Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Pásztor István kegyelmet kért Schmitt Páltól - Kegyelmet kér a kézilabdás!

Címkék - Balatonfüred, kegyelmet-kér-a-kézilabdás, kegyelmet-kért, Pásztor-István, Schmitt-Pál, sport
Pásztor István kegyelmet kért Schmitt Páltól - Kegyelmet kér a kézilabdás!
Pásztor István kegyelmet kért, a döntésig nem kell fogházba vonulnia ...
Kegyelmet kért a kézilabdás - A kézilabdázónak most kellett volna elkezdenie büntetését a gondatlanságból elkövetett halálos közúti balesetéért, annak okozása miatt, a döntésig nem kell fogházba vonulnia. A kézilabdázó által elgázolt Szabó Lajos özvegye, Sárika néni is a kegyelmi kérvény kedvező elbírálásában bízik, a korábbi tárgyalásokon is azt hangoztatta, hogy a sportoló a tragikus eset óta folyamatosan támogatja, így csak felfüggesztett ítéletet tartana jogosnak.

Kegyelmet kért a köztársasági elnöktől a gyalogost gázoló kézilabdázó.

Kegyelmet kért a köztársasági elnöktől Pásztor István kézilabdázó, akinek csütörtökön kellett volna megkezdenie fogházbüntetését halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt; az államfő döntéséig a sportolónak nem kell fogházba vonulnia - tájékoztatott a Veszprémi Törvényszék szóvivője.

Dülkné Pintér Zsuzsanna közlése szerint a 2011 novemberében másodfokon nyolc hónap fogházra ítélt Pásztor István kegyelmi kérvényt terjesztett elő. A büntetés-végrehajtás elhalasztását Schmitt Pál köztársasági elnök döntéséig engedélyezték - tette hozzá.

A halasztást az igazságügyi államtitkár rendelheti el ilyen esetben; Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára a kegyelmi kérvény elbírálásáig elrendelte Pásztor István büntetés-végrehajtásának elhalasztását - közölte a tárca.
Hirdetés1

A törvényszéki szóvivő arról is tájékoztatott, hogy a kegyelmi kérvény elbírálásának nincs hivatalos határideje, ahogy a köztársasági elnök napirendje engedi, foglalkozik az üggyel.

Pásztor István 2010. szeptember 29-én Veszprémben egy kijelölt gyalogátkelőhelyen motorkerékpárjával elgázolt egy 80 éves férfit, aki a helyszínen meghalt. Az élsportoló a 40 kilométeres sebességkorlátozó tábla ellenére 76-80 kilométeres sebességgel hajtott, és az elütési sebesség (az igazságügyi műszaki szakértő szerint) legalább 69-76 kilométeresre tehető - közölte annak idején a törvényszék akkori szóvivője, Kahler Frigyes.

Pásztor István volt magyar válogatott és világválogatott kézilabdázót, aki a baleset idején az első osztályban játszó balatonfüredi kézilabdacsapat kapitánya volt, a bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt nyolc hónap fogházbüntetésre ítélte, öt évre a gépjárművezetéstől is eltiltotta.

Pásztor István a büntetését nem kezdte meg a jogerős ítélet után, hanem haladékot kért és kapott, március elsején kellett volna fogházba vonulnia.


"Pistában igazi támaszra leltem" mondta Sárika néni - Sárika néni is a kegyelmi kérvény kedvező elbírálásában bízik ...
Hirdetés
A férjével közös fotóját adta Sarolta néni a kézisnek, hogy emlékeztesse gondatlanságára A férjével közös fotóját adta Sarolta néni a kézisnek, hogy emlékeztesse gondatlanságára
A lányommal, Jutkával úgy beszéltük meg, hogy adunk neki egy képet, amely akkor készült, amikor nagy boldogságban ünnepeltük férjem 80. születésnapját. Szeretnénk, ha ez mindig emlékeztetné arra a tragédiára, amelyet ő okozott gondatlanságával. Legutóbb is azt mondtam, nem kívánom, hogy börtönbe kerüljön, s ez a véleményem azóta sem változott - tette hozzá az idős asszony, akinek gyermekei és unokái nyújtanak némi vigaszt. (blikk.hu - Mészáros István)
Pásztor István összetört Ducatija Pásztor István összetört Ducatija
Jogerősen nyolc hónap letöltendő fogházra ítélte a Veszprém megyei bíróság Pásztor István (40) kézilabdázót. A sportoló motorkerékpárjával a zebrán halálra gázolt egy idős férfit. A kézilabdázó az ítélet előtt az utolsó szó jogán elmondta: teljes mértékben elismeri a felelősségét, és élete végéig gondoskodni szeretne az elhunyt férfi özvegyéről. A baleset után Pásztor István személyesen kereste fel az elhunyt férfi családját és bocsánatot kért. A bíróság döntésével helybenhagyta az elsőfokú ítéletet ...
A baleset helyszíne A baleset helyszíne
A játékos szeptember 29-én motorkerékpárjával a zebrán ütötte el az idős embert, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.
Rajtuk múlik a kézilabdázó sorsa: Schmitt és Navracsics (Fotó: mti) Rajtuk múlik a kézilabdázó sorsa: Schmitt és Navracsics (Fotó: mti)
Pásztor István kegyelmi kérvényért folyamodott az igazságügy-miniszteren keresztül a köztársasági elnökhöz, így a döntés meghozataláig nem kell bevonulnia – mondta Dülkné dr. Pintér Zsuzsanna, a Veszprém megyei bíróság szóvivője. Azaz sorsa Navracsics Tibor tárcavezető és Schmitt Pál államfő kezében van. A kézilabdázó által elgázolt Szabó Lajos özvegye, Sárika néni is a kegyelmi kérvény kedvező elbírálásában bízik, a korábbi tárgyalásokon is azt hangoztatta, hogy a sportoló a tragikus eset óta folyamatosan támogatja, így csak felfüggesztett ítéletet tartana jogosnak. - Beszélt velem Navracsics miniszter úr, vele is közöltem, hogy Pistában igazi támaszra leltem - mondta ottjártukkor Sárika néni, de úgy érezte már ezzel is túl sokat mondott, ezért inkább gyorsan elköszönt. (borsonline.hu)
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2012.03.04. 21:18
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
kata
Válasz erre - 2012-03-10 07:51:27 | #648

Nos Sárikanéni is a pásztortól kapott pénzt szeretné és nem azt hogy bünhődjön aki életett oltott.Sajna egy erőszakért többet kapnak azok /lásd Damu / mint akik életett vesznek el. Ez igasságos??????????????

Sanyi
Válasz erre - 2012-03-06 19:17:01 | #645

Frissek vagytok, mint a hatnapos döglött hal, csak három napot késtetek, de legalább szaftosan tálaltátok, miként egy sunyi falusi bulvároldalhoz méltó is.

Oldal tetejére
Vissza