Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Több milliárd forintos beruházással gyógyászati centrum épülhet Balatonfüreden

Címkék - Balatonfüred, beruházás, gyógyászati-centrum, gyógyközpont, több-milliárd-forint
Több milliárd forintos beruházással gyógyászati centrum épülhet Balatonfüreden
Újabb jelentős városfejlesztés: gyógyközpont épülhet Balatonfüreden az egykori Huray piac területén
1,7 milliárdos beruházás épülhet Balatonfüreden - Több milliárd forintos beruházással gyógyászati centrum épülhet Balatonfüreden, az egykori Huray piac területén, a jövő év elején kezdődne az építkezés első üteme. A közel két milliárd forintos beruházáshoz a fejlesztő cég 860 millió forintos támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében.
Az 1,8 hektáros, jelenleg kihasználatlan ingatlanon a többszintes, kétezer négyzetméteres gyógycentrum megépítését az erre a célra létrehozott "Gyógyközpont", azaz a Gyógyászati Kutató és Szolgáltató Központ Kft. valósítja meg, szorosan együttműködve több fővárosi és vidéki orvosegyetemmel, kórházi intézménnyel, köztük a balatonfüredi szívkórházzal.

A város közlése szerint jelenleg a támogatási szerződés megkötése zajlik, az 1,7 milliárdos beruházáshoz az Új Széchenyi Terv keretében 860 milliós támogatást kapott a fővárosi székhelyű kft. A cég az előzetes tervek szerint a fejlesztés következő ütemében, öt éven belül egy wellnessrészleggel rendelkező ötvenszobás gyógyszállót, egy konferenciaközpontként is használható színháztermet és egy 350 férőhelyes, a térség parkolási gondjait megoldó mélygarázst építene.
Hirdetés1

Az előzetes megállapodás szerint az ingatlan az önkormányzat tulajdonában maradna, azt csak bérbe adnák, és a megfelelő kontroll érdekében az önkormányzat cége, a Probio Zrt. húszszázalékos tulajdonrészt vásárolna a beruházó cégben - mondta Bóka István (Fidesz) polgármester.

Hozzátette: a megvalósuló orvosi központban a korszerű diagnosztikai eljárásokon alapuló orvosgyógyászati és táplálkozás-tudományi kutatómunka mellett az intézmény jelentős adóbevételt hozna a városnak és hozzájárulna a gyógyturizmus fejlődéséhez is.

A 31 új munkahelyet teremtő gyógycentrumban a szív- és érrendszeri betegségek és azok okozóinak kutatása, továbbá a gasztroenterológiai és reumatológiai betegségek elemzése mellett gyógyászat is folyna: az elképzelések szerint mód lesz a daganatos és más gyakori betegségek korszerű diagnosztikájára és belgyógyászati laborvizsgálatokra is.


Az egykori Huray piac - 1,8 hektáros, jelenleg kihasználatlan ingatlan
Hirdetés
Bóka István (Fidesz) polgármester Bóka István (Fidesz) polgármester
Az előzetes megállapodás szerint az ingatlan az önkormányzat tulajdonában maradna, azt csak bérbe adnák, és a megfelelő kontroll érdekében az önkormányzat cége, a Probio Zrt. húszszázalékos tulajdonrészt vásárolna a beruházó cégben - mondta Bóka István (Fidesz) polgármester.
Az egykori Huray piac és parkoló Az egykori Huray piac és parkoló
A több milliárdos beruházás révén gyógyászati centrum épülhet Balatonfüreden az egykori Huray piac helyén. Az építkezés első üteme a tervek szerint jövő év elején kezdődne el. A későbbiekben színházterem, gyógyszálló és mélygarázs is helyet kapna itt. Az igen régóta kihasználatlanul álló, értékes ingatlan hasznosítását a város már évek óta tervezi.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2011.09.27. 17:11
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
József - Előzmény: #466
Válasz erre - 2011-10-03 13:17:01 | #469

Mindegy, hogy mit teszünk, úgyis a VEMÉVSZER nyer mindent !!!! Nem mi döntjük el, hogy kik legyenek a nyertesek, nem mi kapjuk a munkákat, illetve így legalább nem minket nem fizetnek ki ! :)

Aladár
Válasz erre - 2011-09-29 19:24:33 | #466

A Vemévszer nyer mindenhol, minden munka az övék mintha nem is lenne más cég aki vállalkozna itt Füreden. Állítólag sok alvállalkozónak nem is fizetnek, de ezt én csak hallomásból tudom. érdekes, de elgondolkodtató ???? !!!!!!!

Bruti
Válasz erre - 2011-09-29 06:34:59 | #465

Nem az a baj, hogy a Vemévszer nyeri (mert az biztos). Ha nem az hogy nem fizeti ki az alvállalkozóit (sajnos ez is biztos)

Tamás Imre
Válasz erre - 2011-09-28 20:40:17 | #464

Mit mondhatnék? Semmit! A mi véleményünk semmit nem számít, volt már itt mindenféle terv a hasznosításra. Volt már itt őrült színház építési tervek is, ki tudja még mi. Arra leszek inkább kíváncsi, hogy ki nyeri majd az építkezést megint, VEMÉVSZER ???? Furcsa lenne ha nem ŐK !!??

Oldal tetejére
Vissza