Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Sarkady Tamás - Az igaz balatonfüredi lokálpatrióta emlékére

Címkék - Balatonfüred, balatonfüredi-lokálpatrióta, elhunyt, emlékére, Füred, Sarkady-Tamás
Sarkady Tamás - Az igaz balatonfüredi lokálpatrióta emlékére
Sarkady Tamás - Az igaz balatonfüredi lokálpatrióta emlékére
Balatonfüred: Sarkady Tamás emlékére. Elhunyt a mindenki által tisztelt és szeretett Sarkady Tamás, az igazi füredi lokálpatrióta, a tanár úr.
Sarkady Tamás harminc éven keresztül volt a Városi Művelődési Központ munkatársa. Személye egybeolvadt a kultúrával, Balatonfüred kulturális életével, a várossal, Balatonfüreddel. Óriási intelligenciájával, mérhetetlen lexikális tudásával a közművelődést szolgálta alázattal.

Sarkady Tamás neve az idők folyamán fogalommá vált Balatonfüreden, a Balatonfüredi lakosok körében. Felemelte az elesetteket, gyámolította a gyengéket, segítette a rászorulókat, mindent megtett értük ami csak erejéből, tudásából, kapcsolataiból kitellett.

Sajnos amikor jöttek a problémái nem volt aki segíteni tudott volna neki, hogy meghallgassa őt, támogassa. Talán ha jobban odafigyeltünk volna az Ő problémáira is, gondjaira, ahogyan tette ezt mindannyiunkkal, ahogyan volt mindenkihez néhány kedves igaz szava mindig és mindenkor, akkor talán nem ért volna ilyen tragikus hirtelenséggel véget oly tiszteletre méltó, de sajnos rövid élete.

Sajnálattal, és mély tisztelettel búcsúzunk tőle! Talán egy kis lelkiismeret fulladással a szívünkben, talán tanulva abból, hogy jobban kellene figyelnünk a körülöttünk, kis közösségünkben élő honfitársainkra, szeretteinkre. Igen, több odafigyelést kellene tanúsítanunk egymás iránt, jobban kellene figyelnünk embertársainkra, mert ez lenne az igaz erőssége egy jól összeforrt, összetartó kisvárosi közösségnek!

Talán neki is szüksége lett volna egy Sarkady Tamásra ... Tanuljunk, az soha nem késő, és búcsúzzunk tőle nagy szeretettel, mély tisztelettel!

Nyugodj békében Tamás, az Úr vigyázza utadat!
Hirdetés
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2011.06.10. 20:33
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza