Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Lecsapott a NAV, illegális feltöltőket tartóztattak le Balatonfüreden ...

Címkék - Balatonfüred, Hódmezővásárhely, illegális, letöltés, NAV, pc, program, torrent, Vám
Lecsapott a NAV, illegális feltöltőket tartóztattak le Balatonfüreden ...
Tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet a büntetése annak a huszonhét éves nőnek és társainak, akik filmeket, zenéket, szoftvereket és játékokat osztottak meg illegálisan magyar és külföldi oldalakon.
Aki bőszen reklámozza, hogy mekkora nagy torrenthuszár, az jobb, ha nem dicsekszik ezzel: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal akcióba lépett.

Balatonfüreden és Hódmezővásárhelyen ütöttek rajta egy 27 éves nőn és néhány társán, akik bizonyos magyar és külföldi oldalakra szerzői jogdíj megfizetése nélkül, tehát illegálisan töltöttek fel filmeket, zenéket, programokat.

Az általuk okozott kár a NAV számításai szerint több százmillió forint, a lefoglalt adatok mérete meghaladja a 7000 GB-ot. Még nem végeztek a számolással, de a becslések alapján 3500 különböző anyagról beszélhetünk.
Hirdetés1

A vád szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése, amiért - tekintve hogy ilyen bődületes mennyiségű illegális kontentet találtak náluk - tíz évet is kaphatnak.
Hirdetés
The Pirate Bay The Pirate Bay
A svéd The Pirate Bay (TPB) a világ egyik legnagyobb torrentoldala. Az Alexa Internet statisztikái szerint a TPB látogatottság alapján a 89. helyen áll. A portál nem tartalmaz illegális tartalmakat, csak a fájlcserét segítő információt (metaadatokat). A jogi eljárás elhúzódása, a jogvédők zaklatása és a várható következmények miatt a Pirate Bay 2009. novemberében bejelentette, hogy megszünteti a fájlcserét támogató szolgáltatását, bár a weboldal még mindig elérhető.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2014.07.20. 10:14
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza