Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Lesz pénz, fizetünk - Jelentette be Rácz Jenő, a Csolnoky Ferenc Kórház igazgatója Füreden

Címkék - Csolnoky-Kórház, fizetünk, Füred, igazgató, jelentette, Lesz-pénz, Rácz-Jenő
Lesz pénz, fizetünk - Jelentette be Rácz Jenő, a Csolnoky Ferenc Kórház igazgatója Füreden
A Veszprém megyei kórház plusz öt évig fizeti a tárca pályázatára jelentkező rezidenseik ösztöndíját
A Veszprém megyei kórház plusz öt évig fizeti a tárca pályázatára jelentkező rezidenseik ösztöndíját - További öt évig havi nettó százezer forintot fizet a Veszprém megyei kórház azon rezidenseinek, akik jelentkeztek az egészségügyi államtitkárság által meghirdetett ösztöndíjprogramra - jelentette be Rácz Jenő, a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház igazgatója csütörtökön egy balatonfüredi rendezvényen.

Rácz Jenő kifejtette: a szaktárca ösztöndíjprogramjához csatlakozóknak vállalniuk kell, hogy a képzés végét követően további öt évig, összesen tíz évig a magyar állami egészségügyi rendszerben kell dolgozniuk. Akik erre az időre a Veszprém megyei kórházzal kötnek szerződést, azok számára garantálják foglalkoztatásukat és hogy tovább fizetik számukra a havi nettó százezer forintot.

A kórházigazgató elmondta: intézményükben összesen 21 rezidenshelyet hirdettek meg, ebből korábban tizenketten jelentkeztek az államtitkárság programjára. A Veszprém megyei kórház által múlt héten meghirdetett "Markusovszky Lajos plusz" programban eddig ketten írták alá szerződésüket, de már további két rezidens jelezte csatlakozási szándékát.

Rácz Jenő az MTI-nek kiemelte, a céljuk az, hogy mind a rezidensek, mind az egészségügy több szereplője felé jelezzék, hogy "komolyan veszik azt a programot, hogy szeretnék itthon tartani a dolgozókat".

Cserháti Péter egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár ugyanazon a rendezvényen arról beszélt, várhatóan a napokban bejelenti a tárca, hogy milyen új pályázat feltételekkel lehet jelentkezni a korábban csak az idén a szakorvosképzésbe lépők számára meghirdetett ösztöndíjprogramra.

Továbbá elmondta, a szakorvosképzésben résztvevő mentorok díjának emelésére is megvan a forrás.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár és Páva Hanna helyettes államtitkár számolt be július közepén arról a szakorvosjelölteknek szóló ösztöndíjprogramról, amelyben a képzésüket kezdő fiatalok öt évig havi nettó havi százezer forintos támogatást kapnak, ha vállalják, hogy legalább tíz évig a magyar állami egészségügyben dolgoznak, és nem fogadnak el hálapénzt.

Szócska Miklós korábban kiemelte: a kormány döntése értelmében ez a bérfejlesztés a szakorvosképzésben részt vevőkre vonatkozik, ami azt jelenti, hogy a szakorvosokat tanító orvosok támogatását is növelik. Ez utóbbi konkrét összegét később jelentik be - mondta akkor Szócska Miklós.

A Markusovszky Lajos-ösztöndíj révén hatszáz szakorvos, a Than Károly-ösztöndíj révén pedig mintegy húsz szakgyógyszerész pályázhatott a fizetésén felüli havi nettó százezer forintos támogatásra. Az augusztus 22.-i határidőig viszont az összesen 620 helyre 141-en jelentkeztek. Az államtitkárság bejelentette: újabb pályázati kört írnak ki.
Hirdetés1


XIII. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia és VIII. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia
Hirdetés
Dr. Rácz Jenő, a Csolnoky Ferenc Megyei Kórház főigazgatója Dr. Rácz Jenő, a Csolnoky Ferenc Megyei Kórház főigazgatója
Rácz Jenő kiemelte, a céljuk az, hogy mind a rezidensek, mind az egészségügy több szereplője felé jelezzék, hogy "komolyan veszik azt a programot, hogy szeretnék itthon tartani a dolgozókat".
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2011.09.09. 01:10
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza