Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Piros riasztás - Veszprém megyében katasztrofális a helyzet, hófúvás, lefagyott utak...

Címkék - Balaton-Volán, Balatonfüred, Füred, hó, Piros-riasztás, tél, Útlezárás, Veszprém-megye
Piros riasztás - Veszprém megyében katasztrofális a helyzet, hófúvás, lefagyott utak...
Veszprém megyében katasztrofális a helyzet
Piros szintű figyelmeztetés érvényes péntek éjfélig a hófúvás miatt Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Vas, Zala és Somogy megyében. Ezeken a helyeken magas hótorlaszokat emelhet az erős szél.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat piros riasztása

... vagyis harmadfokú riasztást adott ki Somogy, Zala, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye egyes kistérségeire hófúvás miatt péntek hajnalban, az OKF azt kéri, hogy az érintett területeken, csak az induljon útnak, akinek feltétlenül fontos. Huszonhat út vált járhatatlanná hóátfúvás miatt a Dunántúlon, elzárt település egyelőre nincs az országban. Sok a baleset, ami még jobban megnehezíti a közlekedést. A hvg.hu percről percre követi az eseményeket.

Zalában is van három elzárt település

Zala megyében három települést elzárt a külvilágtól a havazás: Orosztonyt, Kerecsenyt, Vasboldogasszony-Csöngetmajort - olvasható a Köpönyeg.hu Facebook oldalán.

Már közel 30 út járhatatlan Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Komárom-Esztergom
megyében.

Hiába kotorják el a havat, a szél visszafújja
Horvát László a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatója az MTI-nek azt mondta, hogy megfeszített erővel dolgoznak a gépekkel, a viharos szél azonban folyamatosan visszafújja az útra a már eltakarított havat. A helyzet percről percre változik. Több gépet kaptak kölcsön más megyék igazgatóságaitól, ezek is megállás nélkül dolgoznak. Minden erővel próbálják fenntartani a közutak járhatóságát, de azt tanácsolják, hogy csak az induljon útnak, akinek feltétlenül fontos - tette hozzá.

Szülő nő előtt vágtak utat a hóban a közutasok
Vas megyében Nemesbődnél egy szülő nőt szállító mentőautó csak nagyon nehezen tudott előrejutni, előtte hómaróval vágtak utat a közutasok - tájékoztatott a mentőszolgálat vasi diszpécsere.

Hószünet lesz pénteken a Veszprém megyei középiskolákban

Tanítási szünet lesz pénteken a hóhelyzet miatt a Veszprém megyei középiskolákban, ezt a megyei védelmi bizottság elnöke rendelte el - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Összeomlott a menetrend a Veszprém megyei Volán-társaságoknál

Összeomlott a menetrend a Veszprém megyei Volán-társaságoknál - mondták az érintett cégek vezetői az MTI megkeresésére csütörtökön.

Nehézjárművek ne induljanak útnak Veszprém megyében!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 67 munkagéppel végzi a hóeltakarítást Veszprém megyében, de a folyamatos munka ellenére több útszakasz nehezen járható - közölte a társaság szóvivője csütörtök délelőtt az MTI-vel. Pécsi Norbert Sándor azt kéri, hogy nehézgépjárművel, főként nyerges vontatóval ne induljanak útnak a megyében, délutánra erős hóátfúvások várhatók.(Mti)
Hirdetés1
Hirdetés
Havas út Veszprém és Balatonfüred között
A nagy mennyiségű hó Veszprémben katasztrofális helyzetet okoz A nagy mennyiségű hó Veszprémben katasztrofális helyzetet okoz
Jelenleg 67 munkagéppel végzik a hóeltakarítást Veszprém megyében, de a folyamatos munka ellenére is több útszakasz nehezen járható Jelenleg 67 munkagéppel végzik a hóeltakarítást Veszprém megyében, de a folyamatos munka ellenére is több útszakasz nehezen járható
Katasztrofális a helyzet Veszprém megyében Katasztrofális a helyzet Veszprém megyében
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2013.01.18. 10:15
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza