Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Jótékonysági árverés - 2. Balaton, nyár, szerelem című nyári árverés volt a Vaszary Villában

Címkék - árverés, Balatonfüred, csángó-gyermekek, Füred, jótékonyság, jótékonysági-aukció, Kecskemét, Vaszary-Villa
Jótékonysági árverés - 2. Balaton, nyár, szerelem című nyári árverés volt a Vaszary Villában
Vastagh György, id. (1834-1922) Havasi idill - Kikiáltási ár: 1 600 000 Ft
Balatonfüred - Több százan vettek részt a második alkalommal megrendezett, Balaton, nyár, szerelem című nyári árverésén és az utána rendezett koktélpartin a balatonfüredi Vaszary Villában, ahol csángó gyerekek balatoni nyaraltatására gyűjtöttek.

Balaton, nyár, szerelem

A bevételt Balatonfüred és Kecskemét városa kiegészítette, így húsz csángó gyerek üdülhet még az idén egy hétig a Balatonnál.

A jótékonysági aukcióra jövőre szeretnének még nagyobb hangsúlyt fektetni, és Kecskemét is már most jelezte, hogy 2013-ban jelentős összeggel támogatja majd a gyerekek üdültetését.

Az aukción 330 műtárgy, köztük festmények, szobrok, ezüsttárgyak, ékszerek, Zsolnay-porcelánok szerepeltek. A kikiáltási tárgyak között volt például festmény Mednyánszky Lászlótól, Csók Istvántól, Tóth Menyhérttől, és Bernáth Aurél egyik jelentős képe is szerepelt az árverésen. A műtárgyak kikiáltási ára összesen mintegy 100 millió forint volt.
Hirdetés1


A műtárgyak kikiáltási ára összesen mintegy 100 millió forint volt

A zsúfolásig telt Széchenyi teremben tartott árverést dr. Bellák Gábor művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria főmunkatársa vezette.

A legdrágábbak 5-7 millióról indultak, de voltak pár ezer forintos tételek is. Az aukción a tavalyihoz képest húsz százalékkal több volt a leütött tételek száma. A kínált műtárgyak 38 százaléka kelt el, ami jóval magasabb arány a szokásosnál. A legdrágább tétel Egry József 1938-ban festett, Badacsonyt ábrázoló képe volt, ez több licit után 6 millió forinttért kelt el.

Az aukción 330 műtárgy, köztük festmények, szobrok, ezüsttárgyak, ékszerek, Zsolnay-porcelánok szerepeltek. A kikiáltási tárgyak között volt például festmény Mednyánszky Lászlótól, Csók Istvántól, Tóth Menyhérttől, és Bernáth Aurél egyik jelentős képe is szerepelt az árverésen. A műtárgyak kikiáltási ára összesen mintegy 100 millió forint volt.


Közvetlenül az árverés után jótékonysági koktélpartit rendeztek ...

... az est bevételéből csángó gyerekek balatoni üdültetését finanszírozzák. Fellépett a Dresch Quartet. - Szívügyemnek tekintem az adakozást. A jótékonysági estet a várossal együtt mi magunk finanszíroztuk, lehetőséget szerettünk volna teremteni arra, hogy másokon segítsünk. Balatonfüred és Kecskemét városa is hozzájárult a jótékonysági kezdeményezésünkhöz, így a parti bevételével kiegészítve, húsz csángó gyermek tud még majd idén egy héten át üdülni a Balatonnál.

Jövőre szeretnénk még nagyobb hangsúlyt fektetni a jótékonysági akciónkra, Kecskemét városának vezetése már most jelezte, hogy 2013-ban jelentős összeggel támogatja majd a gyerekek üdültetését - fogalmazott Pintér Péter.


2. Balaton, nyár, szerelem című nyári árverés Balatonfüreden
Hirdetés
PINTÉR AUKCIÓ A VASZARY VILLÁBAN-2 PINTÉR AUKCIÓ A VASZARY VILLÁBAN-2
A tavaly nagy sikerrel lezajlott aukció tematikája változatlanul a Balatonhoz, a nyárhoz, a szerelemhez kötődik, és az árverést ismét egy Jótékonysági Koktélparti zárta le. A két rendezvény egymástól független, de mindenkit biztattak, hogy ha megteheti, mindkettőn vegyen részt. A Koktélpartira a belépőkből származó bevételt csángó gyerekek balatoni nyaraltatására fordítják, úgy, mint tavaly is. Mivel a létszám korlátozott (300 fő maximum), ezért érdemes volt előre megvenni a támogatói jegyeket erre a „lazán elegáns” estre. Az aukció és Koktélparti is augusztus 18-án este volt megtartva a Vaszary Villában. Az Est fő támogatója Balatonfüred Városa, és a Tihanyi Apátság.
Csángó gyerekek balatoni nyaraltatására gyűjtöttek a Vaszary Villában Csángó gyerekek balatoni nyaraltatására gyűjtöttek a Vaszary Villában
Több százan vettek részt a Pintér Aukciósház második alkalommal megrendezett, Balaton, nyár, szerelem című nyári árverésén és az utána rendezett koktélpartin a balatonfüredi Vaszary Villában, ahol csángó gyerekek balatoni nyaraltatására gyűjtöttek ... a parti bevételét Balatonfüred és Kecskemét városa kiegészítette, így húsz csángó gyerek üdülhet még az idén egy hétig a Balatonnál. Jótékonysági aukciójukra jövőre szeretnének még nagyobb hangsúlyt fektetni, és Kecskemét is már most jelezte, hogy 2013-ban jelentős összeggel támogatja majd a gyerekek üdültetését.
A zsúfolásig telt Széchenyi teremben tartott árverést dr. Bellák Gábor művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria főmunkatársa vezette A zsúfolásig telt Széchenyi teremben tartott árverést dr. Bellák Gábor művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria főmunkatársa vezette
A Jótékonysági Koktélparti fővédnöke: Dr. Paczolay Péter, a Magyar Köztársaság Alkotmánybíróságának elnöke A Jótékonysági Koktélparti fővédnöke: Dr. Paczolay Péter, a Magyar Köztársaság Alkotmánybíróságának elnöke
Idén fontos támogatók is lettek, Balatonfüred és Kecskemét városa is a Jótékonysági Koktélparti mellé álltak. Az est fővédnökségét Dr. Paczolay Péter, a Magyar Köztársaság Alkotmánybíróságának elnöke vállalta el, a védnökök: Dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere és Dr. Korzenszky Richard OSB, Tihanyi Bencés Apátság perjele és Dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere.
Tematika ... Balaton, nyár, szerelem Tematika ... Balaton, nyár, szerelem
Balaton, nyár, szerelem ….…. a képzőművészet tükrében. Immár második alkalommal rendezték meg nyári aukciót a gyönyörű Vaszary Villában Balatonfüreden. Az idén még színesebb anyag jött össze, mint 2011-ben, bár a tavalyira sem volt panasz. (Az utólagos értékesítésekkel közel 80 %-os eladási rátával büszkélkedtek!) ... Tematika - „Balaton, nyár szerelem” témákban, minden, ami életörömmel, nyárral, szerelemmel, Balatonnal, tengerrel, sporttal kapcsolatos. Mindezek klasszikus és 20. századi modern, valamint kortárs alkotásokban, festményben, ezüstben, műtárgyban, Zsolnay-ban, szoborban és ékszerben „elmesélve”.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2012.08.22. 08:06
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza