Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

FüredJam - A Kisfaludy Színház fesztiválja igazi hiánypótló rendezvény lesz a városban

Címkék - Balatonfüred, fesztivál, FüredJam, igazi-hiánypótló-rendezvény, Kisfaludy-Színház
FüredJam - A Kisfaludy Színház fesztiválja igazi hiánypótló rendezvény lesz a városban
FüredJam 2012.07.20-21 - Balatonfüred
Quimby, Ladánybene 27, Pannonia Allstars Ska Orchestra- csak néhányan a FüredJam két napos zenei fesztivál fellépői közül. Szabadtéri színpad, jó zenekarok, és végre könnyűzenei koncertek Füreden. A Kisfaludy Színház fesztiválja igazi hiánypótló rendezvény lesz a városban. Nyerj jegyet a koncertekre!

FüredJam - 2012 július 20. péntek

- Egy egyedi zenei fesztivált szeretnénk létrehozni, az a törekvésünk, hogy a FüredJam-el új hagyományt teremtsünk a városban. Szerethető, ismert, minőségi zenét játszó zenekarokat hívtunk meg.

Az első nap a napfényes életérzés jegyében telik majd, a másodikon a Quimby és barátaira hangolódunk rá. A koncertek a Balaton Szabadidő Központban lesznek, ha az idő engedi, akkor a szabadtéri színpadon - válaszolta a balatonfured.hu kérdésre Kéri Kitty a Kisfaludy Színház vezetője.
Hirdetés1

A FüredJam első napján, július 20-án, fellép a reggae, a punk és a latin zenét sajátosan keverő Ocho Macho, a lehengerlő erejű jamaicai skát a magyar népzenébe oltó, tizenegy tagú Pannonia Allstars Ska Orchestra és a hazai legnépszerűbb reggae-zenekar a Ladánybene 27.

A második nap, július 21-én, a gitárpopból, a folkból, a jazzből és az elektronikus zenéből merítő Wasabi Kht. koncertjével indul, majd fellép Frenk, aki nagy átéléssel énekli, hogy "Legyen a világ a kutyáké, ők még tudnak szeretni." Itt lesz a vérbeli közép-európai blues fazon, a Linzben született, ám utcazenészként egész Európát végigcsavargó, énekes-gitáros, Dosztojevszkij hősének alteregóját felvevő Ripoff Raskolnikov. Decens melankólia és sallangmentes blues, ha úgy adódik akár még Tom Waits dalok is megszólalhatnak. A fesztivált az általában a kifulladásig játszó Quimby zárja.(A fellépő zenekarok egy-egy videója csatolva.)

Mindkét napon a kapunyitás délután 6 órakor lesz, a zenekarok éjjel egyig zenélhetnek majd. Az első napra 2500-, a másodikra 3500 forint a belépő, a két napos fesztivál jegy 4000 forintba kerül.

Jegyeket a helyszínen, a Tourinform irodán (Balatonfüred, Blaha utca 5.) lehet vásárolni illetve elővételben a Kisfaludy Színház honlapján.

Július 20. péntek

  • 19 óra - kapunyitás
  • 20 óra - Ocho Macho
  • 21.20 - Pannonia Allstars Ska Orchestra
  • 22.50 - Ladánybene 27

Július 21. szombat

  • 18 óra - kapunyitás
  • 19 óra - Wasabi kht
  • 20.10-21.00 - Frenk
  • 21.10- 22.25 - Ripoff Raskonikov
  • 22.40 – 00.30 - Quimby

Fellép továbbá a KultKommandó!!


Kétnapos könnyűzenei jamboree Balatonfüreden
Hirdetés
Könnyűzenei fesztivál a hétvégén Balatonfüreden: FüredJam, 2012. július 20-21. Könnyűzenei fesztivál a hétvégén Balatonfüreden: FüredJam, 2012. július 20-21.
Pénteken 18 órakor a reggae, a punk és a latin zenét egyedi stílusban ötvöző Ocho Macho nyitja meg a FüredJam-et, majd a jamaicai skát a magyar népzenébe oltó tizenegy tagú Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) következik, aztán 22.50 órakor a legnagyobb tapasztalattal rendelkező hazai reggae-zenekar, a Ladánybene 27. Szombaton 18 órakor a gitárpopból, folkból, dzsesszből és elektronikus zenéből merítő Wasabi Kht. koncertjével folytatódik a fesztivál, azután az alternatív könnyűzenei élet jellegzetes figurája, Frenk következik, végül a Linzben született, ám utcazenészként egész Európát végigcsavargó énekes-gitáros, Ripoff Raskolnikov lép színpadra. A FüredJam-et a Quimby koncertje zárja.
FüredJam a Kisfaludy Színház rendezésében FüredJam a Kisfaludy Színház rendezésében
Kétnapos könnyűzenei fesztivált rendez hagyományteremtő szándékkal a balatonfüredi Kisfaludy Színház: a FüredJam pénteken startol. A FüredJammel új hagyományt szeretnénk teremteni a városban: ismert, közkedvelt, minőségi zenét játszó együttesekkel egy egyedi hangulatú fesztivált rendezünk - mondta Kéri Kitty, a Kisfaludy Színház vezetője hétfőn. A koncerteknek a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ ad otthont, azonban ha az idő engedi, a szabadtéri színpadon szólalnak meg a zenekarok.
Füred Jam 2012. Kétnapos könnyűzenei jamboree Balatonfüreden, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ területén! Füred Jam 2012. Kétnapos könnyűzenei jamboree Balatonfüreden, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ területén!
Füred Jam 2012 - Zenekarok: Quimby, Frenk, Ripoff Raskolnikov, Ladánybene 27, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Ocho Macho, Wasabi Kht. ... 2012. július 20. /péntek/ - 2012. július 21. /szombat/
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2012.07.17. 14:17
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Tuba
Válasz erre - 2012-07-18 13:18:03 | #1681

Remélem sikerül majd meggyökereztetni ezt a programsorozatot Balatonfüreden, nagyon jó kezdeményezés, klassz előadókkal, zenekarokkal. Csak gratulálni tudok hozzá, igaz, nem füredi vagyok, de imádom ezt a várost!! Hajrá Füred

Sára Szilvia
Válasz erre - 2012-07-17 14:21:22 | #1679

Ott a helyünk, alig várom ezt a zenei napot, imádom, hogy a város ilyen programokat szervez! Csúcs buli lesz

Oldal tetejére
Vissza