Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Rajtaütés Csopakon: A csopaki 41 éves anyát kábítószer kereskedelemmel gyanúsítják

Címkék - 41-éves-anya, Csopak, gyanúsítják, Holland-férfi, kábítószer-kereskedelem, rajtaütés, Veszprém-megye
Rajtaütés Csopakon: A csopaki 41 éves anyát kábítószer kereskedelemmel gyanúsítják
Rajtaütés Csopakon: Kábítószer kereskedelemmel gyanúsítják a 41 éves anyát
Két főt, egy 41 éves magyar állampolgárságú nőt és egy 41 éves holland férfit állított elő a rendőrség szerdán Csopakról, abból a házból, amit nagy erőkkel lerohantak déltájban.

A férfit elengedték, a nő, akit kábítószer kereskedelemmel gyanúsítanak, jelenleg is őrizetben van, kezdeményezik előzetes letartóztatását.

A csopaki P. Krisztinát bilincsben vittek el ...

Szerdán délután olvasóink jelezték, hogy komoly rendőri akció van Csopakon a Dózsa György utcában. A helyiek több rendőrautóról számoltak be és azt is elmondták, hogy egy fiatal nőt, P. Krisztinát bilincsben vittek el. Akkor még senki sem sejtette, vajon mit követhetett el a Hollandiából néhány éve ide költözött házaspár.

A Veszprémi Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai vonultak ki a csopaki ingatlanhoz, ahol elfogtak egy 41 éves nőt és egy 41 éves férfit. A házkutatás során az ingatlanban, több helyen, kisebb adagokban összesen 542,9 gramm kábítószergyanús növényi anyagot találtak a kollégáim, amelyet lefoglaltak, szintén lefoglaltak egy személygépkocsit, ami bizonyítékként szolgál az eljárásban – mondta portálunknak Baráth Attila, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Hozzátette, a férfit kábítószer birtoklásának vétsége miatt hallgatták ki, majd szabadon engedték. A nőt viszont meggyanúsították kábítószer kereskedelem bűntettével, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Kérdésünkre, hogy az elkövetett bűncselekménynek lehet-e külföldi szála, illetve lehetnek-e további elkövetők, Baráth Attila azt mondta, mindezt vizsgálják.

Az utcában lakók, de még a közvetlen szomszédok is megdöbbentek a hír hallatán, azt mondták, semmilyen gyanús jel nem utalt arra, hogy valamilyen illegális tevékenységet folytatnak a házban. Szerintük a nő valószínűleg nem is az otthonuknál árulhatta a drogot.
Hirdetés1

A házaspár 4-5 éve költözött Csopakra Hollandiából

A férfi holland állampolgár és első házasságából született fia is velük él, ő már középiskolás és Veszprémben tanul. Egy közös kisfiuk van, ő 3 éves volt, amikor a család a Balatonhoz költözött.

- A kisfiú elkezdte helyben az általános iskolát, de gondjai vannak a nyelvvel, ezért az édesanyja azt mondta, itthon marad vele, hogy felzárkóztassa, gyakorolják a magyart. Krisztina korábban bevásárló központban dolgozott eladóként – mondta Jáger Tiborné.

Az idős házaspár pont a szomszédos házban lakik. Ebédidőben figyeltek fel arra, hogy egyre több rendőrautó érkezik az utcába, aztán egy helyszínelő autó is.

- Mivel hallottuk a hírt, hogy országszerte több helyen fegyvereket találtak, először arra gondoltam a külföldi kapcsolataik miatt, hogy talán itt is erről lehet szó. Ez a kábítószer ügy annyira hihetetlen, ráadásul egy édesanya, hogy tehetne ilyet – vélekedett Jáger Tiborné. Azt mondta, akkor, mivel nem tudták, mit követett el, még meg is sajnálták Krisztinát, aki már megbilincselve a földön ült – így látták utoljára. Most a gyerekekért aggódnak, főleg a kicsiért, akinek az iskolával is komoly nehézségei vannak a nyelvbéli hiányosságai miatt.

A férfit és a gyerekeket csütörtökön senki sem látta. Azt feltételezik, a férfi talán hazaköltözik velük Hollandiába.

A Veszprém megyei rendőrök szemlátomást komolyan felvették a harcot a kábítószer termesztők-, terjesztők ellen. Csak az utóbbi két hónapban ez a harmadik nagy fogás. Balatonfüreden, Veszprémben és most Csopakon fogtak el kábítószer termesztéssel, illetve terjesztéssel, kereskedelemmel megalapozottan gyanúsítható embereket. Ennek a bűncselekménynek a hatályos BTK szerinti büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.


Rajtaütés Csopakon: Kábítószer kereskedelemmel gyanúsítják a 41 éves anyát
Hirdetés
Rendőrkézen a kábítószer-kereskedő ... Hatalmas rendőri akció elfogással - Megszállták Csopakot a rendőrök!
Szerdán délután olvasóink jelezték, hogy komoly rendőri akció van Csopakon a Dózsa György utcában. A helyiek több rendőrautóról számoltak be ... Szerdán délután olvasóink jelezték, hogy komoly rendőri akció van Csopakon a Dózsa György utcában. A helyiek több rendőrautóról számoltak be ...
Baráth Attila, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője Baráth Attila, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője
Két főt, egy 41 éves magyar állampolgárságú nőt és egy 41 éves holland férfit állított elő a rendőrség szerdán Csopakról, abból a házból, amit nagy erőkkel lerohantak déltájban Két főt, egy 41 éves magyar állampolgárságú nőt és egy 41 éves holland férfit állított elő a rendőrség szerdán Csopakról, abból a házból, amit nagy erőkkel lerohantak déltájban
Komoly rendőri akció volt Csopakon a Dózsa György utcában Komoly rendőri akció volt Csopakon a Dózsa György utcában
A házkutatás során az ingatlanban, több helyen, kisebb adagokban összesen 542,9 gramm kábítószergyanús növényi anyagot találtak A házkutatás során az ingatlanban, több helyen, kisebb adagokban összesen 542,9 gramm kábítószergyanús növényi anyagot találtak
Az idős házaspár pont a szomszédos házban lakik. Ebédidőben figyeltek fel arra, hogy egyre több rendőrautó érkezik az utcába, aztán egy helyszínelő autó is Az idős házaspár pont a szomszédos házban lakik. Ebédidőben figyeltek fel arra, hogy egyre több rendőrautó érkezik az utcába, aztán egy helyszínelő autó is
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2016.11.18. 14:53
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza