Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Tűzoltók menekítették ki a balatonfüredi hotel lakóit - Szauna lángolt Balatonfüreden

Címkék - Balatonfüred, balatonfüredi, hotel, lakók, lángolt, menekítették, szauna, tűz, tűzoltók
Tűzoltók menekítették ki a balatonfüredi hotel lakóit - Szauna lángolt Balatonfüreden
Kigyulladt egy szauna Balatonfüreden, egy Táncsics utcai hotelben - írja a katasztrófavédelemre hivatkozva a hvg.hu. Állításuk szerint a Holiday Club Füred szállodáról van szó.

A kiérkező tűzoltók légzőálarcban mentik ki a vendégeket, miután a hotel lépcsőháza már megtelt füsttel.

Balatonfüredi szálloda, Holiday Club Füred

Egy balatonfüredi szálloda szaunájában keletkezett tűz miatt volt szükség a lakók kimenekítésére vasárnap délután a Táncsics utcában. A hotelben tartózkodók egy része a füst- és vészjelzésre azonnal elhagyta az épületet, másokért lélegeztetőálarcos tűzoltók mentek be.

A tűzeset helyszínére kevéssel 3 óra után nagy erőkkel vonultak a balatonfüredi önkormányzati és a veszprémi, illetve a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók, rajtuk kívül a Táncsics utcába sietett a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A tűzoltók haladéktalanul megkezdték a szállóvendégek kimenekítését, akiket biztonságos helyre kísértek. A lánglovagok miután megfékezték a balatonfüredi szállodatűz lángjait, hamarosan megkezdték az épület átszellőztetését.

- Éppen fürödni készültünk a párommal, amikor tűzoltók kopogtak be hozzánk, hogy azonnal el kell hagynunk az épületet. A lépcsőkig jutottunk, tovább mégsem haladhattunk, annyira füsttel telítődött ekkora már a folyosó. Ezt követően az erkélyen vártuk, hogy a hamarosan érkező tűzoltók megérkezzenek a maszkokkal és kimentsenek minket – mondta a szálláshely egyik vendége, aki kérte, hogy ne írjuk le a nevét.

A tűzeset kapcsán kerestük Onódi Líviát, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatóját. Lívia elmondta, hogy munkatársaik 3 mentőautóval voltak jelen a szállodánál, ahonnan egy ember kórházba szállítását sem indokolták a körülmények.

Az alagsorban keletkező tűz lángjai nem terjedtek át a teljes épületre.
Hirdetés1
Hirdetés
Szauna lángol Balatonfüreden - 8230 Balatonfüred, Táncsics Mihály utca 18. Szauna lángol Balatonfüreden - 8230 Balatonfüred, Táncsics Mihály utca 18.
Kigyulladt egy szauna Balatonfüreden, egy Táncsics utcai hotelben. A mentőakció még tart, sérültekről a katasztrófavédelem egyelőre nem adott hírt.
A gondtalan kikapcsolódáshoz - Holiday Club Füred A gondtalan kikapcsolódáshoz - Holiday Club Füred
A Holiday Club Füred minden évszakban, festői környezetben várja vendégeit a Balaton felvidék csodálatos városában. Festői környezet és romantikus hangulat várja a Holiday Club Füred vendégeit a Balaton északi partjának múlt korokat idéző városában. A kétezer éves múltra visszatekintő Balatonfüred már a római korban is lakott terület volt, igazán jelentőssé azonban a XIX. században vált, amikor már Magyarország kulturális és társadalmi életének egyik legjelentősebb központjaként tartották számon. Költők, írók, politikusok töltötték Balatonfüreden a nyarat és kerestek gyógyulást a szénsavas forrásokra épült fürdőkben.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2016.03.21. 10:58
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza