Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Kész Zoltán az utca hangja kíván lenni és a veszprémieket képviselné

Címkék - Balatonfüred, Kész-Zoltán, párt, politika, szavazás, választás, Veszprém
Kész Zoltán az utca hangja kíván lenni és a veszprémieket képviselné
Függetlenként lehet igazán a veszprémiek érdekét képviselni a parlamentben - mondta Kész Zoltán független országgyűlési képviselő-jelölt csütörtökön Veszprémben a programját bemutató sajtótájékoztatón.

A 8 szervezet és 3500 támogató ajánlását bíró független jelölt elmondta, programját a korábban magánszemélyek által indított Veszprémi civil konzultációra beérkezett 2000 válasz összesítése segítségével készítette el.


A "Mi programunk - 3x3 ajánlat Magyarországnak, Veszprémnek, a vidéken élőknek" bemutatása során Kész Zoltán hangsúlyozta: ha bejut a parlamentbe, minden nap emlékeztetni fogja a Fideszt arra, hogy nincsen kétharmada, "Orbán Viktor nem lesz kétharmaddal megválasztott, köztársaság nélküli köztársasági elnök". Emellett országos mozgalmat indítana a tisztességes adózásért és korrupcióellenes hálózatot hozna létre.
Hirdetés1

Veszprémnek szóló ajánlatai közt országgyűlési képviselőként egy alternatív, adócsökkentésre épülő önkormányzati költségvetést javasolna, törvényjavaslatot nyújtana be a lakásszövetkezetek gazdaságos működéséért és munkahelyteremtő befektetéseket hozna Veszprémnek. Mint mondta, az elmúlt években rengeteg olyan kapcsolatra tett szert személyesen is a Szabad Piac alapítványon és a Polgári Platformon keresztül, melyek segítenek abban, hogy olyan beruházásokat hozzanak a régióba, melyek ösztönzik a munkahelyteremtést.

A vidéken élők számára helyi mozgalmat indítana a 8-as főút fizetőssé tételének megakadályozása érdekében, a gyermekek tanulását segítő ösztöndíjrendszert szervezne és alapítványt hozna létre a fiatalok helyben vállalkozásának segítésére. Az elmúlt években saját alapítványával azzal foglalkozott, hogy forrásokat teremtsen és forrásokat hozzon létre - jelezte Kész Zoltán. "Én nem hiszek abban, hogy feltétlenül az államnak kell ezeket a forrásokat előteremteni" - fogalmazott utalva a korábban Balatonalmádiban megvalósított öregdiákok által létrehozott büdzsére.

Hozzátette: újból vitára hívja a fideszes Némedi Lajost, mert a demokrácia alapjának tartja, hogy a választópolgárok megismerhessék a jelöltek programjait.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így - mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen - október 30-ai hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.

Az időközi voksolás - melyre a választási bizottság 12 jelöltet vett nyilvántartásba - 25 település választópolgárait érinti: szavazhatnak Bakonynána, Bánd, Csehbánya, Csetény, Dudar, Eplény, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Jásd, Királyszentistván, Kislőd, Lókút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Öskü, Sóly, Szápár, Szentgál, Tés, Úrkút, Városlőd,Veszprém és Vilonya választói.
Hirdetés
Kész Zoltán kampányvideója
Kész Zoltán Kész Zoltán
Kész Zoltán, Veszprém és környéke független országgyűlési képviselőjelöltje. "Nem a kormánypártot kiszolgáló szavazógépnek, hanem a Veszprém és másik 24 településen élők képviseletéért megyek a Parlamentbe. Ami jó az országnak, az jó Veszprémnek is - és ami rossz Magyarországnak, az rossz a veszprémieknek is."
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2015.02.12. 10:41
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza