Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Huszonhárom volt egyházi ingatlan sorsát rendezik, van közöttük balatonfüredi is

Címkék - Balatonfüred, egyházi-ingatlan, Füred, önkormányzat, sorsát-rendezik
Huszonhárom volt egyházi ingatlan sorsát rendezik, van közöttük balatonfüredi is
Huszonhárom volt egyházi ingatlan sorsát rendezik, van közöttük balatonfüredi is
A kormány szerdai ülésén huszonhárom volt egyházi ingatlan tulajdoni rendezéséről döntött: az 1,374 milliárd értékű kártalanítást az állam szeptember 30-ig fizeti ki az egyházaknak, illetve az ingatlanokat átadó önkormányzatoknak.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárságának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Magyar Katolikus Egyház és a Magyarországi Református Egyház által visszaigényelt ingatlanok tulajdoni helyzete rendezésének húszéves folyamata zárult le, miután a kormány támogatta a volt egyházi ingatlanokat érintő tervezetet.

A most elfogadott kormányhatározat húsz - Ács, Ajka, Balatonfüred, Balatonszárszó, Balatonszőlős, Bálványos, Cigánd, Edelény, Kazincbarcika, Körmend, Magyaregres, Nemesszalók, Őriszentpéter, Püspökladány, Rinyaújlak, Szerecseny, Szerencs térségében lévő - 758,7 millió forint összértékű ingatlan helyzetét rendezi a Magyarországi Református Egyházat, valamint három - egy budapesti, egy biri és egy pápai, 616 millió forint összértékű - ingatlan tulajdonjogát a Magyar Katolikus Egyházat érintően.

A teljes egyházi ingatlanrendezési folyamat várhatóan ősszel zárul, miután a kormány dönt a még rendezésre váró evangélikus ingatlanigényekről is.

A vonatkozó törvény értelmében a volt egyházi ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezését 2011 végéig kell befejezni - olvasható a kommünikében.
Hirdetés1
Hirdetés
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2011.08.18. 07:37
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza