Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Szőlő helyén uszoda? - A meglehetősen költséges üzemeltetés ellenére is!

Címkék - Balatonfüred, dr.-Bóka-István, költséges, Szőlő-helyén-uszoda, üzemeltetés
Szőlő helyén uszoda? - A meglehetősen költséges üzemeltetés ellenére is!
Eltökélt szándékunk, hogy létesítünk Füreden a sportcsarnok és a patak közötti területen egy uszodát
Könnyen elképzelhető, hogy akár még ez év ősszel elindulhat a régóta várt városi uszoda építése. A meglehetősen költséges üzemeltetés ellenére a szándék eltökélt, úgy tűnik megvan a leendő helyszín is, most már csak a megfelelő forrást kell megtalálni a beruházáshoz.
Évek óta gond, hogy a városban nincs olyan uszoda, amelyet egész évben lehetne látogatni s egyben alkalmas lenne az iskolások úszásoktatására is. Az egykori fürdőház megépítése kapcsán a honlap fórumában több hozzászóló is felvetette egy városi uszoda létesítésének fontosságát, voltak, akik egyenesen azt javasolták, építsék meg az uszodát a fürdőházban.

Az esetlegesen felépülő fürdőházban ugyan biztos nem lesz uszoda, de a város vezetése komolyan fontolgatja egy ilyen létesítmény megépítését. A tervek szerint a Balaton Szabadidő Központ melletti egyhektáros önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanon építenék fel a városi uszodát. A többfunkciós épületben kiszolgáló helyiségek, öltözők, irodák, tanuszoda illetve egy 25 méter hosszú és 12 méter széles vagy egy 33 méter hosszú és 20 méter széles úszómedence létesülne.

Nagyon meg kell gondolni a méreteket, hiszen rendkívül nagy üzemeltetési költségei vannak egy ilyen uszodának. Mérlegelnünk kell majd több szempontot, azt mindenképpen szeretném, hogy a medence alkalmas legyen úszásoktatásra, akár még vízilabda edzéseknek is helyet adjon.

Tudom, hogy nagy igény van egy uszodára. Eltökélt szándékunk, hogy létesítünk Füreden a sportcsarnok és a patak közötti területen egyet, de ez több száz milliós költséggel jár, mindenképpen pályázati forrást kell hozzá találnunk - vélekedett dr. Bóka István.A polgármester kérdésünkre elmondta: a Parlament elkészítette a sportfinanszírozási törvényt, amely már csak az unió jóváhagyására vár.

Ha ez megtörténik, s hatályba lép a törvény, akkor elindulhatnak az ehhez kapcsolható uniós pályázatok és optimális esetben még ez év ősszel elkezdődhet a városi uszoda kiépítése.
Hirdetés
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2011.06.13. 01:02
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza