Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Koczor Kálmán balatonfüredi olaszrizlingje, ismét büszkék lehetünk, hogy fürediek vagyunk!

Címkék - Balatonfüred, balatonfüredi-olaszrizling, bor, büszkék-lehetünk, fürediek-vagyunk, Koczok-Kálmán, palackos-borok
Koczor Kálmán balatonfüredi olaszrizlingje, ismét büszkék lehetünk, hogy fürediek vagyunk!
Ismét büszkék lehetünk arra, hogy fürediek vagyunk ! Koczok Kálmán nagy aranyérmet kapott
Ismét büszkék lehetünk arra, hogy fürediek vagyunk, megint van miért a mellünket domborítani! - Veszprém Megyei Agrárkamara Veszprém megyei palackos borok versenyén a balatonfüredi Koczor Kálmán nagy aranyérmet kapott. Büszkék vagyunk rá, örömmel tölti el szívünket, hogy közölünk valaki, aki igazán otthon van a borok csodálatos világában, komoly eredményekkel dicsekedhet egy borászati versenyen, megmérettetésen. Gratulálunk !!!
Három nagy aranyérmet adtak ki, Győrffy Szabolcs köveskáli rózsakővel, Koczor Kálmán balatonfüredi olaszrizlinggel, az Effendy-vin Kft. balatonedericsi olaszrizlinggel végzett az élen a Veszprém Megyei Agrárkamara Veszprém megyei palackos borok versenyén.

Tizenötödször rendezte meg a Veszprém Megyei Agrárkamara a Veszprém megyei palackos borok versenyét, amelyen a megye neves borászatai indultak. Téli Róbert, az agrárkamara megyei titkára úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a Pannon Egyetem Agrártudományi Centrum Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében megszervezett borversenyre 77 borászat 221 mintát nevezett be.
Hirdetés1


Legnagyobb számban a megye négy borvidékére jellemző fehérborok közül az olaszrizling és juhfark fajtákat neveztek be, a 22 vörösborminta mellett három gyöngyöző bor is megmérettette magát.

A borokat felkért szakértőkből álló bizottságok százpontos bírálati módszerrel értékelték, dr. Kállay Miklós, a Corvinus Egyetem professzorának, a Magyar Borakadémia elnökének irányításával. Hat bizottságban dolgoztak, mindegyikben hét szakember foglalt helyet. Folytatódott az utóbbi évek tendenciája, egyre több fiatal borász dolgozott a bizottságokban.

Három nagy aranyérmet adtak ki, Győrffy Szabolcs köveskáli rózsakővel, Koczor Kálmán balatonfüredi olaszrizlinggel, az Effendy-vin Kft. balatonedericsi olaszrizlinggel végzett az élen - tájékoztatott Téli Róbert az agrárkamara titkára.


Tizenötödször rendezte meg a Veszprém Megyei Agrárkamara a Veszprém megyei palackos borok versenyét ...
Hirdetés
Másfél évtizedes hagyomány a Veszprém megyei borverseny Másfél évtizedes hagyomány a Veszprém megyei borverseny
Koczor pincészet Balatonfüred - Balatonfüredi Borhetek kiállítói 2011 Koczor pincészet Balatonfüred - Balatonfüredi Borhetek kiállítói 2011
Koczor Pincészet: Balatonfüred, Bocsár dűlő 0118/12. Koczor Pincészet: Balatonfüred, Bocsár dűlő 0118/12.
A pincészetről - 1997 elején egy új pince építését kezdtük el Balatonfüred nyugati határában, a Bocsár dűlőben. A borkészítés során párhuzamosan jelen vannak a tradicionális és modern megoldások is, így minden egyes borunk a számára legideálisabb gondoskodást kapja. Rendszeresen tartunk borbemutatókat, borkóstolókat, borvacsorákat, ahol igyekszünk valamit átadni mesterségünk legjavából. Az estéket népzenével, harmonikamuzsikával, cigánymuzsikával, tánczenével tehetjük még emlékezetesebbé. Vállaljuk céges és családi rendezvények, esküvők szervezését. Ha kedvet kap borainkhoz, vagy szeretne kikapcsolódni néhány napig pincészetünk vendégszobáiban és társaságunkban, keressen fel minket. Várom, várjuk szeretettel ...
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2012.03.26. 22:09
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Horváthné
Válasz erre - 2012-04-25 13:57:43 | #1531

Gratulálunk Kálmánnak és családjának az elért eredményért! A füredi borhetek alkalmával volt alkalmunk meggyőződni borai kiváló minőségéről.

Tomy
Válasz erre - 2012-03-26 22:30:04 | #1526

Nagyon szeretem a borait, gratulálok neki és a családjának is !!!!!

Oldal tetejére
Vissza