Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Óriási botrány a Hotel Silver-ben és újabb nagyszabású beruházások Balatonfüreden

Címkék - Balaton, Balatonfüred, botrány, camping, fejlesztés, hotel, kemping, kikötő, Silver
Óriási botrány a Hotel Silver-ben és újabb nagyszabású beruházások Balatonfüreden
Néhány hét múlva nyílik a Balaton legújabb hotelje Balatonfüreden. A régi-új Füred szálloda azonban csak egy eleme a most beinduló nagyszabású fejlesztéseknek. A milliárdos ingatlanprojektek egy része a jövő évi vizes vb-hez kapcsolódik. Egy látványos csőd is beárnyékolja a helyiek optimizmusát.
Hamarosan nyit a Hotel Füred. A hosszú évek óta üresen álló épületet egy helyi vállalkozó, Czigle János "lehelte életre" mintegy másfél milliárdos állami támogatással. A 220 szobás, négycsillagos hotel különlegessége, hogy egyik szárnyában 800 fős konferencia-központ is létesült, ami nagyobb tanácskozásokra, konferenciákra is alkalmassá teszi a hotelt - és persze Balatonfüredet is.

A wellnessrészleggel is ellátott hotel mellé a vállalkozó két apartmanházat is felhúzott, amelyeket már részben átadtak a tulajdonosoknak. A szintén Balaton-parti épületekben levő apartmanokat Czigle két évvel ezelőtt "rajzasztalról" eladta, jó áron. A Napi.hu értesülései szerint négyzetméterenként jóval egymillió forint feletti áron keltek el a lakások - még az ingatlanpiaci fellendülés előtt. A vevők akkor "szívták a fogukat" a magas árak miatt, most viszont elégedetten dörzsölhetik kezüket, hiszen Balatonfüreden is megugrottak az ingatlanárak.
Hirdetés1

Botrány Silver-módra

Nem lehetnek ilyen elégedettek egy, szintén Balatonfüreden levő másik apartmanház vevői. A város központjában, a tó partján elhelyezkedő Silver Hotel mellett elkészült épület ugyan lassan két éve kész, de a beruházó cég tavaly csődbe került.

Ennek oka, hogy a Silver de Lux Apartmanház Kft. annak ellenére sem fizette ki a kivitelező FÉSZ Zrt. munkáját, hogy az a vállalt feladatot teljesítette. A soproni székhelyű cég végrehajtási eljárást indított a Barna Tibor és Lácz László érdekeltségi körébe tartozó cég ellen. A helyzet abszurditása, hogy a Silver eladta az apartmanokat, de a vevők tulajdonjoga nem került átvezetésre, így az épület egésze belekerül a felszámolásba. A lakások tulajdonosai így futhatnak a pénzük után, hiszen az általuk már birtokba vett lakásokkal nem rendelkeznek - maximum majd a felszámolótól vehetik meg ezeket újra.

Nagy fejlesztések jönnek

A város fejlesztése újabb lendületet kap a következő hetekben. Ezt a közelgő vizes világbajnokság és a Balatoni fejlesztési program elfogadása alapozhatja meg. A 2017. júliusi vb-re ugyan csak két beruházás valósul meg - az úszóversenyekhez szükséges öbölkotrás és a 2500-3000 fős mobillelátók építése -, de az eseményhez kapcsolódóan egy sor fejlesztés indul. Idén áprilisra elkészül a város uszodája, amely gyakorlási-bemelegítési lehetőséget nyújt majd a versenyzőknek. A 33 méteres medencével ellátott uszoda azonban elsősorban a város lakóinak nyújt sportolási lehetőséget, de a 300 személyes lelátó kisebb versenyek lebonyolítását is lehetővé teszi - mondta lapunknak Bóka István, a város polgármestere.

A város vendégforgalma tavaly is 10 százalékkal nőtt. A parkolóhelyek hiánya már nem csak nyáron, de utószezonban is komoly gond. A város saját erőből bővíti a felszíni parkolókat és mélygarázst is építenek a vitorláskikötőhöz közeli, ma is felszíni parkolónak használt területen - sorolta Bóka.

A város tulajdonában van a tópart egyik legszebb és legnagyobb kempingje, amelyben jelentős fejlesztések indulnak. A 22 hektáros kempinget - amelyet a város 2,4 milliárd forintért vásárolt meg az SCD felszámolásából - négycsillagos kategóriájú intézménnyé fejlesztik.

Ezt egészíti ki az újonnan kialakítandó vitorláskikötő és egy másik lakópark. Az utóbbi a kemping északi végében helyezkedik majd el. A beruházók egy kéthektáros területet vettek bérbe 50 évre a várostól, 800 millió forintért. Ide 70-80 lakóegységből álló luxus lakóparkot építenek. A tervek elkészültek a szerződést aláírták, így az építkezés is hamarosan indulhat.
Hirdetés
Hotel Silver Resort Hotel Silver Resort
Balatonfüredi kemping Balatonfüredi kemping
A Hotel Füred Látványterve A Hotel Füred Látványterve
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2016.03.01. 10:36
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza