Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Kecskemét városa lesz a 186. balatonfüredi Anna-bál díszvendége - fővédnök: Hende Csaba

Címkék - 186., Anna-bál, balatonfüred, díszvendég, fővédnök, Hende-Csaba, Kecskemét, lesz, város
Kecskemét városa lesz a 186. balatonfüredi Anna-bál díszvendége - fővédnök: Hende Csaba
Kecskemét városa lesz a 186. balatonfüredi Anna-bál díszvendége
A 186. Anna-bált rendezik meg július 23-án Balatonfüreden. A díszvendég Kecskemét városa lesz, a nevezetes mulatság fővédnökségét pedig Hende Csaba honvédelmi miniszter vállalta - közölte Bóka István (Fidesz-KDNP), Balatonfüred polgármestere csütörtökön a bál helyszínén, az Anna Grand Hotelben tartott sajtótájékoztatón.
Elmondta, hogy az idei bálon is átadják a Kiss Ernő-díjat, illetve a hagyományoknak megfelelően megválasztják a bál szépségkirálynőjét és két udvarhölgyét. Telt ház lesz, már minden jegy elkelt, s a meghívottakkal együtt legalább 500 vendége lesz a nagy múltú bálnak. A belépők ára nem változott a múlt évihez képest, 45 és 65 ezer forint közötti áron lehetett hozzájuk jutni - jegyezte meg a városvezető.

Tájékoztatása szerint a Duna Televízió idén is élő közvetítést ad a bálról, a szépségkirálynő megválasztásáról. A helyszíni közvetítés nézői a zsűri által kiválasztott 15 szépségre szavazhatnak majd. A szépségkirálynő idén is egy Viktória-mintás herendi vázát vehet át, az első udvarhölgy Rothschild-, a második pedig Apponyi-mintás vázát kap. A bál fő támogatója, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. több száz számozott, egyedi porcelánszívet is készít a hölgyvendégek számára.

Herendi alkotás a Kiss Ernő huszárkapitányt - későbbi tábornokot, aradi vértanút - ábrázoló szobor is, amelyet immár 8. alkalommal adnak majd át annak a személyiségnek, aki sokat tett és tesz a balatoni város kultúrájáért, szellemi életéért - hangsúlyozta Bóka István.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy Kiss Ernő huszárkapitány 1825-ben, az első Anna-bálon ismerkedett meg a mulatságot rendező Szentgyörgyi Horváth Fülöp János nagybirtokos Anna lányával, akit később a dúsgazdag huszártiszt feleségül vett. Ezt követően minden évben megtartották a bált - az Anna-naphoz legközelebbi szombaton -, s a reformkorban olyan nevezetes vendégek tisztelték meg a Horváth-házat, mint Széchenyi István gróf, Wesselényi Miklós báró, Kossuth Lajos, Deák Ferenc, Vörösmarty Mihály és Jókai Mór.

Bóka István szerint ezúttal is többen jelen lesznek a bálon a közélet ismert személyiségei és a hazai művészvilág jeles képviselői közül. A város meghívta a bálra azokat a balatonfüredi lányokat is, akik idén ünneplik 18. születésnapjukat; közülük 11-en ott is lesznek a mulatságon. Ők a város vendégei, s természetesen számukra ingyenes a belépés - tette hozzá Bóka István.

Zombor Gábor (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere szerint a kiskunsági megyeszékhely polgárai nagy figyelemmel kísérik majd az Anna-bál történéseit, ahová városuk "igyekszik szépet és értékeset vinni". Mint mondta: "kecskeméti specialitásokkal" készülnek, s szerinte ilyen lesz a Kodály Iskola Aurin Leánykarának és két művésztanárának - Madarász Éva zongoraművésznek és Altorjay Tamás operaénekesnek - a fellépése is. Vendége lesz Fürednek a nagyhírű kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band, s bemutatkozik a város "új terméke", egy Mercedes gépkocsi is - mondta Kecskemét polgármestere, aki a bál nyitányaként ünnepi köszöntőt is mond majd.

Balatonfüred polgármestere pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a bált megelőző napokban (és a mulatság napján is) rangos kulturális kísérő programok lesznek a Tagore-sétány és a hajókikötő bejáratánál található Kisfaludy Színpadon. Július 22-én 20 órakor a Gyógy téren tartanak Szerenád est - opera gála címmel műsort, amelyben többek közt Csajkovszkij, Mozart és Brahms dallamai csendülnek fel, és amelynek házigazdája Ókovács Szilveszter, a Duna Televízió vezérigazgatója lesz. Vezényel Medveczky Ádám Kossuth-díjas karnagy.
Hirdetés1


A 186. Anna-bál díszvendége Kecskemét városa, Fővédnöke pedig Hende Csaba honvédelmi miniszter
Hirdetés
Dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, országgyűlési képviselő Dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, országgyűlési képviselő
A 186. Anna-bált rendezik meg július 23-án Balatonfüreden. A díszvendég Kecskemét városa lesz. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere szerint a kiskunsági megyeszékhely polgárai nagy figyelemmel kísérik majd az Anna-bál történéseit, ahová városuk "igyekszik szépet és értékeset vinni". Mint mondta: "kecskeméti specialitásokkal" készülnek, s szerinte ilyen lesz a Kodály Iskola Aurin Leánykarának és két művésztanárának - Madarász Éva zongoraművésznek és Altorjay Tamás operaénekesnek - a fellépése is. Vendége lesz Fürednek a nagyhírű kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band, s bemutatkozik a város "új terméke", egy Mercedes gépkocsi is - mondta Kecskemét polgármestere, aki a bál nyitányaként ünnepi köszöntőt is mond majd.
Hende Csaba honvédelmi miniszter Hende Csaba honvédelmi miniszter
A nevezetes esemény fővédnökségét Hende Csaba honvédelmi miniszter vállalta. Hende Csaba (Szombathely, 1960. február 5.) magyar jogász, ügyvéd, politikus. 1998 és 2002 között az Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára, majd 2005-ig az Orbán Viktor által életre hívott polgári körök koordinátora. 2002-től országgyűlési képviselő, 2005 és 2010 között az Országgyűlés jegyzője. 2010-től a második Orbán-kormány honvédelmi minisztere.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2011.07.08. 20:11
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza