Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Idén sem lesz pontyfogási tilalom

Címkék - Balaton, Balatonfüred, hal, horgász, ponty, tilalom
Idén sem lesz pontyfogási tilalom
balatoni ponty
Idén sem lép életbe a Balatonon a május 2. és június 15. közötti időszakra vonatkozó pontyfogási tilalom a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. kezdeményezésére - derül ki a társaság honlapjára csütörtökön felkerült tájékoztatásból.
A halgazdálkodási társaság a korábbi években is kezdeményezte a tilalom feloldását a horgászturizmus igényeire hivatkozva, ezt az engedélyt minden évben újra meg kell kérni.

Szakértők szerint olyan elenyésző a természetes pontyszaporulat a Balatonban - ezért is kell évente több száz tonnányi hal telepítésével megoldani a pontyállomány utánpótlását -, hogy nincs értelme az ívási időszak miatt fogási tilalmat elrendelni.

A Somogy Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága határozatában az idén is feloldotta a tilalmat a Balatonon, döntéséhez a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi felügyelőség mint szakhatóság is hozzájárult.
Hirdetés1

A halgazdálkodási társaság felhívja a figyelmet arra, hogy mivel a Sári- és Cigány-belvízcsatornák, valamint a Kis-Balaton nem részei az érintett vízterületnek, ezeken hatályba lép a pontyfogási tilalom.
Hirdetés
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2014.04.09. 08:42
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza