Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Mederrendezés a strandokon Füreden - Az Esterházy és a Kisfaludy strand fejlesztése

Címkék - Balatonfüred, Esterházy-strand, fejlesztés, felújítás, Füred, Kisfaludy-strand, mederrendezés, strand
Mederrendezés a strandokon Füreden - Az Esterházy és a Kisfaludy strand fejlesztése
Mintegy százharminc millió forintot költenek idén az Esterházy illetve a Kisfaludy strand fejlesztésére
Mintegy százharminc millió forintot költenek idén az Esterházy illetve a Kisfaludy strand fejlesztésére. A részben uniós támogatásból homokkal töltik fel a két fürdő medrét, így akadályozva meg a hínárosodást és iszaposodást, lídó valamint játszótér épül és lesznek új napozó teraszok is.
Az Esterházy és a Kisfaludy strand fejlesztése

A turisztikai attrakciók fejlesztésére kiírt uniós pályázaton 81 millió forint támogatást nyert a Probio Zrt. amelyhez még 51 millió forint önrészt tesz hozzá. A Kisfaludy és az Esterházy strand fejlesztése már a tavasszal elkezdődik és a Kisfaludy nyugati oldalára szánt mini golf pálya kialakításán kívül valamennyi beruházással még a szezonra elkészülnek.
Hirdetés1

2000-óta több száz millió forintot költöttünk a két strandra, a tervezett fejlesztések így elsősorban azt szolgálják, hogy továbbra is lépéselőnyben legyünk a térség fürdőihez képest, hiszen a strandok látogatottsága turisztikai szempontból nagyon fontos a városnak. A legnagyobb költség a két strand medrének homokkal való feltöltése lesz, legalább 15 éve nem volt erre példa, úgyhogy eljött az ideje.

A Kisfaludy strand medrét a teljes vízfelület szélességében újra töltjük homokkal, mert itt az áramlások miatt nagyon elhínárosodott és iszaposodott a meder. Az Esterházy strandon jobb a helyzet, ott csak a két móló közötti területen végezzük el a munkát. Uszályokról, több ezer köbméter homokot szivattyúznak majd a tóba még a tavasszal, így a szezonra már jó állapotban lesznek a medrek, - 92 millió forintot költünk erre - mondta Somogyi László, a Probio Zrt vezérigazgatója.

A fejlesztések révén a Kisfaludy strand keleti részén új lídót alakítanak ki, parkosítanak, ősszel pedig a terület nyugati felén egy mini golf pályát létesítenek. Az Esterházy strandon a nyugati móló térköves burkolatot kap, fából készült, részben a víz fölé érő napozó teraszokat alakítanak ki, egy speciális vizes-homokos új játszótér létesül, a napkollektorokkal ellátott főépület legfelső szintjére pedig két távcsövet helyeznek ki. Mindkét strandon kivágták az elöregedett, beteg fákat és összesen mintegy 150 új fát ültettek.

Igyekszünk kielégíteni a fürdőzők igényeit, figyelembe vesszük a javaslataikat, hiszen az a fontos, hogy a vendégek jól érezzék magukat a strandjainkon. Minden évben kérdőíves közvélemény-kutatást végzünk a strandokon és a város honlapjának fórumára írt kritikákra, észrevételekre is odafigyelünk. Ezért építünk például egy új, modern vizesblokkot az Esterházy strand főépületében, egyértelmű igény van erre - tette hozzá Somogyi László.

2012-ben az előző évhez képest az Esterházyn 23-, míg a Kisfaludy strandon 28 százalékkal több belépőt adtak el, összességében mintegy 20 százalékkal növekedett a két strand bevétele. (Mti.)
Hirdetés
A részben uniós támogatásból homokkal töltik fel a két fürdő medrét, így akadályozva meg a hínárosodást és iszaposodást, lídó valamint játszótér épül és lesznek új napozó teraszok is. A részben uniós támogatásból homokkal töltik fel a két fürdő medrét, így akadályozva meg a hínárosodást és iszaposodást, lídó valamint játszótér épül és lesznek új napozó teraszok is.
Esterházy Strand, 8230 Balatonfüred, Tagore sétány Esterházy Strand, 8230 Balatonfüred, Tagore sétány
Esterházy Strand Esterházy Strand
Példaértékűen rendben tartott növényzet, árnyékolt játszóterek, élményfürdő (külön belépővel), picuroknak kialakított homokos partszakasz, animációs programok szolgálják a családbarát pihenést. Van ping-pong asztal, strandröplabda pálya, az élményfürdőben egy gyerek - és egy felnőtt-medence csúszdákkal, vadvízi folyosóval és vízi élményelemekkel. Külön említést érdemel a strand akadálymentes kiépítettsége, és az egyedülállónak mondható, mozgássérültek számára a móló végénél kialakított személylift, mely a vízbe jutást segíti elő.
Balatonfüred - Kisfaludy strand Balatonfüred - Kisfaludy strand
Az északi Balaton-part legnagyobb szórakoztató strandja Balatonfüred keleti részén található. Tágas, ingyenes parkolója, szolid belépőjegy árai segítik az olcsó, de igényes pihenést keresőket. Rendezvényeivel kiváló lehetőséget kínál az aktív kikapcsolódást igénylő vendégeknek. (Fotó: Tóth Barnabás)
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2013.01.12. 10:00
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza