Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Új képzés a Lóczy gimnáziumban - Már most nagy az érdeklődés ...

Címkék - Balatonfüred, füredi-oktatás, gimnázium, hírek, Lóczy, pályázat, új-képzés, uniós-támogatás
Új képzés a Lóczy gimnáziumban - Már most nagy az érdeklődés ...
Balatonfüred - A jövő tanévtől öt éves képzési formában természettudományos osztály is indul a Lóczy Lajos Gimnáziumban. Több, mint háromszáz milliós uniós támogatás révén egy modern kémia-fizika-biológia oktatásra és kísérletek végzésére egyaránt alkalmas laboratóriumot építenek az iskolában.

Uniós támogatás a Lóczy gimnáziumnak

Több, mint háromszáz milliós uniós támogatás révén egy modern kémia-fizika-biológia oktatásra és kísérletek végzésére egyaránt alkalmas laboratóriumot építenek az iskolában.

A képzés öt éves lesz, az első évben az angolt, a matematikát és az informatikát tanulják majd emelt óraszámban a diákok, utána pedig dönthetnek, hogy milyen szakirányt választanak.
Hirdetés1

Az osztálytípus beindításához szükséges infrastrukturális fejlesztésekhez az intézmény 306 millió Ft-os támogatást nyert. Többek között ebből a pénzből alakítják ki azt a 36 fős, 160 négyzetméteres élménylabort, ahol a diákok kedvükre kísérletezhetnek majd.

Már most nagy az érdeklődés az új képzés iránt, amely tovább bővíti az iskola oktatási repertoárját.


Lóczy Lajos Gimnázium
Hirdetés
Lóczy Lajos Gimnázium Balatonfüred - Az iskola régen ... Lóczy Lajos Gimnázium Balatonfüred - Az iskola régen ...
Az új, modern iskolaépületet 1964. január 18-án adták át. Ma is gimnáziumként működik. Balatonfüred 8 tantermes átriumos gimnáziuma első önálló feladata volt Márton Istvánnak 1960-ban. Az épület ma is változatlan formában illeszkedik a környezetébe, mert a város és a gimnázium vezetése a tervezés és épités idejében elismeréssel illette. Példa arra hogy egy sikeres együttműködés kisebb nagyobb léptékű feladatoknál is a kölcsönös tiszteleten és egymás munkáját megbecsülve készüljön ... Cím: Ady Endre utca 38-58. Építés éve: 1964Tervezte: Márton István (LAKÓTERV).
Az iskola ma ... Az iskola ma ...
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2013.02.03. 16:10
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza