Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Öbölátúszás Balatonfüred - Tihany 2012 + Program, nevezés, díjazás, a verseny célja ...

Címkék - 2012, 3, 5-km, Balatonfüred, Öbölátúszás, sport, Tihany, úszás, Wesselényi-Miklós-emléke
Öbölátúszás Balatonfüred - Tihany 2012 + Program, nevezés, díjazás, a verseny célja ...
Öbölátúszás Balatonfüred - Tihany 2012
Balaton Open és Öbölátúszás - Balatonfüred, Tihany - Szenior OB, Hotel UNI Wesselényi emlékverseny, és újdonságként Körpályás Egyéni és Csapat Bajnokság. Öbölátúszás Balatonfüred és Tihany között. 2012. július 14. A szélvédett öbölben teljesítendő 3,5 km-es táv, közepes edzettséggel, minden korosztály számára egyaránt teljesíthető. Nevezés a helyszínen.

Balaton Open és Öbölátúszás 2012 - Balatonfüred, Tihany

Versenyek célja: Tisztelgés az „árvízi hajós” Wesselényi Miklós emléke előtt. A szenior és hosszútávúszók (korosztályos) 2012. évi nyílt 1666 m-es, valamint 5000 m-es és a klasszikus 3,5 km-es Nyíltvizi Balaton Bajnoki címek eldöntése. Nyíltvízen versenylehetőség biztosítása minden érdeklődő számára.


Egyéb tudnivalók: A versenyeken mindenki saját felelősségére vesz részt, amit aláírásával köteles igazolni. A 14 éven aluliak csak írásbeli szülői engedéllyel versenyezhetnek. A nevezési lap pontatlan, hiányos kitöltéséből eredő feldolgozási problémákért felelősséget nem vállalnak! Amennyiben az időjárási körülmények csak július 15-én (második versenynapon) ideálisak, mindkét versenyt ezen a napon bonyolítják le, ekkor a körpályás bajnokság 15 órakor kezdődik. Ebben az esetben döntés a verseny előtti csütörtökön.
Hirdetés1

A rendezvény esetleges teljes elmaradása esetén a nevezési díjak összegét Ön felhasználhatja egy másik ez évi hosszútávúszó eseményünkre történő nevezésnél, ha nem teszi 2012. november 16-ig, akkor az addig felmerülő költségek kifizetése után azt nyilvánosan, közhasznú célra: a Magyar Hosszútávúszó Csapat Felnőtt EB-re való kijutásának támogatására fogják felhasználni.

Minden célbaérkező emblémázott pólót és ajándékot kap!

Tartalék időpontok: július 21-22, illetve aug.18-19.


Program ...

 • 1.1.napi július 14-i versenytáv: 3,5 km
 • Rajt: Balatonfüred, Hotel Uni strand (Balatonfüred, Széchenyi u.22.)
 • Cél: Tihany, Hajóállomási strand

 • 1.2.napi július 15-i versenytávok: korosztályonként eltérő: 1666 m, 5000 m, egyéni és hazai premierként 1666 m-es távon 3 fős csapatverseny, ahol együtt indul a 3 fős csapat és az utolsónál áll meg az óra.
 • Kategóriák: Települések, Cégek, Úszó Klubok-SE-k, Bringások, Családok, Baráti körök, Vizilabdások,
 • Rajt és Cél: Tihany, Hajóállomási strand (extrém időjárás, de meleg víz esetén tihanyi Gödrösi strand)


Nevezés Az Öbölátúszásra:

Előnevezés postai úton - a Balaton Bike Tour Kft (8221 Balatonalmádi, Pf.85.) címre küldve -, ahol utolsó kedvezményes pénzbefizetés rózsaszín csekken és nevezési lap postára adási, vagy internetes online nevezési időpont június 30.

Helyszíni nevezés az 1. napi versenyekre Balatonfüreden július 13-án 14-19.00 óráig, a rajt helyszínén a Hotel Uni udvarán július 14-én 8.00-13.00 óráig a kiadott nevezési lapon.

A nevezési díj, a hajóval történő visszaszállítás árát nem tartalmazza.

Nevezési díj: 2012. június 30-ig 3500 Ft/fő, utána 4500 Ft.

A családi és céges csapatversenyre a már benevezettek(!), a helyszínen díjmentesen jelentkezhetn
Minden célbaérkező emblémázott pólót és ajándékot kap!


Az Öbölátúszás Díjazása:

 • 20 év fölött, 5 évenkénti korcsoportok, és a 14-19 év közötti korúak legjobb férfi és női versenyzőit értékelik.
 • Az aznap a távot 2-szer teljesítő legjobbakat külön díjazzák: 10 évenkénti korcsoportokban. (Az ő indításuk és buszokkal való visszautaztatásuk soron kívül történik)!
 • Díjazzák az abszolút I-VI. helyezett versenyzőket, a női I-III. helyezettet, valamint a Szenior Úszók Országos Hosszútávúszó Bajnoksága korosztályos I-III. helyezettjeit is.
 • A bajnokok egyedi sportpólót kapnak
 • Külön díjazzák a 4 főből álló baráti-, közös munkahellyel rendelkező céges- és a kategória győztes 3 – 4 - 5 fős családi csapatokat, valamint a fogyatékos versenyzőket. (ehhez az idén is a klubok, szövetségek által leadott listákat vesszük figyelembe.)

Az idén is külön díjazzák az egyes szakterületekről (ide nagyobb szervezetek, közösségek képviselői június 17-ig kérhetik regisztrációjukat) és a bringával érkezőket az alábbi kategóriákban

 1. 30 éven aluliak
 2. 31- 49 évesek
 3. 50 éven felüliek
 4. Villamosmérnökök,
 5. A versenyre kerékpárral érkezők

Minden résztvevő egy családi, és egy másik kategóriában nevezhet! A családi kategóriában minden tagnak teljesítenie kell a távot és tudniuk kell igazolni, hogy egy családba tartoznak.


Családi kategóriák: (a csapat összetétele alapján)

3 fős család:

 • I. - 2 szülő + 1 gyerek
 • II. - 1 szülő + 2 gyerek
 • III. - 1 szülő + 1 gyerek + 1 nagyszülő

4 fős család:

IV. - 2 szülő + 2 gyerek

5 fős család:

V. - Nagy családok csapata (5fő)


Az ÖBÖLÁTÚSZÁS Lebonyolítása:

 1. Az első futam 9.00-kor rajtol, ezután kb. 30 fős csoportokban 1-2 percenként indulnak az úszók. Az utolsó csoport várhatóan 14.00 órakor indul, illetve egészen addig, ameddig több jelentkező van.
 2. Kérik, hogy akiknek csak a táv teljesítése fontos, azok 11 óra után érkezzenek a hosszú várakozás elkerülése érdekében. Az úszókat csoportosan engedik be a vízbe, a sorban állás ideje remélik, hogy ezzel is jelentősen csökkenni fog.
 3. 12.30-kor rajtolnak az igazolt versenyzők a Wesselényi Emlékverseny vándorserleg elnyeréséért és a 3,5 km-es Hosszútávúszó Öböl-Bajnoki címekért (ebben a versenyszámban, csak az itt, együtt rajtolók eredményét veszik figyelembe).
 4. Az úszóverseny útvonalát bal kézre esve, 100 méterenként lehorgonyzott hajók sora biztosítja, középen 500 m-enként bóják lesznek.
 5. A rajthelyről az úszók felszerelését a célba szállítják (kerékpárt nem), illetve visszaérésükig az indulási oldalon megőrzik.
 6. Az idén is itt kerül lebonyolításra a Szenior Úszók Nyílt Országos Hosszútávúszó Bajnoksága, az egész napi eredmények alapján (a Szenior úszóklubok csapatai külön rajtolhatnak).
 7. A célba érkezőnek frissítő italokat biztosítanak.
 8. A versenyzők egyénileg jutnak vissza, hajóval folyamatosan szállítják vissza Balatonfüredre, de ennek kedvezményes(50%) költségét (kb.800 Ft) a hajóállomáson a résztvevők fizetik! A buszokkal való visszaszállítás ingyenes marad, de ez a várható nagy forgalom miatt hosszú várakozást eredményezhet.

ÖBÖLÁTÚSZÁS eredményhirdetése 15.30-kor a füredi móló bejáratánál levő városi nagyszínpadon.

Kérik, hogy mindenki vigyázzon a kapott kódra, mert csak azok kapnak pólót, és csak azoknak tudják feldolgozni az eredményét, akik a célba érkezéskor viselik a kódot. A verseny kijelölt ingyenes parkolója a Camping előtt található, a szállodasor előtt a fűre álló autókat megbírságolják, ezért javasolják, hogy máshova álljanak a résztvevők.


Tihanyi Körpályás Versenyek

Helyszíni nevezés: a 2. napi körpályás versenyekre Tihanyban a rajt helyszínén a strandon július 15-én 9.00-11.00 óráig a kiadott nevezési lapon

Nevezési díj: 2012.június 30-ig 2.000 Ft/fő, utána 2.500 Ft lesz.

Díjazás:

 • 1666 m-es távon (1 kör): 10-12 év közötti korúak, 13-14 év közötti korúak, összevont nyílt-és 25 év fölötti, 10 évenkénti korcsoportok szerinti legjobb férfi és női versenyzőket,
 • 5000 m-es távon (3 kör): 15-16 év közötti, 17-18 év közötti, ill nyílt felnőtt kategóriában a legjobb férfi és női versenyzőket. (ebben a számban a lekörözött versenyzők kizárásra kerülnek és eredményeiket nem veszik figyelembe!)

Összetett verseny díjazása:

Külön díjazzák a körpályás távokon az egyéni indulók kategóriái szerint, - Öbölátúszáson elért idejével növelt - Összetett Bajnokság I-III. helyezett férfi-női versenyzőket.

A júli. 15-i Körpályás Versenyek Lebonyolítása:

 • Az első futam 11.00-kor rajtol, ezután a meghirdetett kategóriákban, életkor szerinti és Csapatkategóriánként összevont csoportokban a nevezők számától függő időrend szerint - a partról besétálva mély víz határáról - indulnak az úszók. Az utolsó csoport várhatóan 14.00 órakor indul.
 • Az egyéni versenyszámban, csak az itt, együtt rajtolók eredményét veszik figyelembe!
 • A lekörözöttek kiesnek a versenyből, azaz az 5 km-es távon a lekörözött versenyzők eredményeit nem veszik figyelembe!
 • A Körpályás verseny útvonalát (mely az Öbölátúszás nyomvonalával részben egyezik és a tihanyi strand előtt kerül kialakításra) bal kézre esve, 100 méterenként lehorgonyzott csónakok, illetve a víz felüli oldalon árbocos hajók sora biztosítja, középen 830 m-es egyenesen 200 m-enként bóják lesznek.


Menetkedvezmény a MÁV-START jóvoltából

 1. A MÁV-START 50%-os KEDVEZMÉNYT biztosít a személyutazásra jogosító menetjegy árából az Öbölátúszásra vasúttal érkezőknek.
 2. Ha a rendezvényre vonattal érkezők a Balatonfüredre szóló menetjegyüket a regisztrációnál található MÁV-START sátorban lepecsételtetik, az visszafelé (akár másnap vasárnap is) is érvényes lesz.
 3. A kedvezményes menetjegy az Öbölátúszás elmaradása esetén is igénybe vehető azok számára, akik már a helyszínre érkeztek. Továbbá szükség esetén a tartaléknapon is biztosítja a MÁV-START a kedvezményes utazási lehetőséget.


A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják

A füredma.hu (SimultanOnline) mindent megtesz, hogy aktuális adatokat közöljön, ugyanakkor kizárja felelősségét minden olyan vagyoni és nem vagyoni kárért, ami a programot leíró anyag használatából ered.


Öbölátúszás Balatonfüred - Tihany 2012. Balatonfüred. 2012. július 14.
Hirdetés
Öbölátúszás Balatonfüred - Tihany 2012. Balatonfüred. 2012. július 14. Öbölátúszás Balatonfüred - Tihany 2012. Balatonfüred. 2012. július 14.
Balaton Open és Öbölátúszás - Balatonfüred, Tihany - Szenior OB, Hotel UNI Wesselényi emlékverseny, és újdonságként Körpályás Egyéni és Csapat Bajnokság.
Öbölátúszás Balatonfüred Öbölátúszás Balatonfüred
A versenyre indulás előtt, az időjárás, a vízhőmérséklet felől és más tudnivalókról a 70/315-0505 telefonszámon, illetve az sport@marathon.hu e-mail címen érdeklődhetnek. Amennyiben az időjárási körülmények csak július 15-én (második versenynapon) ideálisak mindkét versenyt ezen a napon bonyolítjuk le, ekkor a körpályás verseny 15 órakor kezdődik. Ebben az esetben döntés a verseny előtti csütörtökön.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2012.06.29. 12:25
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Brandl Tina
Válasz erre - 2013-08-09 09:44:00 | #1999

Kedves Szervezők,
érdeklődnék, hogy honnan lehet megtudni, letölteni a 2012-es öbölátúszás eredményeit? A 2013-as eredményeket nagyon profin pdf-ben megtaláltam, de a tavalyit nem találom sehol (vmi hasonlót keresnék).

Kérem, küldjenek egy linket, vagy egyéb elérhetőséget, ahol megtalálhatom.
Előre is nagyon szépen köszönöm!

Oldal tetejére
Vissza