Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Cowboyok és Űrlények - magyarul beszélő amerikai sci-fi

Címkék - Balaton-mozi, Balatonfüred, cowboy, film, Füred, magyar, sci-fi, űrlény
Cowboyok és Űrlények - magyarul beszélő amerikai sci-fi
Cowboyok és űrlények - magyarul beszélő amerikai sci-fi
Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, melyben a vadnyugati cowboyok szállnak szembe az űrlényekkel. Vajon ki fog nyerni?
Egy űrhajó támadja meg a Földet és csak egy csapatnyi bátor cowboy állhatja az invázió útját.

Jó, ha egy film címe eleve tisztázza, hogy miről is van itt szó, és a Steven Spielberg nevével (is) filmjelzett Cowboyok és űrlények nem árul zsákbamacskát: kalapos férfiak lovon szállnak szembe vérszomjas földönkívüliekkel.

És bár a legtöbb sportiroda az utóbbiakra tenné a pénzét, már csak a technikai előny miatt is, mi bizunk a vadnyugati romantikában.

Van egy faszi, aki hirtelen magához tér a sivatagban, az oldalán egy ismeretlen eredetű seb, a bal csuklóján pedig egy furcsa karperec, ő pedig nem emlékszik semmire. Meglepő, de remek kezdés, majd következik minden, ami egy westernben kötelező, és még több is. Verekedés az ivóban, lecke az életről egy prédikátortól, egy seriff, aki nem szereti az idegeneket, körözési plakát a tömlőc falán, gazdag nagybirtokos, aki kezében tartja a kisvárost, kipingált arcú indiánok a sziklák mögött, és egy szép, független asszony a sok koszos férfi között, meg ugye az idegenek, akik embereket rabolnak és aranyat gyűjtenek - és pont miattuk jön jól az a bizonyos karperec Daniel Craigen. Craig mellesleg remek, van benne egy adag genyó is, hogy hihető legyen, ahogy Harrison Fordban is, és Jon Favreau rendező a Vasember után most is megmutatja, hogy jól keveri az akciót a humorral, illetve jelen esetben a westernt a sci-fivel.

És hogy senkiben ne éljen kétség, természetesen egy vérprofin megcsinált gagyiról van szó, amire azért nehéz azt mondani, hogy gagyi, mert készítői már a címadáskor ránk kacsintanak, és ha nem vesszül komolyan, akkor teljesen élvezhető! Két komoly panasszal azért mégis élnénk: vajon miért játszódik annyi fontos jelenet vaksötétben, és miért nem csináltak hihetőbb külsejű űrlényeket?
Hirdetés1


Cowboyok és űrlények - magyarul beszélő, amerikai sci-fi
Hirdetés
Cowboyok és űrlények filmelőzetes
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2011.08.26. 07:00
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza