Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Velős pirítós Balatonfüreden a Muskátli (Hatlépcsős) borozóban - Ennyi, szívem!

Címkék - Balatonfüred, borozó, ennyi-szívem, Füred, Hatlépcsős, Muskátli, Valika, Velős-piritós
Velős pirítós Balatonfüreden a Muskátli (Hatlépcsős) borozóban - Ennyi, szívem!
A híres balatonfüredi velős pirítós! Valika (Rózsa Lászlóné) üzletvezető, Füredről megmutatta mi a titka tudományának, aztán könnyedén csak ennyit mondott - Ennyi, szívem!
Balatonfüred sok mindenről híres országszerte, világszerte, de legalább annyian ismerik a Hatlépcsős borozót is. Bár emlegetik Muskátli néven is, mégis mindenki inkább arról tudja beazonosítani, hogy velős pirítós.
Családias hangulatú, igazán kellemes hely. Méltán közkedvelt koccintgató nem csak a helyiek, a turisták, hanem a külföldiek között is. Finom ételekkel, jobbnál jobb borokkal, kedves kiszolgálással, és hamisítatlan balatonfüredi, Hatlépcsős velős pirítóssal várják az ide betérőket.

A legendás Balatonfüredi Hatlépcsős kedvéért még a déli partról is átjönnek az emberek az északi oldalra. Tudják ugyanis azt, hogy itt adják a Balatonon, és talán az egész országban is az egyik legjobb, legízletesebb velős pirítóst. Ennek egyik sikere abban rejlik, hogy 1991 óta változatlanul készül. A recept mindig ugyanaz.

Ebből kifolyólag a Hatlépcsős borozó igazi fogalommá vált a hosszú évek alatt országszerte, sőt Füred egyik nevezetes tartozéka lett. Most éppen egy videó készült a híres, és már szinte védett velős pirítósról. "Valika" - Rózsa Lászlóné - üzletvezető megmutatta, hogyan lehetséges ez.
Hirdetés1
Hirdetés
Velős pirítós Balatonfüreden a Muskátli (Hatlépcsős) borozóban
A legendás füredi Hatlépcsős kedvéért még Szemesről is átmegy az ember az északi oldalra. Itt adják ugyanis a Balaton és az ország egyik legjobb velős pirítósát, amely 1991 óta változatlanul készül. Valika üzletvezető megmutatta, hogyan.
Hatlépcsős borozó Balatonfüred Hatlépcsős borozó Balatonfüred
A Muskátli (Hatlépcsős) borozó épülete Balatonfüreden a Jókai utcában. Innen lefelé sétálva a Kerek templom, a Jókai múzeum, és a Vaszary villa mellett elhaladva a Füredi mólóhoz, és a Tagore sétányhoz érkezünk. Nem régen, néhány évvel ezelőtt lett teljesen felújítva maga az épület. Konyhája, udvara, belső tere is szebb lett mint valaha, igazi, kellemes kis borozói hangultatot árasztva magából. Persze, az átalakítás folyamán maximálisan odafigyeltek arra, hogy minél többet megőrizzen eredetiségéből. Ez sikerült is. 2011 Júniusára elkészült a Jókai utca teljes felújítása, rekonstrukciója, és ez is még hangulatosabbá, kellemesebbé tette a borozó környezetét. Füvesítettek, virágokat ültettek, útburkolatot cseréltek, fákat metszettek. Mindezt összegezve, valóban érdemes betérni egy pohár jobb fajta borra, egy igazi "Valika" féle velős pirítósra, egy kellemes, hangulatos poharazgatásra. A hangulat garantált!
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2011.06.30. 18:53
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza