Balatonfüred információs portálja - hasznos tudnivalók a Balaton, Balatonfüred város és kistérsége életéből

Verdák 2 (Cars 2) - Kocsik, kémek, kipufogógáz ... + Videó

Címkék - Balaton-mozi, Balatonfüred, film, filmek, füredi-mozi, mozi, Verdák-2
Verdák 2 (Cars 2) - Kocsik, kémek, kipufogógáz ... + Videó
Verdák 2 - Színes szinkronizált amerikai animációs kalandfilm a balatonfüredi moziban
Verdák 2 (Cars 2) - Színes szinkronizált amerikai animációs kalandfilm, 2011 - Magasabb oktánszámra kapcsolnak. Érdemes betérni a Balaton moziba erre a fergetegesen jó amerikai animációs kalandfilmre.
Kedves, szórakoztató mesefilm a javából. Hogy elsőként szelik-e át ezúttal is a célszalagot, azt még nem tudhatjuk, de addig is nézzük meg, hogyan bőgnek fel a motorok a Verdák 2-ben! Irány a balatonfüredi Balaton mozi !!

Eredeti cím: Cars 2
Rendező: John Lasseter, Brad Lewis
Korhatár besorolás: Korhatárra való tekintet nélkül megtekintethető. (KN)

Zeneszerző: Michael Giacchino
Producer: Denise Ream

Szereplők: Owen Wilson (Villám McQueen hangja), Larry The Cable Guy (Matuka hangja)- Michael Caine (Finn McMissile hangja) - Jason Isaacs (Siddeley hangja) - Michael Keaton (Chick Hicks hangja) - Emily Mortimer (Holley Shiftwell hangja) - John Turturro (Francesco Bernoulli hangja) - Bonnie Hunt (Sally Carrera hangja) - Bruce Campbell

Villám McQueen nevétől hangos kelet és nyugat amióta 2006-ban a Pixar bemutatta a Verdákat (Cars). Nyilvánvaló volt, hogy elkészül a második rész is, hiszen a Golden Globe díjas első rész, csak Amerikában 224 millió dollár bevételt hozott, míg a nemzetközi bevételt (több mint 400 millió dollár) és a kapcsolódó termékekből jövő nyereséget hozzászámolva megtöbbszöröződik ez az összeg. Így 5 évvel később a Pixar újra száguldhat McQueennel.

A siker érdekében az egyik legjobb alkotócsapatát állította rá a feladatra a stúdió. A vezetői ülésben újra John Lasseter foglal helyet, aki az első rész rendezéséért is felelős volt. A navigátor ezúttal az Oscar-díjas L’ecsó producere, Brad Lewis, míg a szerelőcsapat munkatársa volt a vizuális effektek szakértője Denise Ream is, aki többek között a Fel!-lel szárnyalt. Hogy elsőként szelik-e át ezúttal is a célszalagot, azt még nem tudhatjuk, de addig is nézzük meg, hogyan bőgnek fel a motorok a Verdák 2-ben!

Annak ellenére, hogy a kritikusok szerint az első rossz Pixar film került vetítésre a hétvégén (Rottentomatoes 34%, ImdB 6.7 pont) a közönség mégis szerette a Verdák 2-őt, ugyanis 68 millió dollár értében váltottak rá jegyet az USA-ban. A pontos büdzséről ugyan nincsenek adataink, de a Pixar vonatkozásában ez az ötödik legjobb nyitóhétvége, és némiképp meg is előzte az első részt, ami 60.1 milliót produkált 2006-ban. Verdák 2 magyar bemutató: 2011. július 28. Cameron Diaz és Justin Timberlake Rossz tanár című romantikus vígjátéka a második helyen nyitott 31 millió dollárral, mielőtt azonban bárki fikázni kezdené, ez jobb, mint anno a Koszorúslányok nyitása…

Szinkronhangok: Az eredeti oldalon csakúgy, mint az első részben Owen Wilson (Villám McQueen) és Larry The Cable Guy (Matuka) szólal meg főként, míg a jéghideg angol kémnek, Finn-nek Michael Cain adta hangját. A magyar vonalon Tóth Roland és Gesztesi Károly állt a mikrofon mögött és keltette életre a csodajárgányokat. Sok rosszat nem tudok mondani, hiszen Matuka tájszólása és kedves butaságai még mindig megmosolyogtatóak, a többiektől pedig az autós szakzsargon színe javát tanulhatjuk meg. Így nem csak a szinkron, de a szövegkönyv is megérdemli a dicséretet. 2,5/2.

