Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Deutsch Tamás: jövőre már tapasztalhatók lesznek a Digitális Jólét Program eredményei

Címkék - Balatonfüred, Detsch-Tamás, digitális, informatika, infotér, jólét, konferencia, politika, program
Deutsch Tamás: jövőre már tapasztalhatók lesznek a Digitális Jólét Program eredményei
A Digitális Jólét Program kézzelfogható eredményeit 2017-ben már tömegesen tapasztalhatják meg a magyar polgárok a területért felelős miniszterelnöki biztos szerint, példaként az internethasználat áfájának 18 százalékra csökkentését említette.
Deutsch Tamás a Balatonfüreden rendezett Infotér konferencián tartott sajtótájékoztatóján elmondta, az internethasználat áfájának csökkentésével mindenkinek körülbelül egy havi díj mértékével kevesebbet kell majd fizetnie. Ezzel várhatóan 7-10 százalékkal lesz olcsóbb Magyarországon 2017 januárjától a vezetékes és a mobilinternet használat. A megfizethetőbb díj pedig sokkal több ember számára teremt lehetőséget az internetezésre - emelte ki.


A miniszterelnöki biztos arról is beszélt, hogy jövő januártól elérhető lesz az internetet eddig nem használók számára a kedvezményes előfizetési árú Digitális Jólét Alapcsomag.

Magyarországon a 16-74 éves korosztály 21 százaléka, legkevesebb másfélmillió ember eddig még nem került kapcsolatba a világhálóval.
Hirdetés1


Legkésőbb 2018-ra Magyarország minden településén legalább egy közterületen és legalább egy középületben ingyenesen elérhető szélessávú wifi szolgáltatás lesz. Emellett 2018 végére az Európai Unióban elsőként Magyarországon jut el minden háztartásba a legalább 30 megabit per szekundumos szupergyors internet - tette hozzá Deutsch Tamás.

A program keretében négy hosszú távú stratégiát fogadott el a kormány: a digitális oktatási stratégiát, a digitális exportfejlesztési stratégiát, a digitális gyermekvédelmi stratégiát és a digitális startup stratégiát.

Deutsch Tamás bejelentette, a Digitális Jólét Program három új fejezettel bővül. Ismertetése szerint az Ipar 4.0 program a magyar gazdaság minden szektorában segíti a digitális átalakulást, a digitális munkaerőprogram a magas fokú digitális szakképzettségű munkaerő képzésére helyezi a hangsúlyt a szakképzés, a felnőttképzés, az átképzés és a továbbképzés rendszerében. A harmadik terület pedig az 5G szolgáltatás mielőbbi kiépítésére való felkészülés és egy a világméretű szabványok kialakításához tapasztalatokat nyújtó kísérleti program indítása.

A Digitális Jólét Programban megvalósul a leggyakrabban használt tíz közigazgatási ügy teljes mértékű elektronikus ügyintézésének lehetősége, és a közigazgatásban nagy teret adnak a nyílt forráskódra épülő irodai szoftverek beszerzésének. Európai színvonalú nemzeti sportinformatikai rendszert építenek ki, és olyan javaslatokat is a kormány elé kívánnak terjeszteni, ami segíti a magyar online médiaszektor versenyképességének javítását - sorolta a miniszterelnöki biztos.

Deutsch Tamás kiemelte, 2017-től Magyarország az első európai uniós ország lesz, ahol a reklámadó törvény módosításával a globális internetes vállalkozásoknak nem lesz lehetőségük a gazdasági tevékenységükhöz kapcsolódó adófizetés elkerülésére. "Arcpirítónak" nevezte, hogy az Európai Bizottság nem az európai gazdaság versenyképességének szempontját tartja szem előtt, hanem a globális internetes vállalkozások "lobbistájaként" próbálja megszüntetni azt a magyar törvényt, amely Európában elsőként végre a közteherviselés körébe vonja a globális internetes vállalkozásokat.

Soltész Attila, az Informatika a Társadalomért Egyesület elnöke elmondta: egyesületük központi témájának azokat a társadalmi problémákat tekinti, amelyek alapvetően meghatározzák életünket, társadalmi és gazdasági versenyképességünket. Kijelentette, hogy az informatika az egyik legjobb eszköze a hatékonyság növelésének.


Megfizethetőbb lesz 2017-re az internet !!!!
Hirdetés
Az Infotér konferenciát idén hetedik alkalommal rendezik meg november 8-10. között Balatonfüreden Az Infotér konferenciát idén hetedik alkalommal rendezik meg november 8-10. között Balatonfüreden
A Digitális Jólét Program kézzelfogható eredményeit 2017-ben már tömegesen tapasztalhatják meg a magyar polgárok a területért felelős miniszterelnöki biztos szerint, példaként az internethasználat áfájának 18 százalékra csökkentését említette.
Megfizethetőbb lesz jövőre az internet Megfizethetőbb lesz jövőre az internet
Deutsch Tamás a Balatonfüreden rendezett Infotér konferencián - A Digitális Jólét Program kézzelfogható eredményeit 2017-ben már tömegesen tapasztalhatják meg a magyar polgárok a területért felelős miniszterelnöki biztos szerint, példaként az internethasználat áfájának 18 százalékra csökkentését említette.
A miniszterelnöki biztos arról is beszélt, hogy jövő januártól elérhető lesz az internetet eddig nem használók számára a kedvezményes előfizetési árú Digitális Jólét Alapcsomag A miniszterelnöki biztos arról is beszélt, hogy jövő januártól elérhető lesz az internetet eddig nem használók számára a kedvezményes előfizetési árú Digitális Jólét Alapcsomag
Magyarországon a 16-74 éves korosztály 21 százaléka, legkevesebb más félmillió ember eddig még nem került kapcsolatba a világhálóval.
Az Informatika a Társadalomért Egyesület idén hetedik alkalommal rendezi meg az Infotér Konferenciát. Az Informatika a Társadalomért Egyesület idén hetedik alkalommal rendezi meg az Infotér Konferenciát.
A rendezvény helyszíne: Anna Grand Hotel, Balatonfüred, Gyógy tér 1. Időpontja: 2016. november 8-10. A rendezvény helyszíne: Anna Grand Hotel, Balatonfüred, Gyógy tér 1. Időpontja: 2016. november 8-10.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2016.11.14. 14:24
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza