Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Elindult a 164. balatoni hajózási főszezon - Bóka István 300 ünneplő előtt mondta beszédét

Címkék - Balaton, Balatonfüred, Elindult, Füred, hajó, hajózás, Hajózási-Főszezon, szezon
Elindult a 164. balatoni hajózási főszezon - Bóka István 300 ünneplő előtt mondta beszédét
Elindult a 164. balatoni hajózási főszezon
Balatonfüred: Elindult a Hajózási Főszezon a Balatonon - Július 9-én, szombaton indult a hajózási főszezon a Balatonon, és augusztus 28-ig tart.

A menetrend szerinti forgalomba bekapcsolódik a Társaság összes kikötője, továbbá 20 kikötőből indulnak sétahajó, 13-ból diszkóhajó, 11-ből gyerekhajó, és bővülnek a programmal, étkezéssel meghirdetett hajókirándulások is (pl. Tihanyi borkóstoló túra, Badacsony túra, Naplemente túra, Grill party, Halászlé party hajón).

Idén több újdonsággal is várjuk vendégeinket: a gasztronómiai élmények kedvelői a Grill party program mellett ezentúl Halászlé party programon is részt vehetnek Siófokon a Tünde nosztalgiahajó fedélzetén, és még több kikötőkből lehet csatlakozni a garantált programokhoz, a Tihany túrához és a Badacsony túrához is.

A Gyerekhajó programon belül, a bohóchajó mellett három kikötőből (Keszthely, Balatonboglár, Balatonfüred) kalózhajót is indítunk. A diszkóhajó programok (mely idén Keszthelyről is indul) mellett Siófokról, Balatonfüredről, Fonyódról és Badacsonyból karaoke hajón is bulizhatnak vendégeink.

Késő esti menetrendszerinti hajójáratokat indítunk Révfülöp és Balatonboglár között.

Több fejlesztést is végzett a Társaság a szezon kezdéséig, több hajón végeztünk karbantartási munkát, a Csobánc nosztalgiahajón pedig új motort kapott, elkészült a siófoki közforgalmú kikötő felújításának első üteme. Megújult a cég honlapja is, és rajta virtuális hajókirándulások, GPS koordináták, lapozható prospektusok is elérhetők, és elindították Facebook oldalukat is.

Üdülési csekk
A belföldi vendégkör még szélesebb körű igényeinek kielégítésére a szálláshelyeinken kívül a menetrendszerinti hajójáratainkon, sétahajóinkon, diszkóhajóinkon, kompjáratainkon, hajóprogramjainkon és a vitorlás-kikötőhelyi díjakra vonatkozóan is elfogadjuk az üdülési csekket fizetőeszközként.

Régiós kedvezmény
A Balaton régió állandó lakosai a menetrendszerinti hajójáratokon 25%-os kedvezménnyel utazhatnak az egész hajózási szezonban.

Balaton mix
A Balatoni Hajózási Zrt. és a MÁV-Start Zrt. közös ajánlata a kedvezményes áron kibocsátott közös menetjegy a Balaton körüli menetrend szerinti vonatok és a balatoni menetrendszerinti hajójáratok igénybevételéhez. A jegy 2011. május 1. és szeptember 30. között érvényes, és 1 napos vagy 1 héten belül 2 napos változatban vehető igénybe. Kompon is igénybe vehető személyjegy váltásakor.

HUNGARY CARD - BALATON CARD
2011. évben is kedvezményt nyújtunk szolgáltatásainkból a Hungary Card-dal és a Balaton Card-dal rendelkező utasainknak. Kedvezményeket adunk települési kártyákra is és egyéb partner kártyákra is.

A Balatoni Hajózási Zrt. ez évben nem emelte árait, a menetrendszerinti hajójáratok és a hajóprogramok is a tavalyi áron vehetők igénybe!


Beszédet mondott Bóka István, Balatonfüred fideszes polgármestere

Széchenyi István kezdeményezésére 1846. szeptember 21-én bocsátották vízre a Balatonon a Kisfaludy gőzöst, s ezzel útjára indult a tavon a hajózás; emlékezzünk most a balatoni hajózás megteremtőjére - mondta a hajósokat üdvözlő beszédében Bóka István, Balatonfüred fideszes polgármestere. Hangsúlyozta, hogy Széchenyi gondolataira, írásaira, egész munkásságára ne csak emlékezzünk, hanem próbáljuk meg őt tettekkel is követni, mert a "legnagyobb magyar a tettek embere" volt. Különösen közel állt szívéhez a balatoni hajózás felvirágoztatása - tette hozzá.

Bóka István a mintegy 250-300 ünneplő jelenlétében közölte: hamarosan felavathatják Balatonfüred szinte teljesen megújult reformkori városrészét.

Balázs Árpád, Siófok fideszes polgármestere beszédében ugyancsak Széchenyi Istvánt méltatta, aki "mögött egy hatalmas alkotó élet van és igazi magyar volt".

Az ünnepi köszöntőket követően a balatonfüredi kikötőben felhúzták az árbocra a hajósok zászlóját és a nemzeti lobogót, jelezve: megkezdődött az idei, egyben a 164. balatoni hajózási szezon.


Velünk teljes a balatoni nyár! - Balatoni Hajózási Zrt.
Hirdetés1
Hirdetés
2011. Július 9-én szombattól indult a hajózási főszezon a Balatonon 2011. Július 9-én szombattól indult a hajózási főszezon a Balatonon
Július 9-én, szombaton indul a hajózási főszezon a Balatonon, és augusztus 28-ig tart. - Több újdonság is elérhető idén, a gasztronómiai élmények kedvelői a Grill party program mellett ezentúl Halászlé party programon is részt vehetnek Siófokon hajón, és újabb kikötőkből lehet csatlakozni a garantált programokhoz, a Tihany túrához Balatonkeneséről, Balatonalmádiból, Alsóörsről, Csopakról és Tihany révből, a Badacsony túrához pedig Szigligetről.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2011.07.11. 18:10
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
HEO
Válasz erre - 2011-07-13 11:11:51 | #174
HEO

Sziasztok!

Oldal tetejére
Vissza