-sok Puszival Viktória. miskolcról

Laci
Válasz erre - 2012-04-14 22:47:48 | #1530

Talán meg kellene próbálni más füredi vendéglátóegység velősét is és a hatos velőse máris a múltba veszne a surmó felszolgálóval együtt!!
Évek óta a Zamatból rendelem a velőst, ami kb 2x akkora mint a hatosé! A rendelésem leadását követően 10 perc múlva a felszolgáló, az ajtóban várt a meleg csomagolt velősömmel és elképesztően udvarias volt!!
Na ezt lehet űberelni! Rengeteg helyen jártam már, de az az úr a parasztból is urat csinál! (nem magamra értem):-)

drenyo
Válasz erre - 2011-10-01 19:27:30 | #467

sajnos ezt hozza a szezonalitás:)...ha több a munka mindenki meg akar szakadni...télen meg távolba néz!!!...aki a Balaton-partján akar dolgozni, az vegye tudomásul, hogy max. 2 hónapig kell megszakadni:)..hogy most hosszabb a szezon?:)...vagy tanulni, tanulni...vagy dolgozni, dolgozni!!!...aki nem tud a vendéggel kedves lenni - ami sok mindent felejtet, pl.a Vali ízig-vérig vendéglátós -, akkor menjen el egy gépsor mellé, 3 műszakba!!!..(egyébként a hatlépcsősben több éve nem voltam)...

Dudva
Válasz erre - 2011-09-24 11:29:57 | #460

A minap megnéztük a dolgot... Hát bakker... tényleg gyökerek vannak... most nincsen szezon... egymással ráértek röhigcsélni, de minket leszartak... főleg az a nagy debla picérnő... gondolom majd ír ismét egy megbánó levelet... de ha nem az sem baj... szánalmas... nem kell mosolyognia... csak jöjjön és hozzon azt amit kérünk... ismételem azt... viszonylag rövid időn belül... (most ez ott tart, hogy megeszem a pörimet mire megkapja a haver a velőst)

kb. ennyi a véleményem...

ja meg, hogy többet nem megyek... egyébként nincs ezzel semmi gond... akinek nem tetszik az ne menjen többet... van annyi jó hely még Füreden... Bár, ha bele gondolok ettől csak jobb van...

csácsumicsá

nem vagyok sznob... egy egyszerű vidéki terménykereskedő paraszt vagyok... aki a pénzéért megdolgozott és elvár cserébe pár dolgot...

tonyó
Válasz erre - 2011-09-10 14:17:08 | #432

Engem nem érdekel csak a velős meg a bor legyen jó, a Valika pedig tök jó fej !!!!!!!!!

lacabá - Előzmény: #428
Válasz erre - 2011-09-05 17:11:30 | #430

Nekem sem szimpi, de legalább jó a velős! A sok munka nem mentség az ilyen esetekre, ezért lett valaki vendéglátós (VENDÉG-LÁTÓS), és nem - valamilyen nem emberekkel foglakozó munkás - mondjuk cipész! Én szeretem a hatost, de egy kis reformálás ráférne a kiszolgálásra, ne legyenek annyira unottak. Persze ez a főnök asszonyra nem vonatkozik, ő egy igen jó pofa asszonyság! Igazi vendéglátós. Csípem nagyon, nagyszájú, hangos, de igazi fasza csaj :) !!!!!! Ő a lelke az egésznek. Higgyétek el !!! Sokszor rúgtunk már be itt, de ő mindig rendes volt velünk ...

pincérnő
Válasz erre - 2011-09-05 17:05:06 | #429

Kedves Zsolt!

Sajnos csak most van lehetőségem gép elé ülni és reagálni észrevételére, melyet az interneten megjelentetett. Én vagyok a szóban forgó pincérnő. Kérem, engedje meg nekem, hogy ezúton kérjem szíves elnézését a kellemetlenségért, melyet az általam, egyébként NEM AZ ÖNÖK SZEMÉLYÉNEK SZÓLÓ megjegyzéssel okoztam. Sajnálom, hogy a kellemetlenséget nem tudtuk akkor és ott a helyszínen tisztázni. Jómagam tisztán emlékszem arra az estére. Iszonyú vihar volt, pillanatok alatt zsúfolásig telt meg az étterem, a vendégek közül sokan türelmetlenül viaskodtak a felszabaduló asztalokért. Augusztus 20.-a utáni hétvége volt, mikor már a tanulók elmentek, nekünk pedig feleannyi személyzettel kellett helyt állnunk egy nagyon forgalmas napon. Nem mentség bár, de higgye el kérem, hosszú és kemény nyár áll mögöttünk. Mindössze néhány órányi alvás mellett maratoni távokat trappoltunk napi szinten tonnányi porcelánnak és boroskancsóval a kezeinkben, borzasztó fáradtak vagyunk. Túlfeszített helyzetben vagy mondjuk egy szűnni nem akaró forgalmi dugó közepén talán másnak is elsül a szájából egy-egy nem kívánatos megjegyzés. Részemről még egyszer borzasztóan sajnálom, az eset alapos tanulsággal szolgált ahhoz, hogy a hasonló szavakat egyszer s mindenkorra kitöröljem a szótáramból.

A pincérnő

T. András
Válasz erre - 2011-09-05 17:00:12 | #428

Nekem sem szimpi az, ahogyan kiszolgálnak, én füredi vagyok, de nagyon pörögnek ott, és így nincs idejük a vendégre. Ez a nagy baj szerintem!!!! A velős jó, a kiszolgálás viszont szerintem is kutyaütő!

étcsokis agyvelő
Válasz erre - 2011-09-05 16:56:40 | #427

mivel jómagam is annál az asztalnál ültem, ahol a fentiek megtörténtek, ezért reflektálnék rá, pár kételyt talán eloszlatva ezzel:
@juhaszvik:
- a pincérhölgy nem volt sem úrileányzó, sem nem csinos
- kommentálhatatlan viselkedés: amikor a pincérnő a testbeszéd minden jelével azt érezteti veled, hogy nem vagy ott kívánatos, teher vagy számára, pont mint egy gennyes pattanás a seggén, amit nem tud kinyomni
- a ’majdnem’ szó itt irónikus értelemben szerepel
- erre van racionális magyarázat: mert éhes és szomjas vagy, és a 100km/h-ás szélben nem állsz neki újabb helyet keresni
- étlapot nem kaptunk. mi hoztunk magunknak

@bizonytalan: nem a szőke volt. a szőke Valika, a főnöknéni, nála fizettünk, ő elképesztően normális volt!

@Rosszindulatú Vászka: nem gondoljuk, hogy rosszindulatú ittas tahók lennénk. már csak azért sem, mert józanul érkezünk.

@ luciferko: nem vagyunk újgazdagok. 25-30 év közötti, normális munkahelyeken, lcd monitorok előtt dolgozó brigád vagyunk, akik hétvégén eljárnak a balatonra, neadj’ isten a balatonra szórakozni, mint ahogy azt sok millió polgártársunk is teszi.

@ salapapa: nem minket néztek ki onnan. ott ez egy jellemző viselkedés főszezonban.megsértődnek ha hozzájuk szólsz, túlszámláznak, blokk helyett egy összefirkált papírfecnit adnak, stb.

a helyesírásról pedig csak, annyit, hogy lehet, hogy a poszt tele van vele, de hogy Zsolt emberileg még így is százszor többet ér egyes rosszindulatú, unatkozó, székrekedéstől/nőhiánytól/korai magömléstől/baszatlan női főnök miatt frusztrált seggfejnél, az is egészen biztos.

cs, az asztaltól

Beru
Válasz erre - 2011-09-05 16:54:44 | #426

nem tudom, mifelénk az Alföldön ez (is) velős pirítós. Mint ahogy a vesevelőben is velőnek hívjuk a velőt, még ha nem is a csontból jön. Bár lehet, hogy mi parasztok vagyunk és nem tudunk semmit se a világról és a gasztronómiáról.

hms362
Válasz erre - 2011-09-05 16:53:46 | #425

A legjobb velős-pirítós; ők híresztelik magukról!!!!
A Hatlépcsős velős-pirítósát csak a hamburgeren nevelt amatőrök dicsérik. Az nem VELŐS-PIRÍTÓS. A VELŐS-PIRÍTÓS-t sertés agyvelővel készíteni szentségtörés. Az igazit húslevesben főzött marha csontvelővel készítik. De a buta sznob a sertésvelőt is megkajálja, a Hatlépcsős meg jól megvan ezzel. A buta sznob meg gondoskodik arról is, hogy idővel ez legyen a valódi velős-pirítós.

Valika a Hatlépcsősből
Válasz erre - 2011-09-03 13:47:28 | #423

http://blog.hu/user/646133
Válaszom Zsoltnak!

Tamás
Válasz erre - 2011-09-02 20:12:17 | #422

Nekem ízlik a velősük nagyon, bár amikor sok a munkájuk borzalmasan pörögnek és akkor nem igazán tartják szem előtt az etikettet. Igaz, őket is meg lehet érteni, nem semmi az a meló amit csinálnak, bár ez nem 100%-os mentség, csak emberileg (nem üzletileg)! Én ide fogok járni, akkor is, remélem velem nem lesz ilyen malőr!!!!

ezvan
Válasz erre - 2011-09-02 14:47:58 | #421

Vendégeim hasonlóan jártak, felhívom figyelmüket, írják ide tapasztalataikat. (Egyébként szerintük a vezetőasszony szolgálta ki őket.

Oldal tetejére
Vissza