Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Már nem kell a Balaton a külföldieknek, Budapest lett a sláger!

Címkék - Balaton, Budapest, külföldiek, már-nem-kell, német, olasz, sláger, turista, üdülés
Már nem kell a Balaton a külföldieknek, Budapest lett a sláger!
Több mint luxus stílusú, ez a négycsillagos szálloda Debrecen városában - Aquaticum Debrecen Termal & Wellness Hotel****
6 százalékkal emelkedett a külföldi vendégek száma az idei januári-júliusi időszakban az előző év hasonló időszakához képest. A KSH adatai szerint azonban Németországból és Olaszországból egyre kevesebben érkeznek hazánkba.
Csaknem 2 millió külföldi vendég fordult meg a szálláshelyeken az év első hét hónapjában. Ez 6 százalékos emelkedést jelent az előző év hasonló időszakához képest. Júliusban volt a legnagyobb forgalom a szállodákban.

A német és olasz vendégek száma csökken, viszont egyre többen érkeznek Ausztriából, az Egyesült Királyságból, Lengyelországból, Oroszországból, Romániából, Franciaországból, Csehországból és az Egyesült Államokból.

A négycsillagos szállodák a legnépszerűbbek a külföldi vendégek körében, 13 százalékkal nőtt a vendégek száma ebben a kategóriában. Míg a Balatonon visszaesett az eltöltött éjszakák száma, a budapesti szállodákban forgalomnövekedés volt az év első hét hónapjában. (kapos.hu)
Hirdetés1


Már nem a Balaton a német és az olasz turisták célpontja

Óriási veszteséget kellett elkönyvelniük a balatoni szállodáknak a júliusi pocsék időjárás miatt. Az év első hét hónapjában összességében mindössze 2 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a tavalyi év hasonló időszakához képest, az is a külföldi vendégeknek volt köszönhető.

A külföldivendég-forgalom szerkezete továbbra is átalakulóban van. A legjelentősebb küldő országok közül kizárólag az olasz és a német vendégek által eltöltött éjszakák száma csökkent, miközben Ausztriából, az Egyesült Királyságból, továbbá Lengyelországból, Oroszországból, Romániából, Franciaországból, Csehországból és az Egyesült Államokból érkezők éjszakáinak száma nőtt.

A külföldivendég-forgalom jelentős részét realizáló szállodákon belül a négycsillagos kategóriában számottevő növekedést regisztráltak a szálláshelyek: a vendégek száma 13, a vendégéjszakáké 11,5 százalékkal bővült. A külföldi vendégek számának emelkedése - a Balaton, Közép- és Dél-Dunántúl kivételével - mindegyik turisztikai régióban megfigyelhető volt.

A Balatonon eltöltött éjszakák száma 2011 megfigyelt időszakában mind a külföldi, mind a belföldi vendégeknél visszaesett (összességében 6 százalékkal). A népszerű gyógy-, illetve wellness-szállodák látogatottsága is kedvezőtlen képet mutatott az év első hét hónapjában. Január-júliusban a balatoni gyógyszállodák vendégforgalma - főként a külföldivendég-éjszakák csökkenésének következtében - 18 százalékkal romlott, a wellness-szállodákban - a kapacitásnövekedés ellenére - 7 százalékkal mérséklődött az éjszakák száma az előző évhez viszonyítva. A Balatonon kívül a dél-dunántúli, az észak-alföldi, továbbá a Tisza-tavi turisztikai régióban is csökkent a vendégforgalom.

Budapesten a belföldi és a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma is nőtt, összességében 7 százalékkal. A növekedés azonban csak a tavalyi évhez képest látványos: fővárosi szállodák vendégforgalma, foglaltsága és folyó áras bevétele még 2005-ben is kedvezőbb volt. (penzcentrum.hu)


Budapestre egyre többen érkeznek Ausztriából, az Egyesült Királyságból, Lengyelországból, Oroszországból, Romániából, Franciaországból, Csehországból és az Egyesült Államokból.
Hirdetés
Budapest a világ legolcsóbb nagyvárosai közé tartozik Budapest a világ legolcsóbb nagyvárosai közé tartozik
A nemzetközi fővárosok néhány héttel ezelőtt végzett összehasonlítása során a magyar fővárosnak adták a legjobb ár-szolgáltatás címet. A megközelítőleg 70 eurós szállodai szobaárral Budapest a világ legolcsóbb nagyvárosai közé tartozik. A belföldi és a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma nőtt, összességében 7 százalékkal. A növekedés azonban csak a tavalyi évhez képest látványos: fővárosi szállodák vendégforgalma, foglaltsága és folyó áras bevétele még 2005-ben is kedvezőbb volt.
A négycsillagos szállodák a legnépszerűbbek - Sofitel Budapest Chain Bridge ***** A négycsillagos szállodák a legnépszerűbbek - Sofitel Budapest Chain Bridge *****
A francia eleganciát tükröző, modern szálloda 2006-ban esett át felújításon, valódi ötcsillagos színvonallal, folyamatos nyitva tartással áll a vendégek rendelkezésére. A Sofitel Budapest Chain Bridge luxusszálloda a főváros szívében, közvetlenül a Duna partján a Roosevelt téren, az üzleti és bevásárló negyedben fekszik, lélegzetelállító kilátással a Lánchídra és a Budai Várra. A hotel 350 fényűzően elrendezett szobát, köztük 54 lakosztályt kínál. Minden kényelmi igényt kielégítő szobák légkondicionáltak, márvány fürdőszobával, hajszárítóval, telefonnal, üzenetrögzítővel, televízióval, több nyelvű műholdas csatornákkal, rádióval, minibárral, vasalóval és vasalódeszkával, kávé/teafőzési lehetőséggel, fürdőköpennyel, papuccsal felszereltek, a padlót szőnyeg fedi. Széf (ingyenes), internet kapcsolat WIFI rendelkezésre áll, video és zene igényelhető. Nemdohányzó és mozgássérült szobák rendelkezésre állnak.
Óriási veszteséget kellett elkönyvelniük a balatoni szállodáknak az idén a júliusi pocsék időjárás miatt Óriási veszteséget kellett elkönyvelniük a balatoni szállodáknak az idén a júliusi pocsék időjárás miatt
Míg a Balatonon visszaesett az eltöltött éjszakák száma, a budapesti szállodákban forgalomnövekedés volt az év első hét hónapjában. A német és olasz vendégek száma csökkent ugyan, viszont egyre többen érkeznek Ausztriából, az Egyesült Királyságból, Lengyelországból, Oroszországból, Romániából, Franciaországból, Csehországból és az Egyesült Államokból.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2011.09.09. 15:00
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza