Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Nektár - Nemzetközi képzőművészeti kiállítás a balatonfüredi Vaszary-villában

Címkék - Balatonfüred, Finnország, Hamvas-Béla, képzőművészet, kiállítás, kultúra, Leena-Pasanen, Nektár, szimpózium, Vaszary-villa
Nektár - Nemzetközi képzőművészeti kiállítás a balatonfüredi Vaszary-villában
Nemzetközi képzőművészeti kiállítás
Elismert finn, svéd és magyar kortárs képzőművészek munkáit mutatják be szombattól a balatonfüredi Vaszary-villában, az alkotások a 13. Nemzetközi Képzőművészeti Szimpózium keretében készültek.

Finn, svéd és magyar kortárs képzőművészek ...

A Nektár címet viselő szimpózium július 6-án kezdődött és vasárnap ér véget. Az alkotói összejövetel a 20. század egyik legjelentősebb metafizikai gondolkodója, a klasszikus műveltségű magyar író, filozófus, esszéista, Hamvas Béla szellemi örökségére reflektál, akinek filozófiai esszenciáját a szimpózium a Balaton-felvidék mint ihlető környezet kontextusában vizsgálja - tájékoztatta az MTI-t Újhelyi-Kovács Sándor, a szervező Tölgy Kulturális Egyesület képviselője.
Hirdetés1

A művészeti munka színhelyéül a múlt századfordulón eklektikus stílusban épült, romantikus hangulatú Török-villa szolgál. A ház a kilencvenes években zajlott átalakítások és korszerűsítések eredményeként mára hazai és külföldi képzőművészek alkotó- és találkozóhelyévé vált.

A szimpóziumon öt magyar, öt finn és három svéd festő, valamint szobrászművész készít alkotásokat, ezeket állítják ki a szombaton nyíló tárlaton. A művek augusztus 4-ig tekinthetők meg.

A kiállítást Leena Pasanen, Finnország kulturális attaséja, a Finnagora intézet igazgatója, valamint Nina Lissvik, Svédország kulturális attaséja nyitja meg, közreműködik az Orlandó Kamarakórus.

A képzőművészeti szimpóziumot a Tölgy egyesület a Finnish Painter s Unionnal és a Värmland Artist s Societyvel közösen szervezte.


A Nektár címet viselő szimpózium július 6-án kezdődött ...
Hirdetés
Nemzetközi képzőművészeti kiállítás a balatonfüredi Vaszary-villában Nemzetközi képzőművészeti kiállítás a balatonfüredi Vaszary-villában
A Nektár címet viselő szimpózium július 6-án kezdődött és vasárnap ér véget. Az alkotói összejövetel a 20. század egyik legjelentősebb metafizikai gondolkodója, a klasszikus műveltségű magyar író, filozófus, esszéista, Hamvas Béla szellemi örökségére reflektál, akinek filozófiai esszenciáját a szimpózium a Balaton-felvidék mint ihlető környezet kontextusában vizsgálja. A képzőművészeti szimpóziumot a Tölgy egyesület a Finnish Painter's Unionnal és a Värmland Artist's Societyvel közösen szervezte.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2012.07.18. 13:59
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza