Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Vasárnap volt a Horváth Boldizsár Emlékverseny - A Speedy nyert a Kékszalag főpróbáján

Címkék - Balatonfüredi-Yacht-Club, BYC, Csonka-István, Diószegi-Zoltán, Groupama-Garancia-Biztosító, Horváth-Boldizsár-Emlékverseny, Speedy-
Vasárnap volt a Horváth Boldizsár Emlékverseny - A Speedy nyert a Kékszalag főpróbáján
Horváth Boldizsár Emlékverseny
Vasárnap rendezték a Horváth Boldizsár Emlékversenyt, a híres balatonfüredi orvos emléke előtt tisztelegve. A kánikulai napon a Balatonfüredi Yacht Club rendezésében, a Kékszalag tókerülő vitorlás verseny főpróbájaként is emlegetett túraversenyre összesen 57 hajó nevezett.

Groupama Garancia Nagydíj

Tíz órakor a mezőnyt még kellő szélviszonyok között sikerült elrajtoltatni, azonban idő közben a szél teljesen leállt, és a Balatonfüred - Paloznak - Tihany - Hajógyári-öböl - Balatonfüred útvonalat 20 hajónak sikerült teljesítenie. Ennek ellenére a verseny nagyon jó hangulatban zajlott.

A verseny névadó szponzora a Groupama Garancia volt, a Csoport évek óta támogatja a földkerülő világrekorder Franck Cammas-t és tehetséges legénységét a Groupama Sailling Team-et, valamint a Groupama Garancia Biztosító tavaly névadó szponzora volt a hazánkban először megrendezésre kerülő F18-as Katamarán Világbajnokságnak is.
Hirdetés1

„A hajózás a vállalat életének szerves részét képezi, hiszen olyan értékeket szimbolizál, amelyeket a biztosító is magáénak vall: a bátorságot, az alkalmazkodási képességet, a megfontolt kockázatvállalást, és a csapatszellemet" - mondta el Csonka István, a Groupama Garancia Biztosító értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese.

Abszolút kategóriában a Pataki László vezette Speedy (SYC) utasított maga mögé mindenkit, míg második helyen Diószegi Zoltán és csapata végzett a Concept 25,5 (KSE) katamaránnal, a dobogó harmadik fokára pedig az Anna nevű 70-es cirkáló (THE) és legénysége állhatott fel, Fehéri Gábor kormányzásával.

Yardstick I. csoportban szintén a Speedy győzedelmeskedett, míg második helyen a Péter-Pál (TVSK) nevű hajó végzett Gosztonyi Pál kormányzásával. A harmadik helyet az összetettben is harmadik helyet szerző Anna szerezte meg.

Az érmek-kupák mellett a győztesek a Fox Autorent Kft. autóbérlési lehetőségével lettek gazdagabbak.


A Kékszalag tókerülő vitorlás verseny főpróbája
Hirdetés
Utolsó főpróba a Kékszalag előtt - Vasárnap rendezték a Horváth Boldizsár Emlékversenyt Utolsó főpróba a Kékszalag előtt - Vasárnap rendezték a Horváth Boldizsár Emlékversenyt
Vasárnap a hagyományoknak megfelelően ismét megrendezték a Horváth Boldizsár Emlékversenyt, a híres balatonfüredi orvos emléke előtt tisztelegve, aki ingyen gyógyította kora vitorlázóit. A versenyt a Kékszalag előtti utolsó nagy erőpróbának tartják. A résztvevők a Kékszalag előtti vasárnapon a Groupama Garancia Nagydíjért versenyeztek a tradicionális balatoni nagyhajós futamban. A verseny évről-évre a már megszokott hagyományokkal zajlik és egyre népszerűbb a vitorlázók körében.
A szél időközben teljesen leállt ... A szél időközben teljesen leállt ...
Idén, július első napján került megrendezésre a Horváth Boldizsár Emlékverseny, a híres balatonfüredi orvos emléke előtt tisztelegve. A kánikulai napon a Balatonfüredi Yacht Club rendezésében, a Kékszalag tókerülő vitorlás verseny főpróbájaként is emlegetett túraversenyre összesen 57 hajó nevezett. 10 órakor a mezőnyt még kellő szélviszonyok között sikerült elrajtoltatni, azonban időközben a szél teljesen leállt, és a Balatonfüred - Paloznak - Tihany - Hajógyári-öböl - Balatonfüred útvonalat 20 hajónak sikerült teljesítenie.
Groupama Garancia Nagydíj Groupama Garancia Nagydíj
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2012.07.02. 21:52
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza