Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Pick Szeged-BKSE 38:25 (21:9) - Szorosan indult a találkozó, de 3:2 után megtorpantunk

Címkék - Balatonfüred, Balatonfüredi-KSE, kézilabda, pick-szeged, Sótonyi-László, sport, szeged
Pick Szeged-BKSE 38:25 (21:9) - Szorosan indult a találkozó, de 3:2 után megtorpantunk
Pick Szeged-BKSE 38:25 (21:9)
Sajnos kikaptunk - A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az NB I 7. fordulójában remek játékkal, könnyedén nyert hazai pályán 38-25-re a Balatonfüred ellen az újszegedi sportcsarnokban. A mérkőzés jó felkészülés volt a hétvégi Berlin elleni összecsapásra.

Pick Szeged-BKSE 38:25 (21:9)

A második félidőben a fiatalok bátor játéka után tisztességes vereséget szenvedett a Balatonfüredi KSE a férfi kézilabda NB I szerdai játéknapján a Pick Szegedtől. A bajnoki bronzérmes Fürednél továbbra sem számíthatott Sótonyi mester Kis Ákos, valamint Tombor Csaba játékára. A hétvégén a Bajnokok Ligájában a svájci Schaffhausent felülmúló Szeged teljes kerettel várhatta az összecsapást.

Szorosan indult a találkozó, de 3:2 után megtorpantak a tópartiak. Ezt követően beindult a Pick-henger és tetszés szerint lőtte góljait a házigazda, mert a vendégek védő- és támadójátékába is rengeteg hiba csúszott. Pillanatok alatt 10:3-ra módosult az állás, de a füredi időkérés sem segített, mert a Szeged folytatta a jó sorozatot és főleg lerohanásokból tovább növelte a különbséget (18:7).
Hirdetés1

Fordulás után összekapta magát a BKSE és igyekezett ledolgozni a tetemes hátrányból. Sótonyi mester a fiatalokat is pályára küldte, akik bátor játékkal rukkoltak elő. A 40. percben 26:13-at, nyolc perccel később pedig 30:18-at mutatott az eredményjelző. Végül tisztességes vereséget szenvedett a Füred a nagyobb fordulatszámon pörgő Picktől.

Sótonyi László: - Miután tíz gól fölött levetkőztük a megilletődöttségünket megmutattuk, hogy képesek vagyunk jobb játékra is. Azt gondolom, jelenleg reális etz a különbség a két csapat között. Az ilyen összecsapásokon sokat lehet tanulni, ebből lehet előbbre lépni. (naplo-online)


Könnyed szerda délutáni Pick győzelem

Szeptember hónap legjobbjának megválasztott Rajko Prodanovics szerezte a meccs első gólját. A bajnoki előtt a a szerb válogatott szélős Mezei Richárdtól vehetett át ajándékot, illetve dr. Szűcs Ernő Péter a Vác elleni meccsen 400. NB I-es meccsén dirigáló Skaliczki László mesteredzőt is megajándékozta a klub vezetése.

Rajko Prodanovics és a Pick is remekül kezdte a meccset, a 7. percben ő már 3 gólnál járt, pedig 5-nél, így 5-2 volt ide. A 10. percben még tovább nőtt a különbség, ekkor 7-3 állt az eredményjelzőn. Sőt, Prodanovics és Kekezovics ziccere után a 11. percben már 9-3 volt az állás. Robogott a csapatunk, Zubai Szabi zsinórban kétszer is a kapuba talált, 13-5 lett az eredmény.

Remekül védekeztünk, Mikler Roli jól védett, ennek volt köszönhető a magabiztos vezetés. „Játszik a csapat!” - skandálta a szegedi közönség. 20 másodperc múlva pedig számolhatott, a 20. percben 15-5 volt a Pick Szegednek. Remekül játszott a csapat! Ancsin hasonlóan Zubaihoz kétszer egymás után vette be Szathmári hálóját, így 17-5 lett az eredmény. A félidőben is maradt ez a különbség: 21-9.

Jól játszott a Pick a második játékrészben is, Balogh, Nagy, Larholm okos gólokat szerzett, így még nagyobb lett a különbség. Fero Sulc most nem a gólszerzéssel, hanem a gólpasszokkal jeleskedett, tuti helyzetekbe hozta a társakat, így a vége magabiztos győzelem volt a Balatonfüred ellen. (mti)

A Pick Szeged vasárnap 16 órakor a Berlin együttesét fogadja a Velux EHF Bajnokok Ligája harmadik fordulójában.

  • Pick Szeged-BKSE 38:25 (21:9)
  • Szeged, 1500 néző. V.: Baranyi, Szloska.
  • Hétméteresek: 1/1, ill. 1/0.
  • Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Pick Szeged: Mikler - Kekezovics 3, LARHOLM 4, Sulc 2, Pribanics 3, Ancsin 3, PRODANOVICS 5. Csere: Tatai (kapus), Buday 3, Vadkerti, NAGY N. 5, Zubai 4, Balogh 4 (1), Blazsevics 1, dr. Czina, Hegedűs 1. Edző: Skaliczky László.

Balatonfüredi KSE: Szathmári - Pásztor 1, Sandrk 3, Rio, KOVÁCS 5, Lelkes, Hornyák 2. Csere: Szabó (kapus), Nagy 1, Gerdán, Németh 1, Pulay 3, FALUVÉGI 4, Kemény 4, Zdolik 1. Edző: Sótonyi László.


Jól játszott a Pick a második játékrészben ...
Hirdetés
Könnyed szerda délutáni Pick győzelem Könnyed szerda délutáni Pick győzelem
Jól játszott a Pick a második játékrészben, Balogh, Nagy, Larholm okos gólokat szerzett, így még nagyobb lett a különbség. Fero Sulc most nem a gólszerzéssel, hanem a gólpasszokkal jeleskedett, tuti helyzetekbe hozta a társakat, így a vége magabiztos győzelem volt a Balatonfüred ellen.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2012.10.12. 11:24
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Kiss András
Válasz erre - 2012-10-26 11:16:37 | #1717

Hajrá Füred, mi vagyunk a legjobbak, győzni sem lehet mindig, de a fiúk így is kimagaslóan jól játszanak!!!

Oldal tetejére
Vissza