Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

György László a Balatonfüredi KSE új vezetőedzője

Címkék - Balatonfüred, csapat, edző, György-László, kézilabda, KSE, sport, új
György László a Balatonfüredi KSE új vezetőedzője
A Balatonfüredi KSE vezetőségének döntése értelmében július elsejétől György László irányítja a férfi kézilabdacsapatot, megbízatása pedig két évre szól.
A klub pénteki tájékoztatása szerint a lejáró szerződésű Sótonyi Lászlót váltó új tréner nem egyszerűen az első csapat vezetőedzői feladatkörét veszi át elődjétől, hanem szélesebb jogkört és felelősséget kap: szakmai igazgatóként a Balatonfürednél folyó teljes szakmai munka irányításáért fog felelni.


György László Dunaújvárosban kezdte edzői pályafutását, ahol Imre Vilmos segítőjeként és az utánpótlás irányítójaként ért el bajnoki címekben és érmekben megtestesülő sikereket, majd Balatonfüreden is sikeresen tevékenykedett az utánpótlás korosztályoknál.
Hirdetés1


A Balatonfüred a mostani bajnokságban a bronzéremért csatázhat a Csurgóval.


A Balatonfüredi KSE vezetése lezárta az új vezetőedző személyéről folyó tárgyalásokat és György Lászlót bízta meg 2014. július elsejétől 2 évre a csapat irányításával. A lejáró szerződésű Sótonyi Lászlót váltó új tréner nem egyszerűen az első csapat vezetőedzői címét veszi át elődjétől, hanem szélesebb jogkört és felelősséget kap. Szakmai igazgatóként a Balatonfüredi KSE-nél folyó teljes szakmai munka irányításáért fog felelni. Természetesen ebben a munkájában edző kollégák fogják segíteni, illetve egy edzői stábot is kell irányítania.

György László háta mögött három sikerekkel koronázott füredi év áll. Háromszor nyerte el juniorjaival a bajnoki címet. Ifistái egy ezüstöt, egy negyedik és egy ötödik helyezést értek el. Ennél is sokkal fontosabb, hogy a jelenlegi első osztályú keret 13 tagja az Ő utánpótlás csapataiban edződött, az Ő junior bajnokai közül kerül ki. Sőt, közülük négyen már Mocsai Lajos keretébe is meghívást kaptak. Arról nem is beszélve, hogy a korosztályos válogatottaknak hányan voltak és hányan tagjai jelenleg is a neveltjei közül.

A füredi kézilabdára odafigyelők mindhárom évben megállapíthatták mind csapatainak, mind az egyes játékosainak a szezonról szezonra, sőt őszről tavaszra való fejlődését.

György László Dunaújvárosban kezdte edzői pályafutását ahol Imre Vilmos segítőjeként és az utánpótlás irányítójaként ért el bajnoki címekben és érmekben megtestesülő sikereket. Számos jelenlegi NB.I-es és válogatott játékos pályafutása indult a közreműködésével.

Balatonfüreden, az Ő szakágvezetésével léptünk előrébb az utánpótlás nevelésben és indultunk el azon az úton, melynek kiteljesedését most tőle várjuk. Egyesületünk nem hogy a két nemzetközileg jegyzett élcsapathoz képest, de az utóbbi években többször is magunk mögé utasított közvetlen riválisaihoz mérten is szerényebb költségvetésből gazdálkodik. Nem tud és nem is akar nagy neveket igazolni. Előttünk csak a három éve elkezdett utánpótlás koncepció következetes tovább vitele a járható út. A jövő füredi kézilabdáját a saját nevelésű játékosokra kell építenünk.

Ennek első eredményeit, fiataljaink egyre stabilabb szereplését most kezdhetjük el élvezni. Jelenleg is egy erőteljes fiatalítás közepén tartunk és a jövőben, a nálunk válogatottá előrelépő és távlatosan - remélhetőleg – nemzetközi élcsapatokat erősítő füredi nevelésű játékosok majdani pótlása is csak a saját "istállóból" jöhet. Ennek a folyamatos és megújuló munkának a metódusát kell kiépítenie György Lászlónak.

Vagyis felelőssége nem pusztán az első csapat eredményességével lesz mérhető, hanem a játékosai fejlődésével, a fiatal tehetségek felfedezésével és beépítésével. Tudjuk, a fiatalításnak, a fiatal tehetségekre beépítésnek vannak buktatói. A legnagyobb ígéreteknek is sokszor még hullámzó a teljesítménye, hiszen fiatalok.

A Füreden folyó munka eredményességét éppen a fiatalok egyre stabilabb teljesítményében kell majd mérnünk. Ehhez ezeknek a fiataloknak a szigorú és következetes munka mellett az a nevelői bizalom kell, ami eddig is jellemezte György László munkáját. No és az a feltétlen szeretet, amit eddig is megkaptak a füredi publikumtól.

Kérjük, szeressék és óvják a füredi tehetségeket, támogassák a füredi tehetségekért, a füredi kézilabda jövőjéért folyó munkát.
Hirdetés
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2014.05.05. 13:11
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza