Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Hupikék törpikék 3D - Törpök New Yorkban

Címkék - animáció, Balaton-mozi, Balatonfüred, Füred, hupikék-törpikék, New-York, vígjáték
Hupikék törpikék 3D - Törpök New Yorkban
Hipikék törpikék New Yorkban (3D) a balatonfüredi Balaton moziban
Egy igazi csemege a rajzfilmes animációkat kedvelőknek. A törpcsapat egy modern és új megjelenítése a filmvásznon amerikai és belga animációs vígjáték formájában. Színes, magyarul beszélő, amerikai-belga animációs film, 102 perc, 2011, korhatár nélkül.
Úgy tűnik, hogy nem csak Amerikában nagy siker a Hupikék törpikék 3D, hanem világszerte. Már most el lehet kezdeni fogadásokat kötni arra, hogy a hazai premier is lesz-e akkora siker, mint azt várni lehet.

A hupikék törpikék népszerűsége óriási: most a 3D technika segítségével születnek újjá e mókás, játékos történetben. 2011-es színes szinkronizált amerikai-belga animációs vígjáték, mely modern feldolgozásban eleveníti fel a mindenki által ismert Hupikék törpikék rajzfilm élményeit.

A törpök majd elkékülnek a sok bajtól, ami egyszerre rájuk szakad: Hókuszpók nem adja fel régi tervét, kézre akarja keríteni ősi ellenségeit, és egy sajnálatos balesetnek (meg Ügyifogyi kétbalkezességének) köszönhetően a nyomukra is jut. A törpcsapat csapdába kerül, és csak egy váratlanul megnyíló vészkijáraton keresztül menekülhet. Ám az a járat egy ismeretlen, távoli világba vezet: New Yorkba.

Törpék szerencsére találkozik a Winslow-házaspárral, akik először megrémülnek a váratlan vendégektől, azután nagyon megszeretik őket. Bár ha az embernek törp az albérlője, többé semmi nem megy egyszerűen, ők mégis kiállnak mellettük - cserébe viszont a törpök is besegítenek, amikor Patricknek és Grace-nek segítségre van szüksége.

Ügyifogyi, Törpilla, Dulifuli, Okoska és a többiek épp kezdenék megszokni az ezer veszélyt rejtő nagyvárost, amikor új vendég érkezik: Hókuszpók ide is követte a kék jelzést.
Hirdetés1

Rendező: Raja Gosnell
Forgatókönyvíró: Peyo, J. David Stem, David N. Weiss
Zeneszerző: Heitor Pereira
Operatőr: Phil Meheux
Producer: Jordan Kerner
Vágó: Sabrina Plisco

Szereplők: Neil Patrick Harris (Patrick Winslow), Jayma Mays (Grace Winslow), Hank Azaria (Hókuszpók), Jonathan Winters (Törpapa hangja), Katy Perry (Törpilla hangja), Alan Cumming (Törperős hangja), George Lopez (Dulifuli hangja), Paul Reubens (Tréfi hangja)

Szinkronhang: Zámbori Soma (Patrick Winslow magyar hangja), Zsigmond Tamara (Grace Winslow magyar hangja), Csankó Zoltán (Hókuszpók magyar hangja), Csurka László (Törpapa magyar hangja), Szinetár Dóra (Törpilla magyar hangja)


Hupikék törpikék - A nagy törpkaland: Törpök New Yorkban

Amerikában diadalútját járja a Hupikék törpikék 3D, alig három hét alatt elérte a 100 milliós bevételi álomhatárt, miközben a vele egy napon bemutatott, és nyitóhétvégéjén azonos bevételre szert tevő Cowboyok és űrlények még csak 81 millióig jutott el, ami azt is jelenti, hogy a közönség Raja Gosnlett félig animált, félig élőszereplős (mese)filmje nagyobb érdeklődésre tart számot.

Ennél már csak a film nemzetközi sikere számít nagyobb fegyverténynek: hétvégén 44 országban 60 millió dollár bevételt hozott, így már 140 milliónál tart Amerikán kívül. A Hupikék törpikék 3D egyik legnagyobb sikerét Kínában aratta, ahol 12,5 millió dollárral gazdagította a mozik kasszát, s ezzel minden idők 10 legjobban bemutatkozó nem kínai filmje közé került az országban. Emellett Angliában, Oroszországban és Dél-Koreában is erősen indultak Okoskáék.

A magyar mozikban augusztus 25-étől látható már a film, továbbá a Manó Könyvek gondozásában augusztusban már három Hupikék törpikék 3D filmes könyv is megjelent.
Hirdetés
Hupikék törpikék New Yorkban (3D)
Hupikék törpikék 3D magyar előzetes
Angol nyelvű ismertető - The Smurfs Movie Trailer 2 Official (HD)
Angol nyelvű - The Smurfs Movie Trailer 3 Official (HD)
A belga képregényíró, Peyo „gyermekei”, a Hupikék törpikék hatalmas karriert futottak be A belga képregényíró, Peyo „gyermekei”, a Hupikék törpikék hatalmas karriert futottak be
Több generáció nevelkedett fel a képregényekből készült rajzfilmsorozaton, s ha a szerző élne, valószínűleg most nagyon büszke lenne: a törpök meghódítják a mozivásznat is.
A hupikék törpikék A hupikék törpikék
Törpapa különleges főzetéhez új anyagokra van szükség, de kinek jutott eszébe Ügyifogyit küldeni? Persze, hogy baleset éri. Az erdőben sétálgatva rátalál a Csodák Barlangjára, keresztülesik a mágikus kapun, és a törpikék boldog falujából a modern világban találja magát. Még szerencse, hogy az ott élőknek sincs túl sok esze, Ügyifogyit játékbabának hiszik, és ő egy New Jersey-i gyerekszoba lakója lesz.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2011.08.24. 07:00
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
kiss virag
Válasz erre - 2012-09-30 09:39:19 | #1711

szeretnem hogy lejatszak

Oldal tetejére
Vissza