Látványvilág: Bár a 3D általában jól mutat és sokat dob egy animációs filmen, valahogy a Verdák 2-ben mégsem annyira érvényesült. Persze van egy-két jelenet, ahol úgy érezhetjük magunkat, mint Matuka az első részben a helikopáteren, valamint a szebbnél szebb kocsik csillognak, villognak, Tokió, Párizs, London vagy éppen olasz hegyvidék szerpentinjei pedig szintén lenyűgözőek, de egy picit többet vártam. 2,5/2

A film rövid bemutatása: A legmenőbb versenyverda, Villám McQueen és utánozhatatlan barátja, az autómentő Matuka a Verdák 2-ben igazán nagy kalandba keverednek, amikor a tengerentúlra indulnak, mindenidők legelső Földgolyó Futam autóversenyére. A kupa elnyerője csakis a világ leggyorsabb autója lehet, azonban a győzelem felé vezető út telis tele van kátyúkkal, elterelésekkel és vidám meglepetésekkel is. Matuka már a verseny első fordulóján azonnal különös kalandba keveredik és kénytelen egyszerre lavírozni a szupertitkos kémküldetés és csapatfőnöki feladatai között. Hamarosan megkezdődik a legpörgősebb autósüldözés Japán és Európa utcáin, a legmenőbb verdákkal, régi és új kedvencekkel egyaránt.
Hirdetés1
Hirdetés
Verdák 2 - Szinkronos előzetes
Bár a 3D általában jól mutat és sokat dob egy animációs filmen, valahogy a Verdák 2-ben mégsem annyira érvényesült. Persze van egy-két jelenet, ahol úgy érezhetjük magunkat, mint Matuka az első részben a helikopáteren, valamint a szebbnél szebb kocsik csillognak, villognak, Tokió, Párizs, London vagy éppen olasz hegyvidék szerpentinjei pedig szintén lenyűgözőek, de egy picit többet vártam. 2,5/2. A Verdák 2 zenéjét Michael Giacchino szerezte, aki ügyesen adagolta a pörgető dallamokat a történet minden részletéhez. Klasszikus animációs filmzeneként jellemezhető a Verdák 2 soundtrackje is, egy klassz Robbie Williams Collision Of Worldsel a középpontban. Zene: 2,5/2
Verdák 2 - Kocsik, kémek, kipufogógáz ... Verdák 2 - Kocsik, kémek, kipufogógáz ...
illám McQueen nevétől hangos kelet és nyugat amióta 2006-ban a Pixar bemutatta a Verdákat (Cars). Nyilvánvaló volt, hogy elkészül a második rész is, hiszen a Golden Globe díjas első rész, csak Amerikában 224 millió dollár bevételt hozott, míg a nemzetközi bevételt (több mint 400 millió dollár) és a kapcsolódó termékekből jövő nyereséget hozzászámolva megtöbbszöröződik ez az összeg. Így 5 évvel később a Pixar újra száguldhat McQueennel. A siker érdekében az egyik legjobb alkotócsapatát állította rá a feladatra a stúdió. A vezetői ülésben újra John Lasseter foglal helyet, aki az első rész rendezéséért is felelős volt. A navigátor ezúttal az Oscar-díjas L’ecsó producere, Brad Lewis, míg a szerelőcsapat munkatársa volt a vizuális effektek szakértője Denise Ream is, aki többek között a Fel!-lel szárnyalt. Hogy elsőként szelik-e át ezúttal is a célszalagot, azt még nem tudhatjuk, de addig is nézzük meg, hogyan bőgnek fel a motorok a Verdák 2-ben!
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2011.08.08. 15:28
Szólj hozzá a cikkhez
Hozzászólás archívum
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza